Yeni doğanda devit3 damla

Kızlar saglk ocagi doktorum benim kullandigim devit3 damladan her gun bebegime de 3 damla vermemi söyledi 10 gunlukken basla dedi siz kullandinizmi

1 Beğeni

Ben sağlık ocağının verdiği yerine ocean vitamin D3 olandan aldım. Spreyli başlığı da var hemde bir puf 3 damlaya denk geliyormuş

Bende ocean kullanıyorum daha temız ıcerık sağlık ocağının verdıgı sancı yaptı bıze

Kullanıyoruz hala ve şimdi demir ilacına da başladık

Doğar doğmaz kullanmaya başlaman gerekiyor doğumda söylemediler mi?

Bana da bugün verildi de emzirmeden önce mi sonramı unuttum yarın arıyayım dedim daha

bana da 15 günlük olduğunda başla dediler. ben kullanıyorum 55 günlük bebeğim

bana önemli değil dediler ben aralarda veriyorum. emzirme öncesi veya sonrası diye bişey demediler. bilgi alirsan bana da yazar misin

1 Beğeni

Tabiki veririm :rose:

@İlkgözağrım merhaba aramıza hoş geldiniz :hugs::tulip:

1 Beğeni

D vitamini uyanır uyanmaz verilir direk ağzına sık sonra emzirirsin, uyku açma özelliği var çünkü geç verirsen uykusu kaçar

1 Beğeni

Hayır neye gore hemen veriyorlar yada 10 gun 15 gun sonra diyorlar

Merhaba benim kızımda 45 günlük bizde başta devit3 kullanıyorduk daha sonra doktorumuz probiyotikli devit önerdi onu aldık ve gaz sorunumuz kalmadı size de tavsiye ederim 2 . Günde etki etti artık cok kolay çıkarıyor gazını

@İlkgözağrım Aramıza hoş geldin canım :white_heart::rose:

Ben 21günlükken başlamıştım doktor öyle yapmamı söylemişti.

1 Beğeni

@Cagla Aramıza hoş geldin canım :white_heart::rose:

1 Beğeni

Son yapılan çalışmalar hemen D Vit başlanmasını D vit eksiliğini ve buna bağlı hastalıkları engellediğini göstermiş sağlık bakanlığı da bu yüzden hemen verilmesi gerektiğini belirtiyor, ancak bazı eski hekimler eski dönemden kalan bilgiyi aktarıyor güncel bilgiye hakim değiller bu yüzden daha sonra başlatıyorlar.
Güncel sağlık bakanlığı yönetmeliğini paylaşıyorum.

1 Beğeni

Bunu versemde olurmu

Hayır olmaz bunun I.U miktarı fazla 400 I.U olmalı

Sağlık ocağının verdiğini kullanmıyorum onun yerine ocean marka kullanıyorum