Kizlar merhaba 28 gunluguz 1 aylik aşısı var ve bu surecden sonra surekli asi oluncak karsima cikiyor ama bu asilarin bebeklere bi zarari varmi yaptirmalimiyim
Aşılar hakkında kimse net birşey bilmiyor, hepatit B aşısı vuruluyor mesela 1. Ayda, adı hepatit ama içinde neler var acaba? Ya bakanlığa güvenip yaptıracaksiniz ya da her riski göze alıp çocuğu aşısiz büyüteceksiniz…Sokakta, sosyal medyada herkes aynı şeyi konuşuyor, kimse birşey bilmiyor içerik nedir ne değildir, zararı var mı yok mu! sebebi de bu Covid aşısından sonra güvenin zedelenmesi ve insanlar bu konuda çok haklı malesef.Bir grup aşısiz büyüttüm hiç birşey olmadı diyor, bir grupta aşı oldu çocuğumda şu rahatsızlik başladı diyorBu tartışmalar da ancak insanın midesini bulandirmaktan başka birşeye yaramıyor.
Ülke elini kolunu sallayarak giren göçmen dolu hastalık dolu. Yaptırmanızı öneririm.
bu aşıları lütfen covidle bir tutmayın nacizane tavsiyem.
Ben aşıları yaptırıyorum bu arada konu açılmışken fakat göçmenlerden gelen ya da son zamanlarda türeyen bu virüsler zaten özel asilara dahil, bu durumda bakanlığın bu aşıları halka ücretsiz sunmasıdır doğru olan…Bu ülkede menenjit hortladı tekrar göçmenlerden dolayı, dediğiniz gibi ortalık virüs kaynıyor, Avrupa’ya göre 10 kat daha fazla menenjit vakası görülüyor ülkemizde kaç tane türk vatandaşı peki bu aşıyı çocuğuna yaptırabiliyor, post açsak eminim bir çok çocuk asısizdir… Aşı konusunda bakanlık madem bu kadar hassas bu aşıları da ücretsiz sunmalı.Aşı fiyatları bile her eczanede farklı ticarete döküldü herşey gibi sağlıkta.
Kesinlikle katılıyorum bu aşıların ücretsiz olması lazım ülkeye birsürü insanın gelmesine izin veriyosan bu bebekleri de düşünmek zorundasın sanırım rota da ücretli değil mi ?
Evet rota da ücretli.
Anladım bari o ücretsiz olsaydı. Kanadada biz ücret ödemiyoruz o aşıya menenjit ise ücretli ama asgari ücret 2200 dolar iken aşı 80 dolar gibi cüzi bi ücret.
Menenjit nadir ama sıkıntılı bi hastalık daha sabah mersinde 4.cü vakayı okudum bir santralde yani geçen sene ama bugün gördüm
Merhaba, instagramda genetik muhendisi isimli bir hesap cok guzel açıklamış asilarin içeriğine dair soru işaretlerini, bakin isterseniz. Sahsi fikrim bilim insanlarına güvenmek. Ben kendi jenerasyonumda tum asilari vurularak büyüdüm, çocuğumu da ayni sekilde doktorunun onerdigi tum aşıları uyguluyorum. Aşılama orani düştükçe salgin oranı artiyor ve toplum sağlığı ciddi anlamda tehlikeye giriyor.