Arkadaşlar 17 gün önce doğum yaptım. Dört gündür neler yasadıgımı bir ben bir Allah biliyor hayatımın en zor günlerini yaşadım. Buraya yazarak sizlerinde basına aynı seylerin gelmemesi için (Rabbim korusun) yasadıklarımı anlatmak istedim…
Cumartesi günü gecesi bebeğimi emzirirken bebeğim tıkandı ve emmede zorlandı, göğsünden hızlı hızlı nefes alıp verdiğini gördüm. Bu bir kaç kere oldu ve ertesi gün hemen dogum yaptıgım hastanenin yenidoğan hemşiresiyle görüştüm. Bana bebeğin burnunun tıkandıgını ve serum suyuyla açmam gerektiğini söyledi o esnada kendisi işlemi yapıp bizi eve gönderdi tıkanırsa aynı işlemi yapabilirsiniz dedi. Dogumdan itibaren her hafta hastanem yenidoğan takibi için cagırıyordu. Kilo alımı göbek kordonu sarılık degerine bakılıyordu. Cocuk dru her gittiğimizde herseyin normal oldugunu soyledi. Sarılık degerininde düşüşe geçtiğini tekrar yukselmeyecegini soyledi.
Pazar gecesi yine bebeğimi emziriken aynı sekilde tıkanma ve hızlı nefes alısverişi yaptı. Ayrıca agzından salya tarzı yapısık bir sıvı cıktı. Birseylerin ters gittigi belliydi o gece tevafuken ablamda bizdeydi gece 1e dogru kaltık acile gittik. Yavrumun o hali beni cok korkuttu… Yine dogum yaptıgım hastanenin aciline gittik ama malesef cocuk dru yokmus sadece burun temizliği yapılıp gonderildi. Bizde akabinde araştırma hastanesine gitmeye karar verdik…
Gece 3e dogru hastaneye vardık ogluma detaylı muayene yapıldı ve kan tahlili ve burun sürüntü testi yapıldı. Bu işlemlerin hiç birinde beni odaya almadılar üzüntüden sütüm kaçar diye ama ksn alınırken yavrum cok agladı kapıdan seslerini hep duydum. O ağladıkca ben agladım kahroldum Eğer ablam yanımda olmasaydı ben o gece napardım bilmiyorum… Rabbim yardım etti o geceyi yalnız geçirmedim bana güç destek oldu…
Test sonuclarında kan degerleri enfeksiyon degerleri negatif normal cıktı ama burun sürüntü testinde adono virus yani grip virusu cıktı. Ayrıca düştü denilen sarılıgı da yüksek cıktı. Doktorlar bebeğimin kuvozde tedavi edilmesi gerektigini soyledi o an yasadıgım korku panik üzüntüyü kelimelerle anlatamam. Eşim ben ablam ağlamaktan helak olduk. Hastanede 12 saatten fazla kaldık… Ambulans geldi ve bebeğimi dklar içinde hazırlayıp damar yolu acıp benim kucagımdan aldılarRabbim kimseye göstermesin… Hiç aklımızdan geçmeyenler snler içinde basımıza geldi…
Bebeğim dört gündür kuvozde suan durumu hamdolsun ki iyi sadece nefes alısverisi biraz hızlı onu takip ediyorlar… Drun bana soylediği aynen şu:iyi ki erken farkettiğiniz eğer cigerlerine inseydi bronsit veya zarureye cevirebilirdi. Şuan yasadıgı semptomlar hastalıgın seyrinden dolayı oluyor. Ben bebegimi kimsenin öpmediğini gelenlerinde hasta olmadıgını soyledim. Şuan grip sezonu acıldıgını ve öpmekle ilgili olmadıgını virusun havadan dahi kapıldıgını soyledi…
Kısacası arkadaşlar siz siz olun bebeğinizde burun tıkanıklığı varsa hırıltı varsa asla ama asla ihmal etmeyin. Hırıltı tıkanma ve akciğerlerin dolu oldugunun göstergesi. Eğer bebegimi bir gun bile gec goturseydim ki hastalık cok hızlı ilerliyor neler olurdu dusunmek dahi istemiyorum…
Drumuz bir iki güne taburcu olacagını soyledi. İns biran once yavrumu tekrar kucagımıza alıp evimize dönebiliriz. Lütfen bizede dua edin. Rabbim tum bebekleri korusun hasta bebeklere acil şifalar versin inşallah.