İnternette emzik kullanımıyla ilgili sağlıklı değil diyor kafam karıştı aranızda kullanan var mı
Ben alıştırmaya çalışıyorum ama atıyor sürekli emziği tutsa iyi olur ağlama krizlerinde falan iyi bir susturucu oluyor sağlık açısından ben de diş damak yapısını bozuyor diye duymuştum ama çevremdeki herkes öyle bişey yaşamadığını söyledi
Amerikan Pediatri Derneği emzik kullanımını öneriyor, ancak benim oğlumda tutmadı emzik maalesef
Ayıptır sorması siz hangi Ezgisiniz? Cihangirin annesimi?
Ben emzik dogdugu gün vermeye başladım alıştı hemen sarılıgı var geçmedi 1 ay 2 günlük oldu doktor 2 saate bir emizdir dedi o yüzden emzik kurtarıcım oluyor
Seb olan Ezgi ben Oğlumun adı Karel
Philips avent ortodontik olduğu söylendiği için onu aldım 40 i çıktıktan sonra kullanmaya başladım öyle emzik fanatiği değil sadece gündüzleri uykuya dalarken veriyorum evde yalnizsaniz bazen kriz anlarında çözüm oluyor mesela yemek yemeniz gerek ya da yemek yapmanız kısa süreli o zaman veriyorum her şeyin artısı ekşisi var kısa süreli kullanımda sorun yaratacağını dusunmedigimden başladık gerçekten de susturucu
Bebeklerde emzik kullanmanın artı ve eksileri şu şekilde özetlenebilir:
Artıları
- Sakinleştirici Etki: Emzik, bebekleri sakinleştirir ve rahatlatır. Özellikle kolik veya huzursuz bebeklerde bu etki belirgin olabilir.
- Uyku Yardımı: Emzik, bebeklerin uykuya dalmalarına yardımcı olabilir. Emme refleksi, bebeklerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlar.
- Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) Riskini Azaltabilir: Araştırmalar, emzik kullanımının uyku sırasında SIDS riskini azaltabileceğini göstermektedir.
- Dikkat Dağıtıcı: Emzik, bebeklerin sıkıntılı veya ağrılı durumlarda dikkatini dağıtarak onları rahatlatabilir.
Eksileri
- Diş Gelişimi Problemleri: Uzun süreli ve yoğun emzik kullanımı, dişlerin yanlış hizalanmasına ve çene yapısının bozulmasına neden olabilir.
- Bağımlılık: Bebekler, emzik kullanmaya bağımlı hale gelebilir ve emziği bırakmak zor olabilir.
- Konuşma Gelişimi: Emzik, bebeklerin sesli iletişim ve dil gelişimini olumsuz etkileyebilir, özellikle emzik sürekli ağızda tutulduğunda.
- Enfeksiyon Riski: Emziğin hijyenik olmayan koşullarda kullanılması, enfeksiyon riskini artırabilir.
Emzik kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, kullanımı sınırlı ve kontrollü tutmaktır. Ayrıca, emziğin hijyenine dikkat etmek ve uygun yaşa geldiğinde yavaş yavaş emzikten vazgeçmek önemlidir.
Hepsini denedim tutmadı vallahi ev emzik doldu
Ağlama ve uykuya dalma için yardım ediyor, hep değilde uyku ve susmayacak kadar ağladığında verilmeli bence
Bende veriyorum.rahat uykuya geciyo gaz sancilarindada emince rahatliyor.benim oglumda 1 ay 2 gunluk onunda hala sariligi gecmemis gozlerinde bile var
Valla ben kullaniyorduklm alirsaniz ortodondik kullanmalısınız benimbe egim 1 ay kullandi sonra kendigilinden birakti ama
Benim oğluş emzik tutmuyor baş parmağını emerek uyuyor