Yenidoğan da Sarılık

Kızlar 4 günlük bebeğimi doktora götürdüm öyle gıcık ve tecrübesiz bir doktor ki yok bebekte sarılık var yok şöyle yok böyle bebeğim 75 Gr vermiş ki etrafimdan duyuyorum arkadaşlarımın bebekleri 250 -300 Gr kilo kaybetmiş benimki oldukça güzel bir değer işte böyle kilo kaybederse sarılığı geçmez vs dedi sarılık değeri 13 çıktı iyiymiş umduğum gibi değil dedi bu kez ve benim sinirlerimi bozdu sizlerde bu dönemler durumlar nasıldı kilo kaybı ve sarılık değeri lütfen yardımcı olun

Benim 3 çocuğum var hemen hemen hepsinde nerdeyse 500 gram gitti doğduktan sonra zaten ödemli doğuyorlar çok normal kilo kaybı önemli olan sonrasında kiloları vermemesi kafana takma sarılık içinde bol bol emzir bebişi İnşallah geçecektir en geç 2 saatte bir olsun kolay atlatması açısından

Bizde de ilkte kilo kaybı olmuştu sürekli besle aç kalmasın Nekadar çok beslersen sarılığı daha kolay atlatırsın aç kalırsa sarılık ilerler

Öncelikle hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :heart: panik yapmayın bilirubin değerleri günlere göre değişiyor. Benim bebeğim 3900 doğdu 2 gece kaldık hastanede çıkarken 3645 e düşmüştü. Benide korkuttular sarılığı artmış kilosu fazla düşmüş diye. Kan uyuşmazlığı olduğundan sarılık riski daha fazlaydı ve bizimde değerimiz 13 falandı ama çok şükür bebeğim sarılık olmadı. Düzenli beslemeye dikkat edin mutlaka ben ilk günler 2 saatte bir 15 dakika emzirip yiyebildiği kadar mama veriyordum sütüm geliyor ama doymuyor diye. Siz sadece emziriyorsanız süreleri kendinize çocuğun doymasına göre ayarlayabilirsiniz. Bir de bana çok hemşireler ve insanlar baskı yapmıştı Biberon verme diye zorla şırıngayla beslemeye çalışıyordum çocuğu ve eldiven kokusundan şırıngadan midesi bulanıp her yediğini kusuyordu zaten mamanın yarısı dışarı akıyordu. Emecek olan bebek emiyor meme reddi yaşatır diye düşünmeyin eğer mama verecekseniz avent Biberon ve ucu kullanın anne göğsüne daha yakın olduğu için çocuğun doyması daha önemli. Bebeğim 2 aylık oldu hem emiyor hem mama yiyor emziğe de alıştı. İlk günler emzik vermeyin tabi ama bende direndim 15 günlükken vermeye başladım çünkü bebeğim emzik olarak beni kullanıyordu kucağımdan indiremiyordum. 75 gram gerçekten hiçbir şey sadece 2 saatte bir düzenli besleyin zaten sarılık riski ilk 10 gün özellikle. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :folded_hands:

13 de abartı bir değer değil ama öyle bir söyledi ki kaç gün sonra düştü bebeğinizin sarılığı

Çok şükür emziriyorum umarım geçer küçük bebeğin her gittiğimizde bir de topuk kanını alıyorlar yani o da çok can sıkıcı

Benim gögüs ucum yokmuş bilmediğimden yanlış emzirmeye dolayı 5 günde 450 grm verdi sarılık olmadı şükür başta mama sağıp süt ile destekledik hep iyi adı olan bir doktora gösterin bir dahakine sık emzirirn Allah genel olarak feraset versin çileden çıkarıyorlar bende geçen röntgende parçalayacktım birini dkshsk

Çok tuhaf daha bir doktorun cesaret vermesi gerekken yapılan yorumlar çok itici lohusa bir annenin yüzüne korkutarak söylemesi çok yersiz

biz şu an 16 günlüğüz. 4. günde 150 gr vermişti ama bizm sarılık değeri 15.9 çıktığı için 1 gece fototerapi aldık 12.2 ile taburcu olduk. şu an hala sarıyız ama sarılık etkileri kayboldu. uykulu hali yok iştahı güzel günde 11-14 arası bez değişimi var. bu hafta içi tekrar kontrole gideceğiz sanırım anne sütü sarılığı olmuş. 8 hafta kadar sürermiş çocuk sarı olurmuş ama riskli değilmiş normal bebek nasılsa öyle oluyormuş. inşallah sorun yaşamayız biz de :folded_hands:t2:

Canim zaten korkulmayacak bir şey bile olsa insana öyle deyince bir korku psikolojisi yaşıyor dünden beri hala kendime tam gelemedim

Benim bebeğim de dün 4 günlüktü değeri 12ydi bugün artmış kan testi yaptılar orda da 15.5 çıktı. Yarın tekrar gel bakalım dedi. Yarinki duruma göre de bir yol izlenecek

Bize de pazartesi gelin dedi artık doktor değiştirip devam edecegiz

İnşallah bir an önce atlatırlar :folded_hands:

Yedidoganda kilo vermek normal ödem atıyor ama sen başka doktora git canım zaten çocuk sarılık olsa belli olur yüzünden gözünden falan

İlk başlarda vardı şimdi normal rengini aldı çok şükür

Çok şükür canım

Sanırım 1.5 haftalıkken sarılık riski komple bitmişti bebeğimin normale dönmüştü kilosunu da fazla fazla toparladı

Normalde kaç günde bitiyor acaba canim

Sarılık riski ilk 15 gün özellikle canım ama bir şey olmaz düzenli beslersen merak etme. Tabi risk açısından ilk 15 gün önemli olsada 1. Ay dolana kadar 2 saatte bir beslemelisin. 30 40 gün arası 3 saat 40 50 gün arasında da 4 saatte çıkarabilirsin beslenmeyi. Sonra zaten çocuğunun yavaş yavaş düzeni oturmaya başlar ona göre ritim uydurursun. olurda sarılık olursa 1 gün hastanede fototerapi görüyor sadece Ama dediğim gibi beslenmesi düzenli olursa problem olmuyor. Kimsenin dediğine bakma insanlar seni saçma sapan endişelendirecekler hiçbirini duymamaya çalış. Zaten lohusalık döneminde bir çok şey zor çocuğa adaptasyon süreci hormonlar derken bir de insanları çok dinleyince iyice stres yapıyoruz bu sefer bebeğe geçiyor. Benim bebeğim sırf o yüzden saatlerce hiç uyumuyordu bile durmadan ağlama krizleri oluyordu. Sağlıkla büyüt inşallah bu arada :heart:

Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim yorumun biraz benim evhamimı dindirdi

1 Beğeni