Yoğurt Yapımı

Yoğurt yaptım ama mayasını katarken fazla karıştırdım haliyle süt köpürdü kavanozlara doldurdum fırına koydum ama sonradan dank etti köpüklü sıkıntı olur mu​:smiling_face_with_tear:

Isısını iyi ayarladınsa o köpük kaymak olur​:heart_exclamation: ben kavanozlara mayalıyorum 3lt sutten 4 yarimlik kavanoz cikiyo kavanozlarin dibine mayayi koyup ustune süt döküp bırakıyorum karıstırmıyorum hic yinede taş gibi oluyo​:nazar_amulet:

1 Like

Çok teşekkürler :smiling_face_with_three_hearts:

Merak ettim nası oldu yoğurt

Tadı güzel ama taş gibi olmadı :grinning_face_with_smiling_eyes: ısıyı ayarlayamadım galiba

Tencerede mi mayaladın.? Çelikte olunca benimkide taş gibi olmuyo camda güzel maya tutturuyorum

Sütü çelik tencerede ısıttım cam kavanozlara doldurdum mayaladım

Hee kavanozda mayaladın ve taş gibi olmadıysa ya ısıyı tutturamadın yada mayaya su kattın ısıyı ayarlamak icin ben serce parmagimi sute daldirip yavas yavas olacak sekilde 10sn sayıyorum eger aprmagım yanmadan icinde kalabiliyosa mayalanmaya hazır diye mayalıyorum mayaya süt/su katmıyorum. Onceki yogurttan bi kase ayirmis oluyorum mesela okaseden 1er corba kasigi kavanozlara dokuyorum ama yarimlik kavanozlar benimkiler ustune direkt mayalanmaya hazır olan sütü döküyorum

Tutuyomu oyle karistirmayinca

Yok su katmıyorum ısıyı ayarlayamadım bence teşekkürler :smiling_face:

1 Like

Mis gibide tutuyo valla ki ustune sütü dökerken karısıyo zaten ki hatta dün buraya yazarkende mayaladım. Esim eve gelince az odama kactim bebegi ustune atip odadan cikinca buraya mini bi video atarim. Kaseye alinca bile sulanmiyo