Canım benim bebeğim 3-4 gündür kakasını yapamıyordu ve sürekli ıkınması huzursuzluk ağlaması vardı geçen gece çocuk acile götürdük lavman yapıldı bebeğime o zaman 2 defa kakasını yapıp rahatladı ama şuan yine 3 gün oldu kaka yok ıkınma devam ultrasona falan da girdik bağırsakta herhangi bir sorun yok ne yapacağımızı şaşırdık önerisi olan var mı
Bende sizinle aynı durumu yaşıyorum mamayı değiştirdim çok iyi geldi bu bir haftadır yine aynı
canim ben 4mamadan sonra sma ya gectim cok iyi geldi birde gaz damlasi aldim nurse harvey’s bu damlayi sabah aksam 20 damla verilmesi gerekiyor ama ben her mamanin icine 5 damla damlatiyorum oyle iciriyorum Allaha sukur ne gaz ne kaka sorunu nede gaz sorunu kaldi 1.5 aydir cok rahat kaka yapiyor gaz sorunuda yok surekli alttan ustten cikartiyor birde bu damla bitgisel kesinlikle tavsiye ederim
sabun yapma bende uyariyordum ilk zamanlar ama surekli yaptigimizda aliskanlik yapiyor uyarmadan kaka yapamaz ilerde o yuzden yukarida yazdigim gaz damlasini alin cocukta sizde cok rahat edersiniz
Ben de zaten o bitkisel ilaçları kullanıyorum üç haftadır ama bebek çok gazlı sürekli kınıyor gazini çıkarıyor alttan çıkarıyor üstten çıkarıyor
Bebeğimin derdi gaz değilmiş idrar yolu enfeksiyonu çıktı o da kaka yapmasını engelliyormuş dün yenidoğan yoğun bakımına yatırmak zorunda kaldık damardan antibiyotik verilmeye başlandı. Perişan haldeyim
Peki küçük aptesını yapıyor mu nasıl bir belirtı oldu sizde anlatır mısnız
Evet onu yapabiliyordu sürekli bezini değiştiriyorduk o yüzden biz enfeksiyon olabileceğini hiç düşünmedik ama sürekli bir ıkınma yüzünde kızarma ve çok ağlama durumu vardı günlerdir kakasını yapamıyordu idrar yolu enfeksiyonu kakasını yapmasınıda engel olabiliyormuş bugün tekrar görmeye gittik çok rahat bir şekilde uyuyordu ve kakasınıda yapmaya başlamış
Bizim ağlama yok sadece ıkınma ve kakasını yapmama var bazen zorlandığı zaman yüzünde kızarıklık oluyor
Bende endişelendim biraz acaba olabilir mi
Bence ne olursa olsun bi idrar tahlili ve idrar kültürü yaptırın allah korusun ilerlemesin
cok gecmis olsun hic perisan olma bak ne guzel iyiye gidiyor kakasini yapiyormus iyi olsunlar sagliklarina kavussunlarda bizim icin en buyuk mutluluk bu üzulme saglikli bir sekilde kavusacaksin tez zamanda rahat ol canim
Şimdi benim oğluma sürekli süt sağıp götürüyor olmam lazım ama sütüm az geliyor dün sadece 180 ml zor çıkartıp götürdüm bugün sabahtan beri 120 ml zor çıkarttım sütümü arttırabilmek için rezene kimyon çayı içiyorum tahin helvası hurma yiyorum su içimini fazla yükselttim başka hızla yükseltecek ne yapabilirim
eczaneden bestlak al benimde azdi onu kullandim tasti goguslerimden sut cok fayda gorursun canim hemen al damla bu suyun icine damlatip iciyordum
Teşekkür ederim canım hemen deneyeceğim
Bestlak damla ve kuru dut
Kuru dut kesin al her gun 10 tane kaynamis 1 bardak suya at 5 dk demlensin iç dutlari da ye okadar faydasi olur ki ben sezeryan oldum digumdan 3 4 gun once basladim dogumun ilk gunu sutum geldi baya şuan fışkırıyor
biogai çaren senin. bağırsak düzenleyici. benimkide öyleydi şimdi baya düzene girdi
ben masaj yapıyorum ve bacaklarını alaturka tuvaletine oturur pozisyonda kendime çekip kakasını yaptırıyorum. çok rahatlıyor cocuk. bundan önce zorlanıyordu. iki üç saat sonra yapacağı tuvaletini hemen yapıyor böyle.acaba buda alışkanlik olur mu? kendi kendine yapmasını beklemeli miyim?
Canım ben dut kurusu aldım internettende biraz yapılışına baktım gün içerisinde sabah aç akşam aç olarak günde 2 bardak demiş sen nasıl yapmıştın
Ben ac tok farketmeksizin her gun kaynamış suya 10 tane atıp ustunu kapattim 5 10 dk demlendi kendi kendine öyle ictim