Yenidoğan süt alerjisi olan anneler yardımcı olur musunuz?

Merhaba, bebeğim 30 günlük. Daha önce 1 kere dışkısında hafif kan lekesi gördük. Çocuk doktoruna gittiğimizde sorduk. 1 kere gördüyseniz makatta yara tahriş olabilir devam ederse süt alerjisi değerlendirilebilir demişti. Doktor kontrolünden birkaç gün sonra yine kan lekesi gördük. Yüzünde de sivilcelenme ve kızarma oldu. Belirtileri arasında diye ben 3 gündür süt ürünü tüketmeyi tamamen bıraktım. Ama bugün yine dışkıda kan lekesi vardı. Yüzü hafifledi kızarıklık azaldı. Bir takip edeceğim 40 kontrolüne kadar kızarıklık ve kan lekesini. Süt alerjisi olan anneler bebeğinize tanısı nasıl konuldu ? Bir de diyet dışında nasıl bir tedavi uygulandı ? Lütfen yardımcı olabilir misiniz.

Merhaba canım! Bebeğinde süt alerjisi belirtileri olabileceğini düşünmen ve buna göre süt ürünlerini bırakman çok doğru bir adım olmuş. Süt alerjisi olan bebeklerde dışkıda kan, mukus, ciltte kızarıklık, sivilcelenme ve huzursuzluk gibi belirtiler görülebiliyor.

Süt alerjisi tanısı genellikle semptomların gözlemlenmesi ve annenin diyetinden süt ürünlerini çıkardıktan sonra bebeğin durumunun iyileşmesiyle konur. Bazen doktorlar kan testleri veya dışkı testi yaparak durumu teyit edebilir. Ancak, özellikle bu kadar küçük bebeklerde, çoğu doktor öncelikle annenin diyetinde süt ve süt ürünlerini çıkarmasını önerir ve bebeğin tepkilerini takip eder.

Senin de yaptığın gibi, süt ürünlerini tamamen çıkarmak, bebekteki alerji belirtilerini hafifletebilir. Bunun dışında diyetine dikkat etmek en önemli adım. Bebeğinde iyileşme olup olmadığını görmek için biraz zamana ihtiyacın olabilir, çünkü süt proteinlerinin tamamen vücuttan atılması birkaç hafta sürebilir.

Diyet dışında başka bir tedavi genellikle uygulanmaz, ancak doktorunuz gerekirse probiyotik veya vitamin takviyesi önerebilir. Bebeğinde kan lekesi veya kızarıklık devam ederse, doktoruna mutlaka bilgi ver ki, durumu detaylıca değerlendirip gerekirse başka adımlar atsın.

İnşallah diyetinle birlikte bebeğinin semptomları hafifler ve rahat eder. Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim size! :cherry_blossom::sparkling_heart:

@admin Önerileriniz için teşekkür ederim :cherry_blossom: İstikrarlı bir şekilde diyetimi devam ettiriyorum. Dediğiniz gibi en az 2 hafta sonra sonuç veriyormuş. Bebeğimi takip ediyorum. 40 kontrolümüzde doktorumuzla konuşacağım.

Benımde bebegımde var gürültülü kaka yapma inleme ciltte kızarıklık şüphelendım götürdüm dr a tam dr kakası nası dıye sorarken oyle bı kaka yaptıkı oda inledi sonra doktor hemen kakasına baktı kakasıda köpük köpüktü laktoz alerjısı dedı hip kullanıyodm mama olarak diyetimide yaptm ama benım destegım kmsem yoktu yorgunluktan ve beslenememekten sütüm kesildi sonra doktor önce aptamilin laktozsuz mamasnı yazdı kokuyodu bebegım ıcemedı asla sonra evolvia ya geçirdi onla devam edıyoruz cok sukur o yönden iyiyiz

1 Beğeni

Merhaba, çok geçmiş olsun. İnşallah bebeğiniz en kısa sürede sağlığına kavuşur. Dediğiniz gibi diyetle beslenme olayı çok kısıtlanıyor. Süt ürünlerini biraktigimdan beri sütümün miktar olarak azaldığını hissettim hemen. Sütüm artsın diye başka yiyeceklerle desteklemeye çalışıyorum bol bol. Yaklaşık 10 günsonra doktor kontrolümüz var. Bakalım asıl tanı o zaman konulacak.

Insallah cıkmaz bıseyı canım allah yardımcımız olsun miniklerimizi korusun​:palms_up_together: