Merhabalar 24 günlük bebeğim var
Gaz ile 2 haftadır mücadele ediyoruz yavaş yavaş çözüyor gibi damlalar sayesinde
Ama uyku, beslenme vs her bilgiye ihtiyacım var.
Gece çok uyanıyo uyumuyo doymuyo gibi göğsümden inmiyo gece gündüz
Meme de uyumak istiyo
Habi banyodan uykuya beslenmeye
Tüm rıtinlerinizi nasıl yaptınız anlatır mısınız?
İlk bir ay emzirme işçisi gibi hissedebilirsin kendini sürekli emer ve direk uyur akşam uykusunu mutlaka sonradan uyumasını istediğin odada ayarla çünkü o zamanlardan anlıyorlar ben öyle bir hata yapmıştım, emzirme sıkıntıydi bende hem çok küçük hem de uykulu olduğu için tam ememiyor sürekli uyandırmak zorunda kaliyorsun bu çok normal kendini kasma sakın kilo alımı iyiyse. Geceleri çok uyaniyorsa yatmadan son beslenmesinde sütünü sahip verebilirsin iyice doymuş olur gece de çok sık uyanmaz ama biberon sakıncalı meme reddi yapabilir, serçe parmagimi emdirerek siringayla verirdim ben uzun uyurdu. Gündüz de hep göğsümde uyudu açıkçası ben de memnundum çok hoşuma gidiyordu hicbi iş yapamiyordum ama olsun bu zamanla bir daha gelmez dedim iyi ki uyutmusum şimdi sığmıyor.Banyo rutini eklemedim ben ilk zamanlar şimdi akşam uykusuna geçerken anlasın diye ekledim 3 ayligiz 2-3 günde bir yaptırirdiım veya altı çok battiysa banyo yaptıriyordum. Şuan hatırladığım şeyler bunlar
1 Beğeni
Öncelikle sağlıkla büyüsün size de geçmiş olsun .
Ben biraz aç kalır konusuna takıntılıydım gece 2 saate bir alarm kurarım alırdım gündüz de saat başı emzirirdim . Benim kızım banyo sonrası uyuyan bir bebek olmadı o yüzden bir de kış bebeğiydi haftada 1 banyo yaptırırdık . Bazen uyuduğu günler olduğu gibi uyumadığı günler de oldu gaz problemi pek yaşamadık.
Sabah uyanınca o sıralarda emzir alt değiştir sonra ellerini silerdim pamuklanma olmasın eldiven içinde diye 2 3 güne bir tırnak keserdim konak çıktı 1 aylık olunca bebek yağı ile masaj falan yapar banyoya alırdım. İlk 2 ay özellikle pişik olmasın diye hemen her emzirme sonrası altını alırdım gece 2 saate bir kalkınca yani böyle yapmayan da vardır ama benim takıntıdan belki yaptım şu an 15 aylık hiç pişik olayı yaşamadık.
Onum haricinde öğlen saatleri işimi bitirince o uyuyunca uyurdum ama uyumuyorsam kahve yapar anne çayı falan içer öyle zaman geçirirdim ikindi vakti gibi tımmy time yapardık kartlar almıştım merdivenden giden civcivler vardı sesli bir oyuncak ona baktık su matı aldım ama korktu 3 4 aylarında onda duramadı bile yani genel ev düzenimiz kızımıza göre değişti. Şu an güncelde de sabah 8 da kalkıyoruz az mama sonra kahvaltı ev topla uyku yemek yap oyun oyna gülüş et akşam olsun sonra yatmaya kadar otur bazen çay sohbeti bazen yanında oyun öyle gidiyor
Biraz uzun uzun yazdım ama tabi sizin ev dinamiğimize bebeğinizin durumuna göre yine size kalmış düzen oluşturmak ama ilk aylarda tek diyeceğim ben çok uğraştım düzen ne zaman olcak falan diye yoksa emzirip halsiz düşüyorsun işler var ev var bebek var hele bir de yanlız büyütüyorsun kimse bir kap yemek bile getirmiyorsa ki ben öyleydim annemler başka şehirde kaynanam 10 dk uzakta ama ne gelir me giderdi göstermelik göründü gitti lıhusa dönemi ara bozmaktan başka bir şeyini görmedim sağolsın ama çok şey öğrendiğim acı çekerek yaşadığım ama beni büyüten bir süreç oldu . Zamanla düzeniniz de oturur yemek de yaktım ki iyi yemek yaparım ama onları da yaşadım her şey düzelir geçer yani bebeğinizle çok bağ kurun erkekler bu dönemde geri kalabiliyor eğer öyleyse eşinizi de hadi sende şunu yap falam diye onu da dahil edin öneri tavsiyem bu 
1 Beğeni
Uyumuyor ki gece…
Sürekli emmek istiyor, göğsümde uyuyor ama memeyi bıraktığında ya bluzümü ya da memeyi tutuyor o eli ordan oynadığı anda uyanıyor memeden ayrılmak istemiyor
Kendimi gerçekten işçi gibi hissediyorum.
Yatağında asla uyumuyor
Ama dediğiniz gibş başka odada emzirip yatağa götürmeye çalışıyorum
Direk orda emzireyim artık geceleri bir de öyle deneyim
Ben serbest çalışıyorum kendi ofisin bar
Ona orda da oda yapmayı düşünüyorum 3+1 ofis
Avukatım ve daha ne kadar işlerş erteleyebilirim gerçekten bilmiyorum hem ekonomik olarak devam etmem lazım hem de bebeğimin geleceğş için.
Şimdi emzirmekten ferim kalmıyor.
2 3 aylıkken ev vs toplamaya vakit oluyor mu yaa…
Aklınkza geldikçe yazın lütfen
Eşim kamu personeli, izni bitti tek başımayım destek hiç yok
Ne ev işi ne mesleki iş herşey alt üst oldu
Şikayet etmiyorum Allahın gücüne gitmesin iyi ki doğurmuşum ama sonsuza kadar böyle sürecek gibi
Daha bir de ara ara geceleri gaz feryadımız oluyor
Ben din kültürü öğretmeniyim ama atanamadım ücretlide çalışıyordum kızım olunca bıraktım ona bakacak da bir kimse yok bir de işin dini boyutundayım eşim aman aman bir maaş almıyor o da atanamadı sanayide depo görevlisi ama çocuğumun bakımı ahlakı hep gözümün önünde olsun istedim daha yeni yeni sınav hayali kurabiliyorum 15 aylık ve inanın gaz oldu olmadı yok kustu yok diş çıkarma dönemleri şimdi azı dişi çıkıyor ama ister istemez ben kendimden de çok verdim eşim de geldiğinde akşamları sürece dahil ettim yoksa başlarda çok mesafeli kalmıştı yani korkuyordu bile bebeği tutmaya her zaman bir sorun olcak ama beraber kalkmak en önemlisi sizin çalışam durumunuz varmış ona göre nasıl yapabilirsiniz bilmşyorum ama ben genelde hafta içi yüzeysel hafta sonu derin temizlik yapıyorum bu da her yer pırıl pırıl olıyor değil tabi ama düzen kuruyoruz şükür öyle yoksa her an her şeyin de yeri değişiyor çocuklu evde bizde öyle
bende atanamadım ama kızıma bakıyorum oynuyorum bir yandan da az ona oyuncaklar falan verip tuval çalışmaları yapıp satıyorum kişiye özel olarak incelerseniz instagram ava.sanat6 hesabım . Kızım 10 11 aylıkken açmıştım sayfamı 4 5 aydır aktifim ayda 2 3 iş yapabiliyorum tabi ama sizinde çalışma ortamınız müsaitse bir yeri bebeğinize ayırırsınızilerde o da orda oyalanır şimdi hem süreç çok erken hem de daha herşey çok taze inşallah dediğimi ilerleyen dönemlerde görürsünüz yaşayarak her şey rayına oturacak . Ben böyle sanırım bitti çok zor dediğim zamanlar hep şunu dedim kendime işte bir gün bu anlaro da özleyeceğiz yoksa uykusuzluktan ayakta uyurdum ilk başlarda uyumazdı benimki de ama şimdi o kokusu o uykusuzluk o cılız sesi özledim
Bebeğine mama veriyor musun çok küçük oldu için şu anda senin kokunu arıyor ondan memede doymuyorsa mama ver ben o zamanlar da geceler mama gündüzler full emziriyordum sonra bırakınca 2 saatte bir besledim şu anda düzene girmesi için çok erken 4 aydan sonra düzen kuruluyor banyo da evin sıcaksa sık sık yaptıra bilirsin ama meselâ benim evim çok soğuk oldu için 2 haftada bir yaptırıyodum onuda gece yaptırınca daha rahat uyuyordu
Bu arada çok güzel bişey gögüsünden inmemesi keşke benim bebeğim de öyle olsaydı da emzirseydim her dk