Oglum 4 ay 25 günlük kayınvalidem yürüteçe bindiriyor destekli de oturmuyor daha sizce bi sorun olur mu
Bence olur. Yürüteç normalde kullanimi onerilmeyen bir şey zaten. Erkek çocuklarına ekstra onerilmiyor. Yurume bozukluğu, kalca-3klem bozuklugu bir cok soruna yol aciyor ki 4 aylik bebek bu.
Daha çok küçük yürüteç için çok erken üstelik ben yürüteç kullanmayı düşünmüyorum bile. Bence bu hatayı devam ettirmeyin olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.
Biz 8 aylık olunca başladık kullanmaya. Daha öncesindede denedim ama ayaklarıyla yere çok fazla basmıyordu kendini bırakıyordu kasıklarına baskı olur diye koymadım. 7 aydan önce uygun değil bence oda hazır hissederse yere basıyorsa.
Kayinvalidenizin degil sizin dinlememeniz lazım. Cocuk sizin çocuğunuz, gerekirse atın yuruteci.
Onlar eski kafa biraz ya. Bilinçsizlik çok fazla. Benim annemde çocuk emzik tutsun diye hafif bala degdirip vermiş emziği sorsan ben 3 çocuk büyüttüm diyor. Kardeşim doktor en son okuduğu kitapların fotoğraflarını atıyor bal 1 yaşından önce verilmez diye. Oylelikle annemj ikna ettik. Sizinki kaynana olunca işiniz daha zor her şeyi biliyorlar ama sonucunda olumsuz şeyler çıkabilir siz bindirmeyin
3.5aylikken 1,2 dk larla tuvalete gidip gelebilecek kadar surelerle baslayip zamanla uzattim süreyi yurutecede hoppalayada koydum halada koyuyorum suan 9aylıgız. Bir problem gormedik sukur. Hatta evimi supururken filan ardimda dolanabildigi icin oda rahatti bende. Bu işler biraz tercih meselesi biraz içgüdüsel. Tavsiyeleri dinlemek akılda tutmak önemli ama Her anne kendi cocugu icin en iyi olanı kendi bilir sağlıkla büyüsün bebişlerimiz
Bende yürüteçle ilgili fikir almak için girmiştim, bu başlığı gördüm, benim oğlum 5 buçuk aylığı geçti,
az önce 1 ,2 dakika kadar oturttum yürüteçe, gayet mutlu oldu hatta, ama annelik işte bide erkek bebek olunca içime sinmedi sonra doktorumuza yazdım haber bekliyorum
Bence oturtmayın
Doktorumuz 9. Aydan önce önermedi örümceği, baskı oluşturur falan demedi, sadece eklem yerleri için önermiyormuş hiçbir bebeğe, ben kızımı 4. Ayda oturttum 6 aylıkkende örümceğe bindirdim bilmiyorum oğlumda yapamayacağım galiba pimpiriklendim şuan
Hatırladığım kadarıyla 4 aylık bir bebeği kucağınızda ayağa kaldırarak bile ayaklarının üzerine bastırmayın diyor doktorlar. 6. Aydan sonra bu hareketi yapabilirsiniz hatta hoplayabilir kendini zıplatır vs diyorlar ama yürüteci önermiyorlar o zaman için bile. Bence 4 ay çok erken, yakın zamanda anlaşılmasa bile ilerde problem oluşturabilir
Benim bebeğimde 4 aylıkken bindi. Bindi dediğim de beş dakikayı geçmez. Zaten sıkılıyorlar. Anneler yürüteci bebek sakatlama aracı olarak değil de beş on dakikalığına kullanılabilecek bir istasyon olarak görebilir bence
çok erken. bindirmeyin
Herseyi gecdik daha kemikleri cok taze allah korusun kirilir falan
Valla ilk bebegim nekadar tecrubeli oldugum bellidir(kendimle dalga geciyorum)
Bazı şeyler uzman tavsiyesinden ziyade bebeğin verdiği sinyallerle alakalı bence. Bebek bişeylere hazır olduğunda yeni hareketler denemek istediğinde bunun sinyallerini veriyo. Bu işin bir doğrusu yokki uzmanlarda eskiden doğru dediklerine şimdi yanlış diyolar şimdi yanlış dediklerine ilerde dogru yada doğru dediklerine ilerde yanlış diyecekler. Azbiraz içgüdüselde hareket etmek lazım diye düşünüyorum. Mesela benim bebe 40ı icindeyken bile asla yatarpozisyona gelmezdi (emmiyosa) ki beni mucize anne den tanıyan çıkarsa millet hayret ederdi senin bebe neden uyumuyo nasıl uyumuyoda büyüyo diye kafayı tutamazdı totosundan ve göğsünden destekle iki elimiz arasında dik tutmaya calisirdik cunku yatarpozisyona gelir gelmez kıyamet kopardı ve asla susmaz morarırdı. Sürekli o sekilde bir yastığı bile tuttugunuzu dusunun yada deneyin bi süre sora eller ister istemez alçalıyo ve o ayaklar bacaklarınıza vs biyere ille basar hale geliyo. Dolayısı ile 40lıyken bastırdım diyebilirim. 2aylık var/yoktu yatar pozisyonda iken kollarından tutup ayağa bile kaldırıyodum. 1,2,3dedigim an kafasını kendi kaldırıyodu zaten
. 3aya gelmemisti bir el karnında bir el totosunda dik tutmaya calisirken kendiliginden zıplamalarada basladı ama kas yaptık onu zıplatcaz derken veeee hoppaalaaa
simdi 9aylıgız bebek askımız var dışarı çıktıgımda parkta filan oyun oynayan cocukları görünce gaza gelip hareketleniyo koyuyorum bebek askısına yürümeye gayret ediyo çok tatlış
Yaaaa aynen işte benimkide yatmayı hiç istemiyor hemen sıkılıveriyor, benim 2. Çocuk ay ne bileyim sanki dersin ilk defa anne olmuşum gibi bazen afallıyorum, ilk çocuğumda 4 aylıkken oturtmaya başladım, 6da örümceğe koydum şuan ne parmak ucunda yürüyo ne bişey, oğlumda geç bile kaldım, sürekli söyledi doktor 6 aydan önce asla oturtulmamalı, kanguru hele koltukaltı destekli olunca koyabilirsin oda kısa süreli dedi, millet doğar doğmaz kanguruya koyuyor, bende korkumdan koyamadım tabi, ara sıra yeni yeni başladım kanguruya oda kısa süreli, zaten oğlumda sevmedi kanguruyu
Senin bebeğin çok küçük bencede ama asla örümceğe karşı değilim kesinlikle eski insanların fikirlerine de karşı değilim onları cahil die de düşünmüyorum örümcek tek bı anne için kurtarıcı 1 saat oturtmamak kaydıyla oğlumda kullandım 12 yaşında şuan elhamdullah hiç bı sıkıntımız yok kızım 7 ay oldu ondada kullanioruz