Yeni dogum yaptım sancılarım var

Merhaba güzel anneler mücize bebekten geçiş yaptım 25 de oglumu dogurdum ve çok kötü sancılarla mücadele ediyor dogum sancısı gibi ne iyi gelir ne zaman geçer bunu yaşayan varmı dogumum normal dogum

4 Beğeni

Bebeğin hayırlı olsun canım benim 4 gün sürmüştü. 15 gün kadarda bebeğimi her emzirdiğimde sancı geliyordu. Doktor emzirme esnasında rahmin toparlandığını bu yüzden sancı hissedebileceğimi söyledi.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim peki agrı kesici parol yazdı ama faydası yok başka bir agrı kesici varmı kullanabilicegim acaba

Merhaba canım aramıza hoşgeldin 🫶🏻

Lohusalığın hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts:

Alt karnınıza sıcak su torbası koyarak yüz üstü uzanmak, karın bölgenize hafif masaj yapmak gibi çeşitli rahatlatıcı denemelerde bulunabilirsiniz. Ayrıca, rahatlatıcı çaylar da işe yarayacaktır.
Mesela rezene ve kimyon tohumu karıştırıp çayını içebilirsin hem bebeğin gazinada iyi gelir

1 Beğeni

Bana farklı bi ağrıkesici yazmıştı çok iyiydi ama şuan evde değilim adına bakamıyorum. E nabızdan baktım ama reçete edilmemiş ücretle almışım o yüzden bakamadım. Arveles 50 mg olabilir ama tam hatırlamıyorum doktoruna bi danış istersen kullanabilirmiyim diye.

1 Beğeni

Merhaba çok teşekkürler hemen denicem çünkü gerçekten çok kötüyüm sanki tekrar dogum olacak gibi sancılarım

1 Beğeni

Tamam çok sagol bu gün gidicem doktora sorarım mutlaka

1 Beğeni

Bolbol sivi al cok wc git tualetinin gelmesini bekleme postparfum kullan.
9 ayda yavas yavas buyun rahim.
2 ay icinde toparlaniyo onun icin
Bazen ayni sanci hissedersin doguma es deger.
Sicak dus al ama fazla durma basin doner
Cunki vitamin kaybi yasiyoruz.

Bide muayene olmaya calis bir kac hafta
Icinde arka arka.
Bizde ebe bakar eliyle yerlesmismi duzgun
Yine.
Dogumda ki nefes egzersizleri hatirliyosan
Onu kullan.

1 Beğeni

Çok teşekkürler bu resimdeki şeyi alıp rahim yıkamasımı yapmam lazım ben bilmiyorumda kullanmasını ve rahmim taş gibi kasıgımda sancı olunca sanki taşa dönüyor normalmı acaba

Normal canim suan plasentanin vucudunda kalan kalan kalintilarini rahim kanamayla beraber disari atma ya calisiyo bebegin uyudukca sende dinlen tentene temas yap ikinize de iyi gelir.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim inşallah geçer bu sancılar bu gün doktorda normal dedi

1 Beğeni

@Gül Aramıza hoş geldin canım :blossom:

Geçmiş olsun ,şimdi nasılsın

1 Beğeni

Çok teşekkürler hoşbuldum çok şükür iyiyim geçti sancılar bebekle ugraşmaktan buraya fazla giremiyorum evin misafiride bitmiyor artık sinir sistemlerim bozuluyor napıcam bilmiyorum millete hizmetmi edicem bebekmi bakıcam arada kalıyorum uykusuz bütün gün ayakta tlf bile elime alamıyorum

2 Beğeni

Daha doğum yapalı kaç gün olduki misafir gelmeye başlamış. Ben misafiri kırkım çıktıktan sonra kabul ettim. Komşularım doğumdan sonra 15 dk uğrayıp gittiler öyle çay kahve yok. Bitek eltim ve kayınvalidem arada uğradılar onlarda misafir sayılmaz hizmet beklemezler.

1 Beğeni

Ben hiç böyle şeyler yaşamadım… sadece 2 gündür basit bir kasik agrisi yaşıyorum onu da sıcaktan camasirla yatmaya bağladım

1 Beğeni

Bu gün 5 gün oldu ama eşim taraf geldi gitmek bilmiyorlar halya benim zaten akrabam yok tek ablam var oda daha bu gün geldi yardım etmeye dün akşamdan tansıyonum fırlıyor yorgunum ama anlamıyorlar herşeyi benden bekliyorla içtigi su bardagı dahi kaldırmazlar bıktım

Bizde lohusayı kaldırmazlar hemen ortada dolaşma kapıya sen bakma derler. Hatta biri gelirse tembih ederler sakın ayağa kalkıp dolanma nazar değer derler. Eşin destek olmuyormu ailesine yardım edin karıma demiyormu?

1 Beğeni

Eşim işte zaten sabah gidip akşam geliyor ama dayanamadım söyledim çok şükür gittiler konuşmuş galiba rahatladım valla

2 Beğeni