Bebegim bugun 26 gunluk oldu. 16 gunde 1 kilo almis. Gaz problemi de olunca doktor 2.5 saatte bir 10 dk emzirmemi, diger zamanlarda istediginde emzik vermemi soyledi. Emzigi tutuyor ama en fazla 5-10 dk emip sonrasinda haliyle birakip aglamaya basliyor. Doymadigi icin agliyor sonucta, ben de kiyamiyorum bu haline ve bu sekilde cok sürdürülebilir bir sey oldugunu dusunmuyorum bu durumun. Daha once basina gelen biri varsa kendi tecrubesini paylasabilirse cok memnun olurum. Daha 1 aylik olmamis bebegi diyete sokmak baya can sıkıcı maalesef.
Ben her ağladığında verdim alabildiğine alsın kilo hareketlenince böyle olmaz diye yazık bebeğe
Bebeğin kilosu kaç şimdi?
37+6da 3470 olarak dogmustu su an 4400.
Doktor ne dedi
Kilo olarak aslında iyi doğmuş bende 38 haftamda .3.800 doğmuştum şiş gittikten sonra .3.500 fln kalmıştı
Ben de her istediginde veriyorum normalde. Bi de sarilik atlattik yani surekli emzirmemi soylemislerdi o zaman da. Su an iki arada bi derede kaldim. Karni doymayinca da aglayacak uyumayacak yani emzikle nereye kadar idare edebilirim ki
Bizimki 3470ten 3400e dusmustu sadece
İnşallah normale döner canım ,bebeğe diyey yapmak zor biraz ,rabbim kolaylık versin.
Ağlatma bebeği boşver doktorun dediğini her istediğinde emzir. Bnm bebişte tombiş ebe 3 saatte bir emzir çok kilo alıyor diyor hiçte takmıyorum. 2. Kızımda böyleydi ne kilo kaldı ne bişey hepsi boy oldu. Zaten her ay bu kadar kilo almaz. Benim oğlumda 1 aylık olduğunda 1.800 Gr almıştı.
Ya zaten tek sikintimiz kilo olsa ben de kesinlikle dediginiz gibi yapardim. Ama su siralar ciddi bi gaz sikintimiz basladi ve garibim gazdan dolayi dogru duzgun uyku uyuyamiyor. Ne kadar cok emerse o kadar da cok gaz birikiyor haliyle. Surekli masaj yapiyorum, her beslenme sonrasi ust gazini cikiyorum, gaz giderici damla kullaniyorum ama maalesef fayda etmiyor. Bu sebeple en azindan bi sureligine idare etmeye calisicam bakalim faydası olacak mi, tabi yine doktorun dedigini birebir asla uygulayamam ama en azindan biraz azaltabilirim.
Bende aynı gaz problemi yaşıyorum banada doktor 2 saatte 1 kez emizdir yarım saat dedi ve fitil yazdı damalayla ama halya çok gaz oluyor malesef napıcam bilmiyorum dere otunu kaynatıp iç dediler ve rezene çayı ama fayda etmiyor şuan 16 günlük oldu oglum ve 13 gündür gaz problemi var
Doktor banada çok kustuğu için 3 saatte bir emzir demişti bide. Sık emerse az emermiş mide büyümezmiş bu yüzden daha çok kusarmış. Ama el kadar bebeği nasıl oyalayabilirimki çok ağlayınca kıyamıyor insan.
İkinci kızımda çok gazlıydı ne ilacı söyledilerse gittin aldım ama ne çare kısa süreli çözüm olabiliyor. Ama bünye sürekli gaz üretiyor. Zaman tek ilacı 3-4 aylık olduklarında geçiyor.
Maalesef cok zor gercekten, uykusunda kivranirken izlemek, gunlerdir uzun ve konforlu bi uyku cekemedigini bilmek kahrediyor resmen. Umarim bir an once azalarak biter
3e kadar sabredin sonra kendileri yapıyolar rahat ediyorlar