Yoğurt yapımı için hangi sütü kullanıyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar.

Bebegim için yogurt mayalayacagım, dun dr’muzun onayıyla ek gıdaya basladık bana bir kagıt verdi ek gıdayla ilgili dikkat edilmesi gereken konular yazıyor. Yoğurt için pastorize süt kullanın yazıyor. Ben çiğ sütten yapmayı düşünüyordum.. Siz yogurt mayalarken çiğ süt mü yoksa pastorize süt mü kullanıyorsunuz?
Çiğ süt kullanıp herhangi bir yan etkisi yaşayan oldu mu ve çiğ sütü kaç dk kaynatıyorsunuz
Açıkcası kafam karıstı pastorize daha mı saglıklı olur sizce?

Ben kendimize koyden gelen sutle mayaliyorun kizima da oyle yaparim diye dusunuyorum sasirdim acikcasi pastorize adi ustunde sut oldugu bile malum yani cig sutu iyce kaynatip yapmak gerek ozaman bakteri acisindanmi onermedi acaba

1 Beğeni

Henüz ek gıdaya geçmedik ama gördüğüm kadarıyla çiğ süt pek önerilmiyor yani sağımın temizliği konduğu kabın hijyeni dağıtım durumu vs açısından hem de az da olsa bakteri olma ihtimali kalıyormuş kaynatılsa bile günlük pastörize süt alıp probiyotik maya ile mayalamayı düşünüyorum ben

1 Beğeni

Pastörize süt işlenmiş ve bakterilerden arındırılmış olduğu için bebeklere daha uygun kabul ediliyor ancak çiğ sütü uzun süre yüksek ısıda kaynatirsaniz bir problem olmuyor bizde olmadı açıkçası. Ailemin inekleri var. Sütten bol bişey yok bakkaldan süt alsam babam bana gucenirdi anlamazdi bakteriydi filandi fistandi​:sweat_smile: Ben bı 20-25 dk yüksek ısıda kaynatıyorum anca içime siniyo

1 Beğeni

Jersey süt lullanıyorum hem kendimize hem bebeğime. Ama çiğ sütten de yapar yediririm yani şahsen 15 dk kadar kaynatmak fazla bile. Pastörize mantıklı gelmedi eve bile sokmamak lazım. Yanlış anlamayın ama biraz anam babam usulü büyütmek lazım. Geçenlerde alışveriş yapaeken bebek suyuna denk geldim, çok sqçma geldi bana açıkçası. AOÇ nin suyuju alıyorum ph değeri gayet iyi. Yani çok takılmayın, eskimemiş yoğurt olmak suretiyle kendinize yaptığınız yoğurttan yedirin derim

2 Beğeni

Ben hep ciğ sütten mayalıyorum ve şimdiye kadar yan etkisini görmedim bebegim de

1 Beğeni

Suyu kaynatıp mı içiriyorsunuz peki? Dr um bana içme suyunu mutlaka hazır su bile olsa kaynamış ılıtılmıs su olarak ver dedi.

@zcnnkbr cok uzun sure kaynatılınca içindeki faydalı vitaminler ölüyormus ideal süre 10 dk imiş

@Hüveydaa evet bakteri nedeniyle onerilmiyor,ama kaynatınca pastorize edilmiş oluyor zaten bende evde yapmaya karar verdim son olarak cevremede sordum çiğ sütten yapmışlar

Arkadaslar yorumlarınız icin hepinize cok tesekkur ederim sagolun​:+1:

2 Beğeni

Evet hazir suda versem normal suda versem kaynatip veriyorum ben. Cig sutu fazla kaynatincada renginde sararma oluyo kokusu kotu oluyo

1 Beğeni

Çiğ sütü on dk kaynatıyorum ilk yoğurdumu activia probiyotik yoğurt ile mayaladım yoğurdum olmadığı için daha sonra onı almak yerine yoğrutum bitmeden onunla mayalıyorum bi skntı yaşamadım maşallah elhamdülillah çok şükür

1 Beğeni

Ben köyden getirtiriyorum kısık ateşte uzunca kaynıyor bir sorun yaşamadık doğduğumdan beridir annem çig sütten yapardi zaten bende öyle devam ediyorum

1 Beğeni

Ben cam şişe de pastorize günlük sütle yogurt mayaliyorum. Çiğ sütü pastorize edilmedigi sürece almam, yemem ve bebegime yedirmem. Brusella, toksoplazma riskiyle beraber, ineklerde antibiyotik kullanimi cok yaygın ve nasil bizim yedigimiz içtiğimiz sutumuze geciyorsa, ineklerin de geciyor. Bebegimi boyle bir riske atmam açıkçası.

1 Beğeni

Arıtma su kullanıyorum ben evdeki tüm suyu toptan aritmaya baglattik. Her çeşmeden duş suyu dahil arıtılmış su akıyor.

Düzenli değerlerine baktiriyorum kızımın ve yoğundu çok fazla tüketir surekli 5 litre süte yogurt mayalarim. Değerleri gayet iyi. Evet 10 dk deniyor ama benim içime öyle siniyor. Ailem dikkat eder ama ısıl işlem görmüyor çiğ süt sonuçta. İçime sindigi gibi yapıyorum.

1 Beğeni

Mesajınızı henüz gördüm kusura bakmayın su olarak ph değeri yüksek su kullanmaya dikkat ediyorum sadece. Aoç ve erikli bu konuda iyi. Onun dışknda kaynamış su kullanmıyorum, sanırım doktorlar da bazı konularda çelişiyor çünkü hazır suyun tekrar kaynatılmasınjn zararlı olduğunu ilk oğlumhn doktoru söylemişti. Ayrıca oğlum 7.5 aylık ama su içmeyi de pek sevmiyor günde 35çay kaşığı kadar ancak içiyor. Ben zaten çok takılmıyorum bu tür konulara :slightly_smiling_face: bu arada çiğ.süt 10 dk jersey 5 dk kaynatmak yeterli.

1 Beğeni

Tesekkur ederim :+1:Jersey aldım bende

1 Beğeni