Yeni dogan bebek günde kaç kez alt değiştirilir?

Yeni dogan 24 gunluk bebek agliyor daha sonra kakasini yapiyor rahatliyor.ve gunde kac defa kaka yapar .bu normal mo

3 Beğeni

Bizde 20 günlük olduk normalde kendi kendine gazını çıkarır kakasını rahatça yapardı ama son 4 5 gündür destekle gazını çıkarıyor eğer masaj yapmazsak ağlaması durmuyor ve rahatça kakasını yapıp gazını çıkaramıyor. Ben hiç kaç kere yaptığını saymadım ama her beslemeden sonra yapması veya 2 3 besleme sonra yapması gayet normal bence

1 Beğeni

@Btlm Aramıza hoş geldin canım :white_heart:

Kakasını günde 1 kerede yapa bilir 2 kerede veya 1 haftada 2,3 kez yaparlar.

1 Beğeni

Normalde gunde 1 defa yapiyordu .bu 2 gundur besliyorum uyuyo besledikt3n yarim saat sonra agliyor boyle masaj falaan yapiyorum o arada kakasininyapiyor rahatliyor.mama ile besliyorum anne sutu yok maaleswf.bir sorun mu var diye kafa takildi.

Tesekkurler

1 Beğeni

Neyle besliyorsunuz siz.bizdede gaz ve kaka sikintisi yoktu 2 gundur basladi her bezi kakali ve yaparken agliyor karin agrisiyla yqpiyo.

Mama gaz yapıyo olabilir, gaz damlası denediniz mi?

Bebeğin kaç aylık ve kaç gr veriyorsun mamayı?

1 Beğeni

24 gunluk bebek ise artık 2 kez yapar,kucukluğundeki gibi 4 defa falan olmuyor git gide aza iniyor.

Bunu bi arkadaş daha sormuştu yeni onunda bebeği seninki gibi. Benim oğlum 40 günlük olana kadar böyleydi günde 8-10 kakalı bezi oluyordu. Doktora sordum normal dedi haftada birde yapar günde on kerede yapar dedi. Sonra kendi kendine düzeldi.

1 Beğeni

Ben oğluma anne sütü+mama veriyorum. Ama bizim gazla ilgili bi problemimiz yoktu sadece çok kakalıydı. Mamayı bi değiştir istersen biz Aptamil kullanıyoruz çogu gaz yapıyor diyor ama bizde gaz yapmadı.

Hayir vermedim 2 gundur boyle oldu boyle bi sikintimiz yoktu. Aptamil kullaniyorum

35 haftalik dogum yaptim 12 gun kuvezde kaldi .15 gundur eve getirdik.26 gunluk bebegim.2 saatte bir 2 olcek mama veriyorum

Basta gunde bir defa yapiyordu iki gundur agliyor kendisini kirmizi ediyor kaka yapiuo rahatliyo kaka sayisi artti bide aglayarak cikarmasi tedirgin etti beni

Kakayı yapana kadar ağlıyor rahatsız oluyor ,kakasını yaptıktan sonra rahatlıyorsa kabızlık yaşıyor ola bilir.

Kakası nasıl sıvımı yoksa aksimi

1 Beğeni

merhaba, 8-10 kez yaptığında çokmu yapıyordu kakayı yoksa az az? biz 6 günlük olduk daha, artık azar azar sancılar başladı, qazını çıkarırken hep kaka yapıyor amma az buz. hatta bezini değiştireyimmi yoksa kalsınmı diye düşüne düşüne kalıyom :face_with_diagonal_mouth:3-4 kereden bir değiştiriyorum o da çiş tarafı dolduğu için yoxda küççücük kaka oluyor bezde qarip bir şey :person_shrugging:

1 Beğeni

Hayir kati.mama yiyo sadece

Bazen fazla bazen cok az .

Karnına bebek yağı sürüp masaj yap YouTube de var örnekleri snra altını her çiş yapısında değiştir ben değiştirmedim çok fena pişik oldu sivilceli derisi kalkti

1 Beğeni

Tskler deneyecen