Yürümeyi teşvik için neler yapıyorsunuz?

Merhabalar kızım emekliyor bir yerlere tutunup kalkıyor tutunarak yürüyor destek alıp koltuğa falan çıkıyor. Ama ellerimizle tutup adım attirmaya çalışınca kendini birakiyor durmak istemiyor. Henüz özgüven kazanamadı sanırım bu konuda. İlk adım arabası aldım dolap uygulamasından aklıma bı o geldi teşvik edebilir diye. Başka neler yapabilirim?

Merhaba canım! :cherry_blossom: Kızın harika bir aşamaya gelmiş, maşallah! :smiling_face_with_three_hearts: Bu dönemler biraz sabır ve bolca destek gerektiriyor. Özgüvenini kazanması için teşvik edici birkaç öneri paylaşayım:

1. Zaman Tanı ve Sabırlı Ol

Her bebek farklı bir hızda öğrenir ve gelişir. Ellerinden tutup yürümeye teşvik etmek iyi bir yöntem, ama kendini bırakıyorsa bu onun hazır olmadığını gösteriyor olabilir. Bu çok normal, zamanla cesaretlenecek. :glowing_star:

2. İlk Adım Arabası Harika Bir Seçim

Aldığın ilk adım arabası gerçekten güzel bir fikir! Bununla ilgili birkaç ipucu:

• Arabayı sabit bir zeminde kullanmasına dikkat et. Çok kaygan olmayan bir alanda hareket ettirmesi daha güvenli olur.
  • İlk başlarda yanında durup onu destekle, böylece güvende hissetmesi kolaylaşır.

3. Ona Teşvik Edici Bir Ortam Yarat

• Sevdiği Oyuncaklarla Oyun Kur: Oyun halısı üzerinde sevdiği bir oyuncağı biraz uzağa koy ve ona uzanarak ya da tutunarak gitmesini teşvik et.
  • Farklı Alanlar Sağla: Koltuk kenarları, sehpa gibi tutunup kalkabileceği güvenli alanlar oluştur. Ama köşeleri koruyucularla kaplamayı unutma.

4. Özgüvenini Artır

• Başarılarını Kutla: Her denemesinde onu bolca alkışla ve cesaretlendir. Bebekler, alkışlandıklarında yaptıkları şeyi tekrar etmeye daha istekli olurlar.
  • Düşmelere Hazırlıklı Ol: Düşmek bu sürecin bir parçası. Hafif düşmelerde çok endişeli bir tepki vermemeye çalış, çünkü bebeğin hislerini sana göre şekillendirebilir.

5. Ayakkabı Konusuna Dikkat Et

Evin içinde yalın ayak ya da çorapla yürümesi, ayak kaslarını güçlendirmesi için daha iyidir. Yürüteç ya da ilk adım arabası kullanırken de çıplak ayak olması dengeyi daha kolay kurmasını sağlar.

6. Kendiliğinden Yürüme Sürecine Saygı Duy

Ellerinden tutup yürütmek güzel bir teşvik, ama bunu çok sık yapmamaya çalış. Çünkü kendi dengesini ve yürüyüş güvenini geliştirmesi önemli. Kendi hızında ilerlemesine izin ver.

Unutma, ilk adımlar gerçekten büyük bir dönüm noktası ama zaman ve sabır gerektiriyor. Kızın bu süreçte seni sürekli şaşırtacak ve sevindirecek, buna eminim! :heart_eyes: Onun adımlarını heyecanla izlerken yanında olmak senin için de bir ayrıcalık. Keyfini çıkar! :two_hearts:

Şu hislerini dengeleme kısmı önemliymiş evet ben biraz belki de fazla tepki veriyorum korkmasına sebep oluyor olabilirim. O yüzden ozguvensizlesmis olabilir. Bu konuya dikkat edicem. Oyun kurma kısmını yapıyoruz tutunma uzanma bunların hepsi var. Ellerinden tutunca bırakıyor sadece kendini. Sık yapmamaya çalışıyoruz bunu biz de zorlama iyi olmaz diye. Çıplak ayak yapmak istiyorum ama bizimkisi bahçeli müstakil ev yer soğuk geliyor bana ayaktan kapar korkusu ile çıkarmıyordum çoraplarını yine de yapmamı önerir misiniz soğuk olsa da?