Yürütec alsam mi

Kizlar oglum 8 aylik yurutec almak istiyorum ama herkes erkek cocugu icin zararli diyor aranizda kullanan var mi acaba

Bence gereksiz. 2 cocugumada kullanmadim zaten evim de çok büyük değil çocuk nereye sürecekti :joy:

Ben gurbetteyim ihtiyaçlarımı görmek için ve yeri geldi onun güvenliği tehlikeli yerlere emeklerken gitmesin diye kullandım oğluma
zararı da görmedim çok şükür.

Kızım var benim 15 . Ayına yeni girdik ve yürüteçi kaldıralım 1 ay oldu öyle 7 8. Ay civarı almıştım tembel bir bebek olduğu için benimki aşırı hevesle başlamadı sonraları açıldı ama baktım hala yürümüyor kaldırdım yerlerde yuvarlana yuvarlana daha yeni sıraladı ben iş yaparken benim yanımda dolandı bazen içerlerde yani çok işimi gördü yalan olmasın yoksa durmazdı sürekli de beni isteyen bir kızım var. Genel manada yürüteç kullanımını önermiyorlar zaten ama siz uygun görüyorsanız ev durumunuza göre alabilirsiniz bende ailemden uzaktayım bakacak insan da yok öyle el mahkum aldım

Kullanacaksanda gunluk kisa sureli kullan bende 7.8 ay arasi kullanmaya başladim emekleyince kaldirdim kullanmadik hiç

Ben de hiç almayacağım çok zararlı diyenlerdendim. Evet uzun süreli kalırsa birçok açıdan zararı var. Benimki hiç emeklemedigi için çok zorlanıyordum sürekli yürümek istiyordu. 1 ay kadar 10.ayında kullandık. Başta istemedi bile ama maalesef iş yapmak için koydum alıştı ama günde 10 dk geçirmedim. Evde, parkta sürekli yürütüp pratik yaptırdık. 1 ay böyle bindikten sonra kendisi yine istemedi ama destek alacağı bir şey lazımdı. Yürüme arkadaşı burada devreye girdi onu çok sevdi. Yaşını geçtiği zaman da onu da bıraktı desteksiz yürüdü. Çok kısa bir süre için yürüteç bence gereksiz oldu bize yani.

Zararını şimdiden görmediğini bilemezsiniz ki onu ilerde eşi bilebilir

Alma canım hem doktor önermiyor hemde kaza olayları çok oluyor düşebiliyor Felan emekliyorsa rahatca gidiyordur her yere

Ben gurbetteyim aktif mecbur oldugu dönemde (2 ay kadar ) kullandım mecbur . İşimi görebilmek için sonra yürüdü zaten . 2 ay için eşinin bir zararını göreceğini sanmıyorum açıkcası :joy:

7 aylıkken kullanmaya başladım ben kızımda iyi ki de almışım çok memnun kaldım keşke daha önce alsaydım dedim kucakta taşımaktan bel kalmadiydi süreli kullandim hep iş yaparken yada yemek yerken şimdide yemek yerken koyuyorum sadece 11.5 aylık kızım artık içinde Kendide durmak istemiyor içinden çıkıyor alıp almamak senin kararın ama ben tavsiye ederim

Tercih meselesi de yani hiç belli olmaz sonuçta toplum içinde hiç erkeklerin bu konuları hakkında konuşulmuyor yani geçen ben de kayınvalideme yürüteç zararlıymış ben almayacağım dedim bana diyor ki aman nolacak ben ikisini de öyle büyüttüm diyecektim sanki oğlunun o meselelerini biliyor iyi yada kötü yorumunu birşey oldu olmadı diyecek bilgiye sahip olmadığını hiç bilmiyor sus bari neyse dedim bir şey demedim ayıp olmasın diye ama laf ağzıma geldi hani siz kullanabilirsiniz yani geçen bir yerde bir arkadaş okumuş oğlana kilotlu çorap giydirme diyor neymiş bu cinsiyet değiştirenler genelde doğulu araştırma yapılmış onlar çocukken çok giydirilmiş alakası olabilir miş değişik değişik şeyler yani herkes bir şey diyor siz nasıl isterseniz

1 Beğeni

Cocuk doktoruma sordum kendini tasiyacak durumda olmasi lazim motorik becerilerini yapmasi lazim desteksiz oturmasi lazim ancak ozaman az kullanabilirsin dedi kullanmadi zaten bosuna almisim.ama herkesin durumu farkli

Ben kullandım kesin kullanın demiyorum . Herkes gibi fikrimi belirttim . Üstüne koyup dakikalarca oğlumu izlemedim . Ben tek bakıyorum mecburi aldım ve misal düşme tehlikesi olan zamanlarda 5 dakka üstüne vs koydum

Ben oğlum da kullandım ama 8-9 aylıkken kaldırdım yürüteci çünkü en üst kademedeyken 2 kez düştü yere egilmek için zaten o aylarda kullanım birakiliyor ve 9.ayda bir yerlerden tutunarak yada biz ellerinden tuttugumuzda adimliyordu 10 aylık emeklemeyi öğrenip peşine desteksiz yürüdü

1 Beğeni