Allah razi olsun canım. Yazdığım gib i iste. Çiş görmüyorum onu daha sık görür oldum . Sarı Tülbent örtülü besiginde. Yıkıyoruz da iki gunde bir. Gündüz daba cok bol nol meme sütüm yetmezse mama veriyorum. Ama geceleri mecbur mama veriyorum sütümün pesinden. Ve bu sürecte annem sekerli su veriyo gunde 3 4 cay kaşığı. Bize yaparmış hiçte olmamışız hasta . Şifa niyetine ne varsa yapiyorum artık
Evet bizede dediler günese yatır diye ama kış güneşi iste bazen bulmak zor oluyor. Bide bana ten tene temasta kalın bi saat ciplak dediler ne gibi etkisi var bilmiyorum ama yapamadim daha kis oldugu icin cesaret edemedim
Bende çok güneşe çıkaramadım ama tentene teması yeni duydum onada etkisi olduğunu bağlılığını arttırmak için demişlerdi anne karnında hissettiği için rahatlarmış korkmayın anne sıcaklığıyla üşümezmiş bende deneyeceğim bunu dün 11 e çıktı yeniden sarılığımız ne yapacağımı bilmiyorum artık 9 gündür kakada yapmadı
Bol bol serum suyu içir ve emzir
Sekerlı su verme bence . Gündüz mama vermemeye çalış emzır sureklı , sureklı ağzına koy zorla da olsa emzır baktın doymuyo bunu hıssedıuorsan mamayla destekle zaten ozellıkle gece 1-2 saatte bır uyanıp emzır . Çişli bezlerın fazlalaşması beslendıgıne işaret . Sarı örtüye ben hiç ınanmıyorum açıkçası bı faydası yok bnce .
Süt sagma pompanız varsa sağım yapın süt kanallarını acıyo sütünüz de cogalır . Ben o dönem çok yaptım , ayrıca dedıgım gıbı dut incir kaynatıp bol için ki sütünüz çoğalsın . Sarılığın tek caresı emzirmek . Doktorumuz ne kadar çok emzırırsen o kadar erken ıyılesır demıstı . Ozellıkle gece saat başı alarm kurup kalkıp emzırıyordum
Bence ten teması yapıp bebeğe arkadan battaniye sar canım
Ooo cok zaman gecmis. Kaka yapmayali. İnsallah yapar ya iyilesir bebeklerimiz
Serum suyu iyi mi geliyor doktorlar sekerli suya filan kızıyorlar ya
Fazla kalmadim oyle gelen giden de oluyo denemeye fırsat kalmıyor ama yapacagim
Pompa var evet sagim yapiyorum memeyi biraktiginda kalan sütü sagiyorum bazen. Bazende meme veriyorum. Gündüz cok sık mama vermemeye calisiyorum ama bazen hastane gitme isi olunca sütüm biter ac kalir diye mecbur veriyorum
Gece yap kuşum zaten birkaç saat yapsan yeter diye düşünüyorum
Hiç bir şey yapmayın… bebeğim 2 ay 3 gunluk dediğiniz gbi bnde çok çektim her gidişimde 5 tüp kan aldılar bebeğimden bağırta bağırta bnde çok şeyler denedim acemilik işte. Birde akıl başta olmuyor yeni doğum yapmışız ve bir de başımıza geçmeyen sarıkık belası geliyor bir şey mi olur diye korkuyoruz vs vs… 10 gunu geçtikten sonra sarılık bebeklerde beyine ulaşmaz su an değeri düşüş gösterdiyse bekleyin. 3. 4. Ayı buluyor uzayan sarılığın tamamen geçmesi bebeğiniz iyi ve aktif bir çocuksa endişeye kapılmayın şekerli su vs de vermeyin hiç bir işe yaramaz ben 3 tane devlet 2 tane özel hastane ve 2 hafta boyunca 1-2 güne bir acil gezdim her gelen bir parmak attı 3 5 te iğne soktu… 2. Ayın sonuna doğru baya bi düşer bizim 1 hafta önceye kadar hep yükseldi düştü aynı rakamlarda kaldı. Sadece ağızdan zararlı şeyler vermeyin bol bol emzirin bebek kilo alıyorsa da içiniz rahat olsun birebir dediklerinizi yaşadım çünkü bnde.
Benim bebeğim 70 günlükken ancak 4e düştü sizin dediğiniz gbi 2 güne bir hastaneye gidiyorduk elleri mosmor olmuştu hatta buraya yazıp atmıştım fotolarını ağlıyordum her gün gözünün beyazları bile sapsarıydı 5. Gün sarılık oldu 17 değerle yattı 12 değerle taburcu oldu sonra 14-15 de takip etti 1 ay boyunca sonra 10lara düştü sonra 9-8 falan çok denedik şekerli su sarı tülbent altın her gün yıkamak güneşe çıkarmak ten tene temas herseyi denedik sadece bol bol emzirin kaka çişle atıyor geceleri saatte bir kaldırdım zorla ayaklarını sıkıp uyandırdım tek çare bol bol emzirmek. Korkmayın 2 haftadan sonra beyni etkilemiyormuş enzirin geçecek
Ya ben de artik acillere cocuk doktorlarına gitmek hep ayni psikolojiyi tasimaktan bunaldim. Bebegim de ayni şekilde canının yanması da cabası. Iki gun ust uste kan alindi 14.8 cikti. 13 ten 14 e yukselmis. Yavas yukselmis ama yükselmis sonucta. Yüzü hala sarı. Sütüm sürekli meme ağzında oldugu icin yetmiyor. Hep araniyor ac kaliyor. Bende mama takviye etmek durumunda kalıyorum. Ac kalmasindan iyidir. Insallah gecer bir an evvel. Bol bol emzirmeye çalışıyorum. Kilo alıyor elhamdulillah. Cis kaka da yapiyor. Insallah boylr boyle gecer. Çıkmasından cok korkuyorum. 20 günlük artık.
Insallah. Saat basi kaldirmiyorum kendi uyaniyor iki saat sonra filan en gec 3 saat sonra uyaniyor ona da drlar normal demisti. Takviye de veriyorum zaten gunduz sık sık emzirmeye calisiyorum. Gece uykusu olsun duzeni otursun istiyorum. Ama insallah sutum yetiyodur bebegime. Tekrar yukselcek diye korkuyorum. Bol bol da su iciyorum sütüm artsin diye ama ise yariyor mu bilmem
Aynılarını yaşadık gerçekten. Tam düştü dedim yükseldi 10 un altına 2. Aylarda düştü ancak genel durumu iyiyse aç kalmıyorsa sorun yok ayda Bir gidip kan verin yeterli oluyor bz 3. Ayımıza grdik hala hafif Sarı tam geçmedi uzamış sarılık 3. 4. Ayda anca geçer Dr Osman gönülal ın uzamış sarılık videosunu YouTube dan izleyin kafanız rahat eder biraz
Gece emzirmesi yapın geceleri prolaktin hormonu Yuksek olur emzirip uyarı verirseniz bu süt kapasitesini daha hızlı arttırır bebeğiniz emdikten sonra müsaitlik bulduğunuz vakitlerde sağım yapın çıkan sütü de verin bebeğinize gece de 1 kere bile olsa emzirdikten sonra sağım yapın işe yarıyor çıkan süt miktarına da hiç takılmayın emzirme sonrası süt az çıkar zaten bebeğiniz emdiği için
Teşekkür ederim verdiginiz bilgiler icin. Her emzirmede olmasada arada sagim yapiyorum
Benim kızıma da aynısı oldu benim psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamam gece 40 45 dk da bir kızımı emziriyordum baygın yatardı sarılık uyku yapardı çok korkardım ama emzire emzire azaldı ve bitti şükür sen kendini sakin tut sen iyi olunca bebekde iyi oluyor sık sık emzir 5 dk bile olsa emsin bol bol gazını çıkart benim yanımda kimse yoktu emzirdikçe çok gazlandı şimdi gaz sancısı çekiyoruz maalesef