Yenidoğan mama

Mamayı 50 ml kadar yiyor sağıp verdiğim zaman 20 30 ml çıkıyo onu emiyo biberonla sonra mama yemiyo doymuş olur mu

Kiloya ve kaç saatte bir beslediğinize göre değişiyor. Kilo başına 150-200 ml alıyorlar genelde 24 saatte. Mesela 3 kilo bir bebek 2 saatte bir besleniyorsa 3×200=600÷12=50 oluyo yani her beslenmede 40-50 ml alması gerekiyor. Ama bence bebekten bebeğe de değişebiliyor bazı bebekler çok daha fazla alırken bazıları daha az talep edebiliyor :blush:

Bir de çişli bez sayısına bakmalısınız. Günde 5 çişli bezi oluyorsa yeterli besleniyordur

Benim bebegim 14 gunlukken kuvozde kaldı, yenidogan hemşireleri sütümü sagıp getirmemi istemişti ve her beslenmede 90-120 arası içebilir demişlerdi. O zaman bebegimin kilosu 2800 civarı idi. Eve geldikten sonrada hem mama hem anne sütü ile devam ettim drumun onerisiyle önce anne sütü verdim sonra doymazsa mama ile takviye yaptım. Bebeğin çekiş gücü ile pompanın çekiş gücü bir değil, birde bebegin tükürük enzimleri çektikçe sütün gelmesini sagıyor o yuzden siz önce muhakkak emzirin sonra 60 ml mama yapın bakın ne kadarını içebiliyor. Anne sütünden sonra doymazsa zaten ya aglar yada uykuya geçemez aç olan bebek uyumaz cunku. Sık sık emzirin bol sıvı tuketin ins artacaktır sütünüz.

Pompada çıkan süt ve bebeğin emmesiyle çıkan süt farklı mı olur

Bebegin emdigi daha cok cikar sagdiginda az cikar komple bosaltmaz makine gogsunu bebegin nekadarlik

8 günlük

Emzirseniz doyari neden mama veriyosunuz daha kucukmus sagdiginizda 20. 30 cikiyosa bebek emdiginde daha fazla gelir

Emziriyorum 2 göğsümü emdikten sonra 40 ml kadar da mama yiyor sütüm yetmiyor

Benim sutumde hic yok hastanede basladi doktor mamaya mama icdikce sut iyce azaliyo sana tavsiyem bebegin kucukmus daha sik sik emzir doymadigi zaman mama ver ama sureklide sag azalmasin sutun 2 ayligiz biz yok denecek kadar akmiyo bile emzirmezsem

Evet emdiği zaman daha cok cıkıyor. Mamaya dr önerisiyle mi basladınız kendiniz mi verdiniz?aç oldugunu nasıl anladınız emdikten sonra aglıyor mu? Uyumuyor mu? Normalde yenidoğanda mamaya dr önerisi ile baslanır cunku. Ya annenin sütü yeterli degildir yada ay sonunda beklenilwn kilonun altında kilo almıstır bebek. Çişli bez sayısı azdır. Sadece anne sütü aldıgı zaman çişli bez sayısına bakın ve drunuza danısın bu konuyu eğer sormadıysanız. Ne kadar mama verirseniz o kadar süt üretiminiz azalır. Birde her(max iki saatte bir) beslenmede her iki memeyide emzirmeniz lazım. Yani tek meme verirseniz bebek doymaz. 20-30 dk sag 20-30 dk sol meme verilecek.
Benimde sütüm ilk ay cok azdı kilo alımıda düşük olunca dr mama baslattı o sekilde basladık. İkinci ayımıza gelince cok sukur sık emzirme ile sutum cogaldı şimdi yine veriyorum max gunde iki üç kere cunku bebek mama istemiyor artık öğürüyor mama verince. Sık emzirmek cok onemli bebeğin ağlamasını beklemeyin beslemek için. Cunku bazı bebekler uykuya duskun oluyor aglamıyor veya sarılık oldugu için halsiz oluyor. Kısaca sütün artması ve sarılık degeride yukselmemesi için iki saati geçirmeyin gece de dahil olmak üzere.

Bebeğim 8 günlük doğumdan odaya geldiğimde sütüm olmadığı için doktorlar mama almamısı söyledi 4 gündür sütüm geldi ama doktora gittiğimisde kilo almadığı için doktorum iki göğsümüde emzirip sonrasında mamaya devam etmemi söyledi

Tamam dr önerdiyse devam edin aynı sekilde. Bir ayın sonunda aşı olacak muayene olacak kilosu tartılacak ona gore mamaya devam mı edilecek yeniden drunuz soyler. Yenidogan bebekler dogumdan hemen sonra kilo kaybeder zaten odem atarlar vs. On günün sonunda dogum kilosuna ulasmıs olmasını beklerler. Sizin hiç sütünüz gelmediği için baslatmıslar mamaya. Kilo alması vucudun susuz kalmaması ve açlıktan dolayı sarılık degerinin yükselmemesi için mamaya devam edin. Sizde beslenmenize onem verin bol sıvı protein alın. Çerez meyve vs tuketin. Bu sureclerden cogu anne geciyor. Mama verdiğiniz içinde kotu hissetmeyin veya sagdan soldan soylenenlere kulak asmayın. Bebeginize odaklanın. Saglıkla buyusun ins.