Yenidoğan göz akıntısı

Merhaba anneler 10 günlük bebeğimin iki gündür sol gözünde sarı renkli akıntı var nasıl geçer?

Çayla silin geçer inşallah birde masaj yapın göz pınarlarının olduğu yere tıkanıklık açılsın

Çay demini dışarıda ılıtın soğusun yani. Bir pamuk yardımıyla silin gözünü sık sık hem kapanmasın gözü çapaklanma da olabilir . Bir sildiğiniz pamuk tarafıyla yine silmeyin çeşitli yerlerini kullanın pamuğun . Bu çok normal bir durum geçtikten sonra da başınıza gelebilir bebeğin göz pınarları daha kapalı olduğu için oluyor bu durum . Zamanla azalır ve geçer sabırla silmeye devam yani . Anne sütü yapmayın derim içeriği yağlı ve daha yapışkan olduğu için gözü çapak olursa kapatabilir

Bence bi doktora goturun kuzenimizin cocugu dogdundan beri gozu akiyo sari sekilde ilac kullandiklari halde daha yeni duzeldi 8 aylik . Enfeksiyon falan kapmasin

Sabah aksam gazlı beze serum fizyolojik dokup silin. Ya da ark dedigi gibi sogumus cay ile silin. Benim bebegimde de oluyor ara ara yenidoganken oldu ilk dr duzenli sil bir yasa kadar takip ediyoruz geçmezse tedavi uyguluyoruz dedi. Gecen ay yine oldu baska dra gidiyorum o da aynı seyi soyledi masaj yapabilirsin dedi. İki üç gün düzenli silindiğinde geçti bizim hep. Şimdi yine göz temizligine devam ediyorum hergun gözünü siliyorum ki tekrar etmesin