Merhabalar. kızlar şu an 8 günlük bebeğim var. 4. günde kontrolde bilirubin 15.9 çıktı şekeri de düşük çıkınca 1 gece fototerapi aldı ve şeker değerlerine bakıldı. şeker normal çıktı. bilirubin de 12.2 ye düştü. doktor eve gidebilirsiniz dedi ve 1 gün sonra kontrole çağırdı. kontrolde bilirubin 12.1 çıktı. doktor eve gidin sıkıntı yok sarı olan yerler de hemen geçmez zamanla geçer gözlerde sarının artması olursa gelin dedi. sarılığı artıyor mu aynı mı azaldı mı anlayamıyoruz. ve sarılıktan dolayı da uyandırmak çok zor. 2 saatte bir besleme yapıyoruz ama aktif 30 dk anca emiyor ama sürekli uyku halinde olduğu için toplam süre 1.5 saati buluyor emerken sürekli uyuyor ve uyandırmak çok zor oluyor. günde 10 15 ml kadar ek mama da veriyorum. bu gibi bir durum yaşayan var mı?
Geçmiş olsun cnm tez zamanda düzelir inşallah 2saate bir yarım saat emiyorsa zaten yeterli uyku halinde olması çok normal yenidoğan bebişler hep.uykucu oluyor nedense bende çok zor uyandirirdim uykuluykende emzirmek çok zor oluyor gercekten
Aynı durumu yaşamıştım. Tabi bizimki yatack kadar değildi ama uyandıramıyordum. Okuyabilirsiniz yorumları hep
Öncelikle gözünüz aydın sağlıkla büyüsün bebişiniz
benim de oğlum uzayan sarılık oldu uyandırmak için altını açıyorduk hemen uyanıyordu siz de bir deneyin uyanacaktır.Sarılığın geçip geçmediğinide göğüs bölgesine karnına falan hafif baskı uygularsanız parmağınızla sarı renk olur eğer geçiyorsa baskı yaptığınıza beyaz olur
Birde arkadaşın
dediği gibi çimdik atın iyanmiyorsa ıslak mendil ile vücudunu yada yüzünü silin soguk olduğu için uyaniyorlar yoğun bakımda iken hemşireler söylemişti
bugün 11günlük oldu kontrole gittik ve 5 gün önce 12.1 olan değer 12.3 olmuş. doktor emdikçe çiş yaptıkça geçecek dedi. neden düşmüyor bu değer kafayı yiyeceğim artık
Annesi gündüz güneş çıktığında camın arkasından 10-15 dakika tutun. Yüzü size dönsün. Elleri alsa bile yeter. Yattığı yerde gözünü kapatın o şekilde de güneş almasını sağlayabilirsiniz. Burda bana birisi demişti. Her gün yaptım ben. Tabi o zmn sıcaktı saatlere dikkat ediyordum. Şimdi kış mevsimi yakacak kadar sıcak yok.
Allah ın izni ile geçecek. Seni çok iyi anlıyorum. Bol emzir sen.
Geçmiş olsun canım . Benım bebekte sarılıktı ilk doğduğunda. Uyandırmakta çok zorlanınca. Gövdesine ıslak mendil değyordum. Ona da bile uyanmak istemiyordu sen düsün artık. Ben gece bile 1 saat 2 saat arası kaldırdım hem emzırdım hem de mama takviyesi başladık. 15 gun sonra gectı. Bak sey yap sarılık üst bölgeden başlar. Aşağı doğru ıner. Karnına yanağına parmağın İle bastırıp cıkınca o cukur beyaz mı oluyor sarı mı o zaman anlarsın. Bacaklarda fln varsa sarılık artmıştır. Ben hep kontrol ediyordum elımle.
Böyleydi gozleri daha sarıydı
Sarı yazma fln sarılıgı alır dıye bır sey duymuştum. Kaynanamda bana yaptıracaktı ben karsı cıktım. .Ben beyaz yazma ortum ustune beyaz ışık vursun diye.
Benim bebeğide de sarılık 14 dü ben hasteneye yatırmak istemedim sütüm azdı mama ile destekledim. İki saate bir hatta saate bir emzirdim ek 30 ml mama verdim yaklaşık iki ay bez sayısına bak anlarsın ve kilo alımına ben. Bol sağım yaptım sütüm ne kdar çıkarsa geri kalanını mama ile destekledim. Şuan seninki pik yaptı ama merak etme beslemeye devam et ztn yavaş yavaş inecek benim bebeğimin sarılığı şuan 4 aylık be yeni geçti sapsarıydı sürekli uyuyordu . Altını açıyordum uyanıyordı. 30 dk emiyorsa çok iyi .sarılık biraz uzun kalıyor ve insan bebeğinde anlamıyor . nasıl anlarsın azaldığını artık kendi kendine uyanmaya başlayınca canlılığı artıkça anlıyorsun zaten . Ve size tavsiyem duş alırken sıyuna altın atın . Bunu uzun süre her yıkamada yapın inş fayda görürsünüz merak etmeyin bu da geçiyor zorlu bir süreç ama geçecek inşallah
kızlar dün kontrole gittik 38 günlükken ve değerimiz 12.4 çıktı. 28 günlükken 13.7 ydi çok mutluyum değer düşmüş ![]()
Benim bebeğim de 42 günlük hala yüzü gözü sarı uzamış sarılık anne sütü sarılığı deniyor değer düşüyor ama yüzden ve en son gözden gidiyor. Bize tahlil yapmak istedi doktor yaptırmadık 2 aya kadar uzayabiliyor diğer çocuğumda da yaşadığım için biliyorum. Bebekler için normal süreç bu sarılık olayı korkmayın. Emzirin çiş ve kaka yaptıkça gidecek. Zaten zamanla uykuları da hafifleyecek ilk günler gibi uyumayacak o zaman da daha sık emecek annesi öyle öyle geçecek ![]()
evet bizim de yüzü ve gözleri hala sarı. ama uyku hali bitti hatta 5. hafta atağı yaşıyoruz bebiş hiç uyumuyor bazen 5 saat uyumadığı oldu
üstüne bir de 6-8 hafta gaz haftasıymış 2 gündür banyo yaptırıyoruz geceleri gazı hafiflesin diye çünkü gazı olunca çok ağlıyor.
Bizde aynı durumdayız şuan 7.hafta içindeyiz gazı oluyor sürekli ıkınma halinde uykusu var aslında ama gazdan sürekli uyanıyor uykusu çok rahatsız ![]()