Yenidoğan ile ilgili her bilgiye ihtiyacım var

2 saatten önce uyaniyorsa emziricen zaten eğer uyanmazsa sen iki saati geçirme uyandır .çok gergin streslisin ama biraz akışına bırak su an senin yapman gereken zaten sürekli emzirme gaz çıkarma uyutup alt değiştirme bu döngü bir süre devam edicek. birkaç aya düzene alışırsın ama tavsiye istiyorsan benim diyeceğim tek şey bol bol emzir ve uykuya geçeceği zaman emzik ver alışsın

Bende hip mama veriyor um

Merhaba hayırlı olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi öncelikle.

Memeden ayrıldığı an uyanıyorsa sizi emzik olarak kullanıyordur emziğe alıştırmalısınız. Başta zorlanırsınız her verdiğinizde fırlatabilir öğürüp atabilir ağlayabilir ama istikrarlı şekilde giderseniz alışır zamanla.

Yenidoğan bebek sürekli ağlıyorsa açlıktan yada gazdandır. Sütünüz yeterli geliyor mu onu anlayın duruma göre mama takviyesi de yapabilirsiniz. Ben 1.5 saat emzirsem bile bebeğim doymazdı mesela. Gaz konusu ayaklarını çekiyorsa kendini yay gibi gerip geriye atıyorsa kendini kızartıyorsa karnı şişse gazdır hem alttan hem üstten çıkarmalısınız biri bağırsak diğeri mide gazı rahat etmez yoksa. 1 kere çıkarırsa yeterli diyip bırakmayın bir kaç kere üst üste çıkarabilir. YouTube da masaj teknikleri var gaz için izleyebilirsiniz. Sık sık banyo yaptırın banyo sonrası losyonla masaj yapın o da rahatlatır. Damla zaten kullanıyorsunuz. 2. Aydan sonra gün aşırı 2 çay kaşığı rezene verilebilir. Mamasına orijinal zeytinyağı varsa az miktarda koyulabilir yine gaz için.

Uyku düzeni şuan oluşturamazsınız ama alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Erken alıştırmak ilerleyen aylarda rahat ettirir. Bebeğinizi beşiği dışında hiç bir yerde uyutmayın. Kucağınızda sakinleştirebilirsiniz beşiğine yatacağı esnada uykulu ama uyanık olmalı. Kucakta uyutmak asla olmamalı hem kucakta uyuyup beşikte uyanırsa korkar hemde kucakta uyuduğu 3 5 dakikayı bile bünyesi uyudum kabul eder tekrar uykuya dalamaz. Moro refleksi için sıkı kundak yapın irkilirse uyanır. Kolları sabit olsun ayakları serbest olsun bir tık daha özellikle erkek bebekse bacağını iki yana ayırıp daha rahat uyur. Beyaz gürültü kullanın daha kolay uyur. Gündüz beslenirken aydınlıkta yatarken loş ışıkta gece beslenmede de yatarken de loş ışıkta ve mümkün olduğunca az uyaran (ses ışık) olmalı. Gündüz uyanık olduğu zamanlarda kesinlikle karanlık yerde tutmayın sirkadiyen ritmi oluşması geceyi gündüzü ayırt edebilmesi için. Mutlaka rutin oluşturun bebekler rutin sever yatmadan önce aynı şeyleri yaparsa yatacağını anlaması daha rahat olur. Uyanık olduğu zamanlarda da beşikte vakit geçirsin emzik çıngırak sevdiği şarkı vs oyalansın ki iyice alışsın beşiğine.

30-40 gün arası 3, 40-50 gün arası 4 saate çıkarabilirsiniz beslenme aralığını. Tabi bebeğinize göre değişir bir kaç günlük oynamalar olabilir. 2. Aydan sonra kilo alımı iyiyse uykudan uyandırmanıza gerek yok açlıktan uyandığında beslemelisiniz. Gece uykularına her zaman akşam 7-8 arası yatırın. Melatonin hormonu erken saatlerde bebeklerde salgılanmaya başladığından bebeğe daha iyi gelir ve daha iyi uyur.

Uyanık olduğu sürelerde sık ama az az tummy time yapın. Karın üstü vakit geçirirken karşısına ilgi çekici parlak renkli oyuncak ve nesneler ayna vs koyabilirsiniz. Bu sayede baş kontrolü günden güne gelişir. Sık sık vakit geçirin ten teması sağlayın bol bol konuşun. Gündelik işlerinizi yaparken ya da bebeğinizin altını değiştirirken bile yaptığınız eylemi tane tane söyleyin. Oturup sohbet edin agulaşın. Bebeklerle sık konuşmak hem beynini geliştiriyor hem aranızdaki bağı.

Bu arada banyoda eğer bebeğin suyu seviyorsa küveti az bir su doldurup vakit geçirmesini sağlayın hem duyular gelişir hem suyun etkisi ile rahatlar daha sonra filenin üstüne alıp banyo yaptırabilirsiniz. Banyodan sonra mutlaka losyonlayın cildi kurumasın. Bebek pudrası kesinlikle kullanmayın ciğerler için biz yetişkinlere bile zararlı. Uygun bezi seçtikten sonra ve bebeğinizin cildine dikkat ederseniz her zaman pişik kremi sürmenize gerek yok ben sadece banyodan sonra 1 kere sürüyorum pişik olmuyor ama önlesin diye. Mutlaka aspirasyon yapın ama her dakika değil günde 1 2 günde 1 olabilir bebeğinizin burnunun doluluğuna göre. Burnu da doluysa rahatsızlıktan uyuyamayabilir. Benim aklıma gelen bunlar :two_hearts:

1 Beğeni

Bunu deneyeceğim mutlaka çok teşekkür ederimmm

Çok mistik biruyutma şekli gibi geldii

1 Beğeni

Cocuktan cocuga fark var canim benim ilac kullandigim icim hem emzirdim hem hipp mama verdim reflux hemde senin uzerinde yuk kalkar.paylasirsiniz azicik verecegin biberonla bebek memeden vazgecmez hemde gaz damlasini rahatlikla verirsin hastanede hep verdiler bide eymen eve gelen ebe de verdi iyi yapiyorsun dedi.allah korusun bi durum olursa zorlanmassin bende oyle oldu bir zaman sonra tamamen biraktimak zorunda kaldim biberona aliskin oldugu cok rahat bi bebeklik gecirdi.

1 Beğeni

Gece twk öğün mama veriyorum ya ama tahammülüm daraldı döşümde uyuyor sürekli