Merhabalar 17 günlük oğlumda sarılık var maalesef. Normalde 2 günde bir kontrole giderdik doktor bu sefer haftada 1 çağırdı. En son yavaş da olsa düşüşe geçen sarılık bu sefer artmış. Bu mümkün mü? Beslenmesinde değişen bir şey olmadı günde neredeyse 10 bez değiştiriyorum hepsi çişli ve en az 3 kere kakalı falan. Daha ne yapmam gerekiyor geçmesi için kafayı yiyeceğim artık. Uyku haram oldu sürekli ya emziriyorum yada sağıp veriyorum. Gündüz güneşe de çıkıyor nasıl geçecek bu sarılık? Doktor bugün sıkıntı yok daha kontrole getirmeyin yüzünde aşırı sararma görmezseniz dedi ama 12 olmuş değeri bunun nesinde sıkıntı yok? 3. Haftaya girdik artık geçmiyor
Valla bizdede sarılık vardı yüksek sonra bi kere gittik sınıra gelmiş sonra daha çağırmadılar ki hep sarıydı çocuğum endişelenmeyin biliyorum insanın içi içini yiyor ben neler çektim çok şükür geçti emzirmeye devam edin sadece yapıcak cidden bişey yok
Tek çözümü emzirmek canını sıkma bazı bebeklerin uzamış sarılığı oluyor ama bu bı sıkıntı değil elbet geçecektir. Kırkı çıkana kadar sarılığı geçmeyen bebisler biliyorum onlarında eninde sonunda geçti. Bazılarında anne sütü sarılığı diye bişey varmış ben ilk defa duydum o da uzun sürüyormuş biraz ama ne olursa olsun herşeyin başı yine emzirmekten geçiyor. Dilerim en kısa zamanda geçer beslenmesi dediğine göre gerçekten normal duruyor zaten ne fazlası ne azı bence ideal. İçini ferah tut daha 17 günlük diyorsun annesi
benim kızımda 16 günlük bizimde sariligimiz sinirdaydi son gittiğimizde doktor gözle görülür yükselme olursa getir dedi ama şükür azalma var gibi duruyor şimdi zamana bıraktım bizimde bez değiştirme adetlerimiz aynı bizde de emzirmekten uyku haram oldu ama sabrediyorum ve inanıyorum sariligimiz geçicek. Allah’ım sağlıklı mutlu uzun ömürler versin bebisine
Canım hiç dert etme streste yapma ben yaptım elime yüzüme bulaştırdım.
Doğum yaptım 2. Gün sarılık 13 çıktı mavi ışığa koycaz dediler tamam dedim korktum senin gibi napcagımı bilemedim.
2 günlük çoçuğumu aldılar koydular çıplak gözleri bağlı benden ayrı . Ağladıkça mama vermişler anneyi çağıralım emzirsin diyen olmamış Allahın belaları.
Birde sürekli kan almışlar. Çocuğum bi çıktı eli deli deşik. Düşündükçe kendime nasıl kızıyorum. Nasıl yaparım nasıl izin veririm diye.
Her bebekte olan bişeymiş sadece emzir on dakka da yarım saatte. Kimseye kulak asma sen .emmiyor gibi hissedebilirsin çekme göğsünde dursun.
1 hafta hiç uyumadım sürekli ağzında mememle gezdim çok şükür bitti . Ama sen stres yapma bebiş hissediyor. Konuş sürekli sütünün yaradığını söyle. Emersek hemen iyileşcez dee içinden ne gelirse işte
Benim oglan ilk dogdugu hafta 16 lardaydi
3 gun azar azar mavi isik altinda koydular
Hemsireler 10 dakika guneste tuttular.
Camin onunde.
emzirdikce alttan cikar sariligi dediler 3 saatte bi yanima geliyolardi hemsireler. Oyle de oldu
20 cc fazladan veriyolardi anne sutune en yakin mama.
Bizim hersey kendi odamizdaydi ama mavi isigi felan.
Evde de bir iki gun surdu.
Kolaycana attlattik sadece vucud isisini kontrol ediyordum 36.5 dan alta 38.5 yukari cikmasin diye.
Vucud derecesi dustuydu cunki onu da tentene temas ile bir gun de cozuldu
Bende 17 günlük olduk hala sarılık sorunu çözmeye çalışıyorum.Geçmekte bilmiyor.Gözlerinin içide sarı
Canım bizimde öyleydi. Batınca beyaz kısmı çok azdı gözünün . Geçecek sakin ve sabırlı kalmak zorundasın 🫶🏻
Zaten sarilik olan bebeklerde olur gozlerinde
Ben de doğum yaptım ikinci gün sarılık oldu. 19 değerle yatış yapıldı. İki gün kaldı ışıkta. Üç saatte bir girip emzirip çıktım. Değeri 12 ye düşünce taburcu olduk. 14 den aşağı olunca değer sıkıntı olmuyormuş . Beş gün sonra kontrole götürdüm 11 e düşmüş. Bir hafta sonra götürdüm 9 a düşmüş. Daha goturmedim. Geçiyor yavaş yavaş . En önemli tedavisi güzel beslemek. Sıkıntı yapmayın zamanla geçiyor. Gözlerinde kaliyor en son o da zamanla gidiyor
Benim bebeyimin sarlıkı 28 günündə azalmaya başladı Ben anne sütü veriyorum bəbəyimə Anne sutum sarlıkı artiriyormus Doktor anne sütunu kesməmi onerdi mama kulandim 1 haftaya gecdi sarlıkı suan 6 aylık bebeyim
Benimde bebegim sarilikti. 4 gun yogunbakimda kaldi sarilik degeri haftasina gore degerlendiriliyor. Benimde doktorum yuzunde asiri sarilik gormekce korkma demisti simdi normale dondu en son 11 di dahada bakmadi doktor
1 hafta emzirmeyince sütünüzde azalma oldu mu? Sağıp sakladınız mı ne yaptınız
Benimkinde sadece alnında ve çenesinde var şuan. Tabi gözlerde de. Değerimiz 12. Doktor gelmenize gerel yok dedi ama hiç anne sütü sarılığı vs demedi yada mama ver falan. Ne yapacağım bilmiyorum o azıcık yüzünde olan da geçsin istiyorum ama geçmiyor siz ne yapıyorsunuz
Bizde de sarilik vardı 1 haftalıktı o zaman. 3 gün ust uste test verdik dusmedj hiç. Sonra mavi ışığın altina koydulaf. Ben bebekle ayni odadaydim. Hatta babasi da yanımdaydı. Bir gece de düzeldi. Ama o gece nasil sabah oldu bi ben bilirim.
Değeriniz kaçtı? Bize tedavi ışık vs uygulamıyorlar iyi bir şey mi bilmiyorum ama böyle kendi kendine geçmesini beklemek inanılmaz sinir bozucu
18 di değeri hic dusmemisti bir gece yatinca 10 a düşmüştü
Kendi kendine gecen bisi değil canim o. İstediğin kadar anne sütü ver geçmiyor. Ben gece gündüz uyumuyordum yarim saatte bir anne sütü vermeye çalışıyordum yine yükseliyordu
32 günlük bebeğim ve gözlerindeki sarılık halen geçmedi bu normalmi arada tenide bazen sarı oluyor
Sarılık en son gözlerde geçer.Benim oğlumda 2 aya yakın sürmüştü