Merhaba sevgili anneler
kizim 8 aylik yürütec veya yurume arkadasi alamayi dusunuyorum ama cok kararsizim hangisini alicagim yonde yurutec parmak ucu basma sorunu kalca sorunu yapabilcegi icin pek tavsiye edilmiyor doktorlar tarafinda ama cevremde kullanlarda boyle sorun görmedim ayni sekilde buyuklerimdede biz koyduk bi sorun olmadi diye duyuyorum
Yurume arkadasindan su yonden korkuyorum hizli itirirse dusubilir hizina yetisemezse cunku benim kizim hiperakrif bi bebek ve yine yurutecte oldugu gibi bir yerlere carpar ustune bisey dusebilme ihtimali var inanin kafam cok karisik banada yardimci olursaniz sevinirim
Çok gec kalınmış bence ikisi içinde ben 5 6 aylıktan beri her ikisini de kullanıyorum 8.ayda artık oğlum örümcege hem sığmıyordu hemde binmek istemiyordu artık büyüdüğü için 10 aylık yürümeye başladı zaten keşke biraz daha erken alsaydinz şuan pek bir anlamı kalmadı örümceğin en tehlikeli ve hareketli kendine zarar verecek aylarda yürüme arkadaşı daha uygun olur ama biraz uzun sürer kullanması örümcek kullanımı olmadığı için birden denge saglayamayacaktr yavaş yavaş önünde dura dura öğreteceksnz inşallah bir sıkıntı olmadan öğrenir ![]()
Dogru biraz gec kaldik ama benim kızımin gelisimi biraz geriden geldigi icin bide annem surekli onun beli ne kadarki diyip oturturma bile izin vermiyordu o yuzden bende emin olmadim bu zamanlara kaldi
Bebeğim 9 aylık ve bu zamana kadar hep yürüteçe koymadım istemedim. Zararlarından dolayı hiç düşünmedim. Yürüme arkadaşı aldım dün. Hatta indirimde öneririm A101’ de 500 TL. Yürüteç konusunda doktorumla mesajlaştim o kadar şey söyledi ki. Parmak ucunda basma, yürümeyi geciktirme, kalça sorunları, vücut bütünlüğü bozulma gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz dedi. Bu kadar zararı varken de kullanmak bana hiç mantıklı gelmedi. Evet herkes kullandik sorun olmadı diyor ama o sorunlar ya gelip bizim bebegimizi bulursa, tedavisi için tüm sıkıntıları tüm üzüntüleri biz yasayacagiz. Eşimin ailesi sürekli çok bastırdı bu konuda bir kullanmadın yürüteci diye. Onlara sert bir ifade ile konuyu kapattirdim. Ben yürüme arkadaşı ile kontrollü bir şekilde ilerletmeyi düşünüyorum.
Aynı şekilde benim oğlumun de biraz gelişim geriliği var. 8 buçuk aylıkken ilk kez sırt üstünden yüz üstüne döndü. Emekleme yok. Desteksiz oturabiliyor. Herkes bu yüzden yürütece koy bacaklari hareketlensin kasları gelişsin dedi durdu. Ama kaslarını gelistirmenin tek yolu yürüteç değil. Evde egzersizlerle bunu başarabiliriz. Biz evde egzersizlerle döndürmeyi başardık. Yoksa daha döneceği yoktu bebeğimin.
Kucağa çok alistimi mesela emekleme falan o zamanlarda kucağıma almamaya çalıştım kucağıma alırsa kkolaylik olur yurumez benim yeğenim yaşını doldurdu emekledi.annem olsun hepsi taşıyordu benimki çoğu yasitindan daha ilerde
Ben iki kızımda kullandım örümcek hiç bi sorun olmadı geç kalmış değilsiniz zaten doğru olan bu aylarda. Oğlumdada almadım evde vardı ama sevmedi arada bir biz çay içerken örümceği koltuğun ayağına bağlıyordum sehpayı devirmesin diye ama 10 dkkadan fazla durmuyordu. Yürüme arkadaşı güzel ama kaliteli bişey almakta fayda var çünkü ucuz olanlar hızlı gidiyormuş. Ben baya araştırdım ama kesin bunuda sevmez diye almadım. İlk arabam almıştm ben 8 aylkken bazen arkasından tutup gidiyordu şuan 16 aylık hala çok seviyor.
Yürüme arkadaşı almanızı tavsiye ederim oğlum 9 aylık iş yaparken mecburen yürütece koyuyorum ama bu gün düştü yan yattı yurutecle birlikte şuan yürüteç alsanız bile fazla kullanamayacaksınız tehlike arz edicek size
Nasil gec kalmis? Neye gore doktorlar eger orumcege koyacakdaniz en erken 7 ay ve cok kisa surelerle oneriyo asil siz cok erken davranmissiniz sanki. Bizde 8.5 ayligiz 8 ayda koymaya basladim bende. Aldiginiz yurutece de bagli kullanim suresi ve dusme gibi sorunlarin olmamasi kaliteli bisey alirsaniz geniş acili dusme sorunu olmuyo oturma kisimlarida genis ucuz hafif yuruteclerin devrilme ihtimali var
Benim kendi doktorumun görüşüne göre geç kalmis ben danışarak ilerliyorum tabiki örümcek konusunda günlük 15 dk bu zamana kadar bir kez dahi geçmedim ki doktorumn önerisi 45 dakikaydi 6.aydan itibaren koyabilirsin dedi örümceklerin etiketinde de yine aynı ibare bulunuyor kendimce yorumumu ilettim tabiki bu benim düşüncem size doğru gelmiyorsa siz kendi çocuğunuzu bildiğiniz gibi yetistirin
Hayirdir niye bukadar atarlandiniz ben size neye gore kime gore diye sordum cvp verip gecebilirsiniz!! Hic bi doktorunda 6.Ayda koyabilirsin dedigini hic duymadim burdada oyle bisey hic gormedim desteksiz oturmayi bile cogu bebek 6. Ayda beceremiyo becerse bile daha yeni oturuyodur ve 6 ayda yurutec doktor tavsiyesi sasirdim.acikcasi her doktor ayni olmuyo demekki her bebek gibi. Sizde doktorunuzun dedigi gibi buyutun tabikide . Bende kendi bildigim.gibi yapiyorum yapicam merak etme ![]()
Atar mı kafanızda kurduğunuz gibi okuyorsunz sanırım sizi tanımıyorum bile yazdığınız şeye cevap verdim demek ki siz o şekilde yazdınız ki benimkini de öyle zannediyorsunz benim doktorum o şekilde söyledi ayrıca her bebeğin gelişimi ayrıdır benim oğlum 5 aylık kendi desteksiz oturuyordu o yüzden doktorumun önerisiyle koyuyordum sizin nasıl büyüttüğünz beni ilgilendirmiyor zaten neden merak edeyim ki ![]()
Bizşmki 6 aylık yürğteç delisi ve yürüteçlerşn kademesi var 6 aylık olmasına rağmen ayakları tam basıyo yere
7 ,5 aylikta oturtmaya basladim…
Yurutec daha mantikli geldigi icin koydum.
Evin her yerini geziyir onun icin de iyi .
Bizde bir sorun var ama. Yurumeye kaldiginda govdesi onde gidiyor yurutecle alakli olabilir . Bir kac gundur azaltik yurutece cok bindirmiyorum. 2 hafta sonra 9 aylik olacagiz yasina kadar ara ara koymayi dusunuyirum ..
Yurume arkadasi bence biraz daha emek istiyor . Cunku bebek kalkmaya calistikca yurume arkadasi haraket edecek ve bebeguniz dusurcek ..yurume arkadasi aliyirsaniz sizin desteğinize ihtiyaci olacaktir.
Her bebeğin gelişimi farklı erken koymuş olsam bebeğimde bazı problemler olurdu öyle değil mi çok şükür bir sıkıntısı yok doktorların çoğu önermiyor evet ama benim doktorum yurtdışı bağlantılı tezler makaleler yazan bir doktor ve yürüteç kullanan 10 bebekten sadece 1 inde bu tarz sıkıntıların görüldüğünü onunda saatlerce bakımsız bırakılarak meydana geldiğinden bahsediyor örümceğe koymak zorunda olan yanında desteği olmayan çok anne var ve mecburen koyuyor ben fikrimi belirtiyorm siz koymayın konuyu açan hanımefendi bile farkındayım geç kaldığımn diyorsa demek ki biseyleri biliyoruz
2 aydır aktif bir şekilde kendimiz yürütüyorduk. Ayaklarını yere tam basa basa koşuyor bile. Tam 9,5 aylıkken aldık yürüteci. Yürümenin tadına vardığı için 2 günde alıştı yürütece şimdi kendi kendine evi dolanıyor. Mecbur kalmadıkça koymuyorum tabi. Şimdi 10,5 aylık yürüme arkadaşını da sürüyoruz beraber. Tek başına hâlâ dengesi yok. 1 aya onu da sürecek gibi inşallah çok hevesli
Yürüteci iyiki erkenden almamışım dedim. Yeğenim ayağını basmıyor şimdi emeklemeyi öğrendi ama yürüteç olmadan yürümüyor. Parmak ucunu basıyor sadece balerin gibi. 6.ayda koymuşlardı. O da 11 aylık şu an.
İkisini de alin geç kalmadınız yani. Ben yine kendim de yürütüyorum evde de dışarıda da. Yürütece bağlı kalmasın diye.
Aynen aynen haklısınız yeter ki benimle yarışmayın ya gerçek sizin gibilerle uğraşamam burada fikrimi belirttim uymayan uygulamasin bu kadar basit herkesin doğrusu kendine siz istediğiniz gibi yapın
Kim olduğumu anlatmaya kalksam vakit yetmez canım 3 diploma sahibi bilgili kendini yetiştirmeye devam eden genç bir anneyim okuduğunu bile anlamıyorsun herhalde hiç bir yerde senin gibi bir tabir kullanmadım sizin gibi dedim evet pireyi deve yaptınız çünkü burası herkesin kendi fikrini belirttiği bir platform saçma sapan akıl almaz yorumlar yapan insanları eleştirmiyorsunz da burda benim görüşümü eleştiriyorsanz sıkıntı sizde ben doğruyum veya tek doğru benim diye de bişey demedim asla herkesin doğrusu kendine cevap vermeyin lütfen seviyenize düşmek istemiyorum daha fazla
Hiç yürüteç kullanmadık biz. Yürüme arkadaşını tavsiye ederim. Zaten tekerlerini ayarladığınızda sorun yaşamazsınız hızlı gitmez ya da düşme olmaz.(en azından bizde olmadı)
Ve doktorlar yürüteçi önermiyorlar bu yüzden ben risk almak istemedim her çocuk farklı olduğu için. Ki bi de benim kızım içe basıyodu iyice bpzmak istemedim dengesini