7,5 aylık oldu gece 3,5 saatten fazla deliksiz asla uyumuyor tabii öncesinde 2-3 saat uğraşıyorum artık o da yorgunluktan 3,5 saat önceden uyanır meme verirdim hemen geri uyurdu sımdı onu da yapmıyor. En az 1-2 saat sonra anca uyuyor. Şöyle bir 6-7 saat deliksiz uyuduğunu görebilecek miyim?
derdi ne anlamıyorum gazsa cıkarıyor da hayatı sorgulamaya başladım ![]()
![]()
ben galıba bu işi beceremedim uyku duzenı saglama falan yapamadım ben cok zoruma gıdıyor..
Benimki de bir hafta sonra yedi aylık olacak beşinci ayına girdiginden beri biraz olsun düzene giriyordu bir defa kalkardı karnını doyurmaya uyurdu sonra bir haftadır biz de sizin gibiyiz hatta saat başı bile oluyor uyanması yatırıyorum geri uyanıyor tekrar uyutmaya çalış aşırı zorluyor bir tane alttan dişi patlamış onun içindir belki ama çok düzensiz oldu hep kucağımda uyumak istiyor kucağıma alır almaz kafasını yaslayıp uyumak istiyor ama benim uyku bölünüyor malesef gündüz de bir şey yapamıyorum yanından ayrılınca hemen ağlıyor umarım düzelir bu durumlar tükeniyoruz
Tam bahsettiğiniz dönemler kesintisiz max. 1 saat uyuyordu bebeğim. Aylarca saat başı ve yarım saatte bir uyandı. Doktora da gittik çözüm bulamadık. 11 aylık olunca gündüz uykusunu tek sefere düşürdüm. Ondan sonra gece 2-3 kez uyanmaya başladı. Buna şükrediyorum. O eski uyku düzeninden sonra bu beni zorlamıyor. Ben kabul yolunu seçmiştim. Şimdi de diyorum ki 2 yaşından sonra nasıl olsa kesintisiz uyuyacak idare ediyim![]()
Doğduğundan beri aynı artık kabul edemiyorum çok yoruluyorum beynim kaldırmıyor tekim hiç kimsem yok yalnızım çok zorluyor beni çok geçen gün uykuda nöbet geçirdim gözlerim kaymış ağzım köpürmüş epilepsi benzeri bir nöbet artık kaldıramıyorum gücüm yetmiyor Allah’ım bana güç ver ne olur.. sinir sistemi bozuldu. Çok zoruma gidiyor ama yaşamak istemiyorum artık![]()
Benim doğduğundan beri aynı hele ilk dört ay saat başı uyanıyordu şimdi 3 saate zor çıkardım ben buna da razıydım emzirdiğimi tekrar uyurdu şimdi onu yapmıyor araya iki 3 saat koyuyor zaten sonra sabah oluyor o zaman ben gece uyuyamıyorum gündüz çok kötü oluyorum çok zormuş ya.. evladımı çok seviyorum ama önceki yaşamımı çok özlüyorum..
14 aylık hala aynı gece sürekli kalkıyor bazen emmek için bazen sadece beni istediği için emmeyi bırakınca düzelir gibi bakalım
Öyle şeyler söyleyip kendinizi daha da çıkmaza sokmayın.. evlat dünyanın en güzel duygusu . Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca çift su an tüp Bebek merkezlerinde sıradadır kim bilir. Evet çok çok yorucu, ama bir gülüşü ile silip supurmuyor mu ? Önceki hayatımi hiç ozlemiylrum ben , evet çok uyuyordum dinleniyorduk geziyorduk her istediğimizi yapma özgürlüğümüz var idi , ama eksiktim (eksiktik) . Şimdi tamamlandik, tamamlandıniz . Sizin yanınızda mucize var ,ona bakın sevin o size çok muhtaç .
Bugunler de gecicek elbet
Evet bugünler gecicek bizde 14 aylık olucaz uyanıyor aralarda bağımlılıktan benimki ayağımda uyumak istiyor yaşından beri çok fazla bağlandı yakinda rahatsızlık yaşıyorsunuz sizin birinin desteğine ihtiyacımız var yok mu öyle bı yakınınız bı kaç ay idare edebilcek biri
Tabiki öyle farkındayım Allah’a hergun dua edıyorum cok şükür evladımı nasip etti diye hatta boyle konusunca da cok kotu oluyorum ama çok çıkmazdayım hamilelik + dogum + lohusalık hepsınde yalnızım eşim bir yere kadar yapabılıyor. Yurtdısındayım kımsem yok tükendim çok yoruldum gunduz de cok hareketli ama o hiç sorun degıl ben de onunla hep oynuyorum ilgileniyorum hiç zorlanmıyorum hatta ama gece de uyumayınca artık vucudum kaldırmıyor gecenlerde dedıgım gıbı hastanelık oldum saatlerce bacaklarımı hissetmedim yürüyemedim.. bir gün düşüp bayılmaktan korkuyorum.. evet özlüyorum inkar etmiyorum duygularımı bastırmıyorum eski hayatımdaki uyku düzenini özlüyorum ama bu hayatıma da hergün şükrediyorum. Demek istediğimi farklı bir yere çekmeyin lütfen ne demek istediğimi eminim birçok anne anlıyordur. 1 saniye bile bırakabileceğiniz bir anneniz komsunuz yakınınız varsa beni anlamanız mümkün değil. Bu hayatı evet biz seçtik çocuğumun geleceği için biz seçtik ama karşılığında bu kadar acı olacagını tahmin edemedim. Verdiğiniz örnekler beni sakinleştirmek veya yanımda olmanızı sağlamak yerine beni bir de vicdan azabı çekmemi sağlayarak daha da altüst olmama sebep oluyor. Yapmayın nolur beni tek anlayacak ınsanlar burda sizlersiniz siz de boyle davranırsanız…
Sizi daha çıkmaza sokmak değil asla amacım , vicdan azabı çekmeyin lütfen siz böyle yazınca ben kendimi kötu hissettim su an . Burdaki herkes bir yere kadar anlayabilir herkes çok farklı karşılıyor ve yaşıyor olanları .. tükenmişlik sendromu yaşıyorsunuz sanırım:( çok haklısınız kimsesizlik çok zor , eşinizin bir günde olsa izin alma durumu yok mu ? Şöyle bir deliksiz uyku cekseniz kafanız toplanır eminim ..
Bu aylarda sık kalkması uyumak istememesi bizde çok yaşadık geçe 2 den 4-5e kadar oyun oynadık uykusuz kaldık şuan hatırlayıp güldüm ya. Bu günler de geçecek bir az sabırla karşılayın. 8-9 ayında geri düzeltmişti bizimki. Dişleri falan emeklemeyi öğrenmişti kızım o yüzden sık kalkmış. Yani yeni bir şey öğrendikleri zaman uykusu kaçıyormuş bebeklerin. Şuan 18 aylık kızım çok şükür deliksiz uyuyor.
Öyle çok yorulduğunuz günlerde kendinizi kötü anneyim diye düşünmeyin sakın hepimiz öyle zor günleri atlatacağız, bu günler de geçecek rahat rahat uyursunuz dinlersiniz sıcak kahve içersiniz.
uyutmak için her yolu denediginizi düşünerek şöyle biyle yapın diye yazmak istemedim bazı bebekler bazen ne yapsan da uyumuyor sanırım belli bir süre . yurtdisindayim demissiniz gerçi havalarda inanılmaz soğuk değişken bebekle zor olur ama ailenizin yanına bir süreliğine gelmeyi düşündünüz mü ya da eşinizin ailesinin yanına vs yakın gördüğünüz kim varsa yani hem size de moral olur tabi imkan ve şartlar doğrultusunda bu fikir geldi aklıma .zaman zaman ister istemez illaki geriliyoruz kendinizi suçlamayın hepimiz aynı durumlardan geçiyoruz geçecek insallah insanı birazda sanirim hastalık soğuk gibi sebeplerle eve kapanmakta olumsuz etkiliyor .ben de aşırı sıkıldım ama çocuk hasta olur birisinden virüs geçer korkusuyla hep evdeyim ve ruh halimi olumsuz etkiliyor
Allah kolaylık versin benim 3. Çocuk 3 ude erkek 11 9 ve 1 yasindalar hepsine tek baktım eşim öyle çocuğa bakıp bana zaman bırakacak biri olmadı hiç en fazla yemek vs yaparken 10 15 dk bakmistir onun haricinde sadece seveceği zaman alır kucağına annemle yürüme mesafesinde oturuyoruz ama bana hiç bir yardımı olmadı hepsini tek büyüttüm sadece ayda yılda bir sevmeye gelirler oda benden hizmet bekler yer içer giderler ne bir yemek ne bir yardım hiç bişey yok kimseden görmedim ..pandemi zamanı herkes eve kapanınca bende bı bıkkınlık başladı herşeyden sıkılmaya başladım iş gormekten gezmekten yemekten vs 3. Bebeğim olduktan sonra tek istediğim onunla ilgilenmek uyuyorsa yanında uyumak oynamak başka hiç birşey istemiyorm diğer çocuklar biraz hiperaktif evi birbirne katıyorlar mecazen değil ama gerçekten dışardan biri gelse içerde bomba patlamış her yer heryerde der bazen hiç bişey yapmak gelmiyor içimden bosveriyorm 3 güne kalmaz çöp ev oluyor zaten okulları ödevleri götür getiri yedir iciri hiç bitmiyor inan beni şuan en az yoran 14 aylık bebeğim bana hiç bir zararı yok tek sorunu geceleri çok sık uyanıyor uykuyu alamadığım için gün içinde hem agrasif hem yorgun oluyorum ama geçecek inanki emzirme işi bittikten sonra senden bagimsizlasiyirlar istesende gece kalkmiyo kucağına gelmiyo o mis kokusunu içine çeke çeke uykudan uyanıp emziremiyorsun o yüzden ne kadar zor olsada geçeceğini bil Rabbim inşaallah bebeğine sakinlik verir sende rahatlarsın Allah yardımcın olsun ![]()
Eş evde olsa ne olacak çocuğa mi bakacak sanki ağladığı saniye getiriyorlar al bu seni istiyo bende durmuyo diye hastalıktan kırılırken bile çocuk benim üzerimde kimseden fayda gelmiyo arkadaşın dediği gibi 1 saat bile bakacak kimse yok varlar ama yoklar en acısı da bu![]()
Beni anladığınız için teşekkürler
evet tam anlamıyla tükenmişlik sendromu..
Çok teşekkürler yazdıklarınız çok iyi geldi Allah razı olsun
Ah ne güzel anlatmışsın ağzına sağlık.. kocalar var ama yok gibi bişey.. bir kere gece bakınca ertesi gün uykusuz kaldım deyip duruyorlar
ben de saldım temızlık vs umursamıyorum bı sefer etraf pis diye kendi kendimi yiyorum.. çok sağol beni anladıgın ıcın tesekkur ederım![]()
Evet her yolu denedim.. burada da havalar çok soğuk -25/-30 derece! Dışarı zaten kardan çıkamıyorum kapalı alana gitsem çocuk hasta olacak diye korkuyorum evet tıkılı kaldım çok bunaldım Allahım hepımızın yardımcısı olsun ![]()
Çağla çağla:) üç buçuk saat demişsin benim kızım 7.5 aylık 6.5 aydır gündüz uykusu üç saatte bir Max yarım saat gece uykusu ise en fazla 1 saat ben bir saati bile çok nadir görürüm. 40 dakikada bir uyanır bağırır emzik alır uyur üç saate bir mama yapar veririm benim de kimsem yok komşum ben de de yok kısaca kimseye bende bırakamıyorum çok isyan ediyorum ben de hem de çok yani çünkü bunu yaşamayan bilemez Dr dr gezdim uyku ilaçları dahi asla uyutmadi çocuğu bazen bırakıyorum ağla diye başka oraya geciyorum bazen kendimi dövüyorum falan senden de kötü olan beni düşün mutlu ol
keşke diyorum iki saat uyusa öyle dua ederim ki 3.5 saat uyusun diye senin ki güzelmiş:)