Merhaba güzel annler. Yaklaşık 14 gün önce sezeryan dogum yaptım. Bebegim dogduktan besinci gün sonra sarilik oldu. Bi gece kuvezde yattı cıktı. Kontrole gittigimizde tekrar yatti iki gece bende onu emzirmek icin hastanede anne otelinde kaldim. Düşürüp tekrar taburcu ettiler. Iki gun sonra tekrar kontrolunde yukseldi degeri ve tekrar yatis yaptirdik farkli bi hastaneye götürdüm. Bu sefer yanina almadilar. Bugun taburcu oldu degeri düşünce. Yine iki gun sonra kontrolu var ve bu sürec bizi cok yıprattı bebegimin canı cok yandı. Başına gelenler var mi neler yapabilirim. Stres yasiyorum tansiyon cikti üzüntüden . Yavrum ev yüzü goremedi dogru düzgün. Farkli bi bilgisi olan paylasabilir mi ?
Benim çocuğum da kaynanam hep derdi eskiden sarılık olduğunda çocuklarda altın atıp suyuna öyle banyo yaptırırlarmış bir dene istersen bir de bol bol emzir tabii ki de
Yani bunların hepsi batıl inanç ama benimkinde hiç olmadı sarılık falan şükür
Suyuna atmadık ama üstünde tasıyor. Sarı bi bezle yüzünü kapatmayacak sekilde gerili besikte. Bence de batıl ama herseyi deniyorum. Defalarca yattı delik desik oldu artık bende her komtrole gittigimizde korku olustu. Sürec gecici olabilir ama artık dayanmiyor anne yüreği
Bebim bebegim de 22 gunluk suanda sarılığı yüksekti ona rağmen kendi doktoru yatis yapmayalim sen sık sik emzir mama ver dedi başka hastane baska bisey için gittigimizde ise yatişinin yapılacağını söylediler ama ben yatışi kabul etmedim ve sütümle doymadigi icin mamayı ilk başta mecburen 2 3 kere daha fazla verdim yeni yeni azaltiyorum cunku durumu bana gore cok iyi Allah ima sukurler olsunben yatişinin yapilmasi gerektigi halde kabul etmedim
Canım biraz mama takviyesi yap ve bol bol emIr
Degeri yuksek olunca 18 19 larda ciktigi icin mecbur yatiriyoruz. Hersey onun icin. Evde bisey olursa onun vebali var. Her gittigimzde yatış diyorlar degerlere gore karar veriliyor bebek kucuk oldugu icin.
Mama artı süt seklinde gidiyorum zaten bol bol emziriyorum. Ama nüksediyo bilmem daha farklı ne yapabilirim. Beslenmeyle alakalı olsa söylerlerdi ya. Cünkü kilo da alıyor
Oncelıkle çok gecmıs olsun nasıl zor bı süreç sızı çok ıyı anlıyorum . Bende sezeryan doğum yaptım bebegım 3. Gun sarılık oldu . Doktorumuz bana sureklı emzır sarılığın tek caresı emzırmek demıstı . Çok çaba sarf ettım sureklı zorla emzırdım . Gecelerı ıse saat başı alarm kurup kalkıyorduk esımle . Herseyımde. Ödun verdım . Hıc uyumadım her saat uyanıp emzırdım . Sarılık olduğu için sureklı uyuyordu , uyandırmak için çok ugrasıyorduk . Çok şükür ugraslarımıza degdı 1 hafta da ölçüm bile yapılmadan atlattık . Sıze tavsıyem sureklı emzırın . Ozellıkle gece gerekırse saat başı alarm kurup emzırın .
Çok zor bir süreç Rabbım bebişlerımıze uzun sağlıklı ömürler versın
Ayrıca o süreçte mama takvıyesıde yapmıştık , emzırıp ardından mama verıyordum . Mamayı 2 saatte bir verıyordum . Sonra ıyılesınce sımdı mamayı yavaştan bıraktık
Bizde sarılıktan 2 kez hastanede yattık sarılığın sebebini öğrendin mi canım bazen anne sütü sarılığı olabiliyor bizimki kan uyuşmazlığı nedeniyle sarılık oluyordu benim kanımı bünyesinden attığında sarılık geçti
Amin Allah razi olsun. Insallah gecer ya hep emzirmeye calisiyorum ama bazen sütum yeterli gelmiyor mecbur ac kalmasin diye mama takviyesi yapıyorum
Rabbim bize de birakmayi nasip eder insallah ac kalır diye korkuyorum bende cok suanlik kesmedim mamayi
Amin canım . Mamayla desteğe devam , ne zaman sütünün yettıgını düşünürsen o zaman yavaştan kesersın ben öyle yapmıştım . Bu arada sütünün artması için bol bol incir ve kuru dut kaynatıp iç
Sütün dolup taşacak
3-4 avuç kuru dut
6-7 tane kuru incir küçük bır tencerede 15-20 dk kaynat ılıyınca süzüp bı sürahiye bırak . Gun içinde bardak bardak iç. Ben yapınca 2 gun yetıyo , 2 gun sonra tekrar yapıyorum . Faydasını göreceksin Allah’ın izniyle . Ayrıca gun içindede 3-4 bardak Rezene çayı ıcıyorum 2 gündüz 2 akşam
Hicte sevmem ama zoraki iciyorum hosaf gibi. Yarin kontrolu var yüz rengi daha beyaz gibi diger günlere nazaran ama gitmeye cok korkuyorum. Kan alacaklar canı yanacak tekrar ayrilacagız diye. Kusturana kadar besliyorum sutum yetişmiyor artık. Ekstra mama veriyorum iciyor da. Fazlasını cikariyor. Elimden geldigince bol bol emziriyorum artık korkularım olusmaya basladi bu sürec bizi cok yıprattı
Bızde oyleydık senı çok ıyı anlıyorum canım , içini ferah tut inş gecmıstır . Sık sık emzırıyorsan emın ol atlatıyorsunuz .
Yarın doktordan sonra yaz , merak ettım dua edıcem ins hayırlı haberler alırsınız .
28 gün önce sezeryan doğum yaptım bende 2. Günü sarılık çıktı 4. Günü kontrolle yüksek dendi ışık tedavisi aldık ve o zaman kan alınırken kızımın damarını patlattılar sinirlenip bir daha götürmedim oraya 2 hafta önce en son kontrolde 7 dendi uzamış sarılık ben sarı bez örttüm annelerimiz diyor diye birde bizde güneş banyosu yapsın derler birde günde 2 çay kaşığı su
Elimden geldigince emziriyorum. Kakayı daha cok yapardi simdi idrarı cogaldi kaka gunde belki iki kere filan. Sık sık cisli bez degisiyorum. Bu iyilestigine mi isaret sizce. Bu arada dr dan geldik 13 lere düşüş göstermiş deger şükür ki. Ama yine de takip edin dedi. Poliklinikten randevu alın dedi. Carsamba gunu de poliklinik kontrolu vaf bakalım