Kızlar merhaba ben 2 gün önce 35+6 da sancılarımdan ve plasenta previadan dolayı sezeryanla doğum yaptım. 29. Haftada erken doğum riskinden dolayı 2 doz ciğer geliştirici iğne yapılmıştı ama bebeğimdr maalesef yne br solunum sıkıntısı var şuan küvezde benimle benzer durumları yaşayan var mı ne zaman çıkar süreç nasıl ilerler biraz endişeliyim
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. 38+1’de sezeryan doğum ile bizim solunum sıkıntısı ve kanda enfeksiyondan dolayı bebeğimiz küvezde kaldı. Bebeğimin gelişimi ve kilosu yerindeydi. Entübe edildi ve solunum cihazina bağlandı. Antibiyotik tedavisi gördü. 10 gün sonra küvezden çıktı. Daha kısa çıkabilirdi fakat doktorlar antibiyotik tedavisini yarıda kesmek istemiyorlarmış, tamamen kullandirip küvezden çıkış yapılıyormuş. Sizin bebeğinizin durumu nedir , entübe edildi mi ?
@Esra1907 Aramıza hos geldiniz ![]()
Geçmiş olsun ![]()
Entübe edilmedi uyutup ciğer geliştirici ilaç vermişler 24 saatçinde uyanacağını söylemişlerdi az önce haber aldım uyanmış sabaha kadar da nefesini takip edecekler . Anladığım kadarıyla nefesinde problem olmazsa yarın çıkartırlar küvezden diye düşünüyorum değil mi
Merhaba ben de 35+6 da doğum yaptım kilosu vs yeterliydi hatta 32+5 de erken doğum riski yüzünden ciğer geliştirici vurulmuştu ama doğum sonrası nefes alıp verişi dengesiz ve hızlı olduğu için küvezde kaldı 1 gece. Ertesi gün solunum cihazından ayırıp denemişlerdi sorun çözülünce bize vermişlerdi bebişi. Geçmiş olsun içini ferah tutun bol bol sağım yapın ![]()