İyi aksamlar bebeğim 14 günlük ne yazık ki üşüttük bebeği tüm tahlileri temiz çıktı doktorda agumentin yazıp yolladı mecburen veriyorum çünkü fışkırarak kusması oldu günde 1 2 kez kuru öksürüğü oluyor ve hırıltılı şekilde nefes alıyor. Antibiyotiği verirken çevrem susayacağını ağzına az bir şey su vermem gerektiğini söylüyorlar bunu sadece antibiyotiği verdiğim için belirttiler sizce bebek ilaçtan dolayı susar mı su verilir mi bilemedim?
Oncelikle gecmis olsun. Benim bebegimde 14 günlükken hasta oldu kovoze girdi bes gun kovozde kaldı. Burun sürüntü testi adenovirus yani grip cıktı. Burnu tıkanıyor hızlı hızlı nefes alıp verirken veriyordu. Kan testleri alındı akciğer filmi cekildi onlar temiz geldi cok sukur. Dr bana iyiki erken farketmişsiniz yoksa ciğerlerine inip zatureye veya bronsite cevirebilirdi dedi.
Size sadece kan testi mi yapıldı. Ciğerlerine de bakıldı mı burundan test alındı mı?ilacı nasıl veriyorsunuz damla seklinde mi bu ilaç? Bana dr yenidoğan bebekleri sadece kovozde tedavi edebiliyoruz demişti. Su konusunda biz mama takviyesine basladık dr günde bir iki cay kasıgı su verebilirsin dedi. Normalde anne sütü su ihtiyacını karsılıyor…
Hırıltı için burun temizliği yapılması gerekiyor dr bu konuda bilgi verdimi size? Burnu tıkandıgı zaman serum fizyolojik sıkılarak nazal aspiratör ile cıkan sümükleri çekiyorsunuz. Hastalık zamanında bu işlem saat bası yapılabiliyor. Burun acıldıgı zmn bebek rahat nefes alıp emebiliyor. Ben en cok bundan korkmuştum iki burnuda tıkanır nefes alamaz diye. Cunku bebekler dört ay boyunca sadece burundan nefes alırlarmıs
Bizede yoğun bakıma alalım dediler biz kabul etmedik o zaman idrar testi alalım temiz çıkarsa ilaç yazıp yollarız demişlerdi çok şükür temiz çıkmıştı ondan dolayı ilaç yazdılar. Bizden kan ultrason röntgen idrar alında çok şükür hepsi temiz çıktı akciğere bakılmadı sanırım sadece doktor karnını falan dinledi burundan test alınmadı. İlacı ölçeğine göre çay kaşığıyla vermeye çalışıyorum sabah aksam olmak üzere normal su ile karışım yaptığımız şuruplardan …su konusunda emin olamadım sadece anne sütüyle besleniyor ama ilaç olunca susar dediler emin olamadım şimdilik vermiyorum araştırıyorum.burun temizliği için hiçbir şey demedi doktor zaten acile gitmiştik ben soru sorduğumdada uzman doktor değillerdi tam kendileride belirtti bunu gençlerde daha ama dediğiniz gibi yapıcam ben günde 1 kere temizliyordim şimdi saat başı yapmaya çalışacam
Antibiyotiği size neden verdiler peki anlayamadım… Benim bebegiminde kan testleri crp yani enfeksiyon degeri temizdi kuvozdeyken antibiyotik verilmemiş bu yuzden. Rontgen akciğer Rontgeni cekilmiştir bence e nabız da vardır tum yapılan tahliller rontgenler. Benim bebegimde hastalıga baglı sarılık değerinde yukselme olmus kuvozde sarılık tedaviside yapıldı. Serum yapılırken bebegin aç olması gerekiyor bunada dikkat edin tok karnına yapıldığında mide bulantısı yapıp kusmaya neden oluyor.
Fışkırtarak kuruyordu ve halsizleşiyordu bu yüzden verdiler ilacın üstünde tok karına diyor ama bilemedim
İlaç değil burun temizliği işlemi yapılırken aç karnına olmalı
Hızı anladım bugün doktor kontrolü vardı doktorda fizyolojik serumu iki damla sıkın nebilizatörle çekmeyin diye öneride bulundu çekince burna zarar veriyormuş öyle söyledi
Yogun bi tıkanma varsa iki damla acmıyor biz acile goturdugumuzde beşlik sırıngayı yarıya bolerek iki buruna sıktılar ancak o sekilde acıldı içindekiler cıktı. Şimdiki drumuz yogun bakım cocuk dru nazal aspiratör ile cekebilirsiniz dedi. Zaten burnun içine sokmuyorsunuz dısından çekiliyor o yuzden zarar verici oldugunu dusunmuyorum. Nebilizator farklı birsey benim bildiğim
Ayy onu yanlış yazmışım kafam karıştı
İki damla hiçbir halta yaramıyor biz yoğun tıkalı olmasa bile 3 CC en az sıkıyoruz. Doktor hiçbir zararı yok bol sıkın dedi. Eczaneden serum aldık daha hesaplı da oluyor. Yoksa o tekli fizyolojik serumlarla olacak iş değil
Dr osmal gönülalın bebek balgam çıkarma vidyosu var. Nebulizatör kullanımı nı tarif ediyor nekadar kullanılıcağını falan. 5 ml e kadar sıkılabliyor istersen göz atablirsin
Tamamdır çok teşekkür ederim