Yüz üstü durma ve emekleme

İyi geceler hanimlar merak ettigim bi konu var ilk kizim yuz ustu durmayi sevmiyodu 5 aylikken falan yuz ustu koydugumuzda ayaklarini havaya kaldiriyodu bilmiyodu yani yuz ustu durmayi hic emeklemeden yurudu suan 2.5 aylik bi kizim var oda hic sevmiyo yuz ustu durmayi bugun annem yuz ustu yatirinca bi ara ayaklarini havaya kaldirdi aklima geldi ablasida oyle yapiyodu acaba o yuzdenmi emeklemedi ? Mantikli dusununce evet oyle durmayi bilmeyen alismayan bebek nasil emekler dimi? Alismasi icin gunluk tummy time yaptiricam yoksa oda emeklemiycek hic sizler ne dusunuyosunuz bu konuda alakasi varmi sizce

Sürünme bi gelişim basamağı değil zaten benim ikinci çocuğumda sürünmedi 10 aylık yürüdü. Oğlumda yüzüstü durmayı sevmiyordu o yüzden pek koyamadım o şekilde 8 aylık emeklemeye başladı. Sevmiyorsa çok zorlama az erken az geç sonunda hepsi öğreniyor nasıl olsa.

1 Beğeni

Bide anne karnında öğrenmiyorlar sürünmeyi ben bu çocuk tembel çıktı emeklemeyecek derken Bianda emeklemeye başladı

1 Beğeni

Benim iki çocuğumda yüzüstü durmayı sevmiyorlardı emeklemeden yürüdüler şimdi 3.miniğimde öyle tummy time yaptırıyorum 5dk dan fazla durmuyor ağlıyor sanırım o da emeklemeyecek şimdi daha çok ufaklar belki bizi şaşırtlar​:smiling_face:valla bende çok istiyorum emeklemesini

1 Beğeni

Yok durmaz istemezse zaten zorlamam gunluk yuz ustu yatirmiyorum o yuzdende alismadi bakalil gidisat neyi gosterir gunde bikere durdugu kadar koymayi denyicem bakalm . Sizin yine bi anda emeklemis bizimki emekleme pozisyonuda almiyodu yuz ustu asla duramiyodu birden yurudu

Massallah sizin yine 5 dk duruyosa bizimki 1 dk durmuyo gunluk dneiycem bakalim belki alisir bende cok ustiyorum emeklesin ilk cocuk emeklemedi yavrum oturdugu yerde kaliyodu bunda hevesleniuorum oyle evin icinde dolansin :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Benım bebek de sırt üstu durmuyor :see_no_evil:oyle tutunca fln aglıyır yuz usttu durmaya da bayılıyor. Bazen oyle uyuyor 30 dk fln o kadar rahat oluyor kı. Sırt ustu sadece uyurken duruyor onu da yıne yan cevırıyom bnm kız sever mı acaba emeklemeyı.

1 Beğeni

Çok eski bir yorumdu biri "çocuk çıldırmış gibi bagirmasa durdurcam " demişti tummy time için kahkaha atmıştım çok beğenmiştim o yoruma da o bebeğin inadına da :two_hearts::heart_eyes::hugs: biz 3,5 aylığız çok az duruyor yüzüstü ama açıkçası durmasa da zorlamaya gerek yok bence ya

1 Beğeni

6 buçuk aydan sesleniyorum dönmeyi öğrenince sırt üstü yatırmaya çaba gösteriyorum. Emekleme halen yok ama dönerek evi turluyor

1 Beğeni

Her bebek baska oluyo iste bugun koydum yuz ustu ortuyu emecem diye ugrasti emzirme yastina koydum yuz ustu biraz durdu aglayinca aldim :joy: emekler kiz massalah cabuk emekler belkide

1 Beğeni

:joy: bazi bebekler hic sevmiyo en basinda alistirmak lazim biz gec kaldik sanki. Aynen canim bende zorlamam olmazsa olmaz bugun koydum biraz aglayinca duzeltim

1 Beğeni

Massallah oda degisikmis valla ne yaparsak yapalim kendi bildiklerini yapacaklar demekki :grin:

1 Beğeni

Hayırlısı baklım nasıl olacak.

1 Beğeni