Kızlar merhaba bebeğim 9.günlük oldu doğum kilo 3.450 ama bende şeker vardı o şekerden dolayı şişliği çoktu hastaneden çıkarken 3.50 gramla çıktık kontrole gittiğimizde 3.100 gramdı sarılık oldu hastanede yattık bir gün bugün yine sarılık kontrolümüz vardı 3.80 gram olmuş vermiş yani istenilen kiloya ulaşmamış başına böyle bir durum gelen var mı emmesi güzel aslında ama belli ki anne sütün yetmiyor mamayı 60 ccye çıkardık
@Seda_16 Aramıza hoş geldin canım
Bu duruma doktor ne diyor peki
Benim bebeğimde 2800 doğdu canm 2500e duştu bı haftalıkken kontrole gittik hiç almamışti mama kullanmama rağmen endişe etme benim bebeğin uyanmiyordu sariliktan kaşıkla biberonla mamayı iciriyordum zorla anne sutude aldı şimdi maşallah ayda bir buçuk kilo alıyor 2 aylığız manada veriyorum sütüm az
Dediğim gibi doktorda doğum kilosunu yakalaması lazım dedi mama ve anne sütü devam et dedi yetmiyormuş demek ki mamasının miktarını arttırdım bakalım haftaya kilo kontrolüne götüreceğim sağlık ocağına
Anladım canım sarılık bizede vurdu o dönemde de çok aç kaldı çünkü kalkmıyordu dediğin gibi zorla uyandırıyordum birde benim acemilik yeni annelik o bana adapte olmaya çalışıyor ben ona
Bebekler 15 günlük olana kadar verdikleri kiloyu geri almaları 15 günden sonrada kilo almaya başlamaları gerekiyormuş doktorum öyle söylemişti. Sarılığı geçene kadar mama ver emzirmeyi ihmal etme emmekte zorlanıyorsa sağ ver anne sütü alan bebeklerin sarılığı daha çabuk geçer.
@Sevgiugr Aramıza hoş geldiniz
Bizimde benzer bir durum oldu şuandada günlük yeteri kadar kilo almamış dedi doktor mamayı iyice arttırıp 60a çıkardım bugun, sütümüde ne kadar emiyo ne kadar geliyo bilmiyorum. Benim bebeğim 1 aylığı geçti ve minyon bir bebek öyle diğer bebekler gibi bol kilo almaz zaten genlerinde yok bende eşimde bebekken zayıf ve küçükmüşüz zaten ama illa da alması gerekiyorsa arttırdım mamayı. mamayı arttırınca kilo alıyo, biraz azaltmıştım hemen geriledi kilo alımı
Bizde 2600 doğduk 2500 düştük sonra o düşmesi şişkinliği indiğinden dolayı oluyor o normal ve bazı bebekler kilo alırken bazıları kilo kaybı yaşar eğer biraz kilo almasını istiyorsan Aptamil mama verebilirsin bize 15 günde 400 Gr kilo aldırmış şimdi bebeğim 41 günlük 4.800 kg