Bebeğim prematüre 9 aylık düzeltmiş yaşı 7 aylık
Anne sütü mama ve ek gıda almasına rağmen kilo almıyor ama boyu güzel bir şekilde uzuyor.
Psikolojim bozuldu ayrıca çok da hareketli bir bebek ne yapmalıyım başına gelen var mı acaba
Sıkma canını her bebeğin gelişimi farklı, kilo aldıracak mamalar yapabilirsin internetten bakıp, veya kullandığın formül mamayı değiştirebilirsin
Yurt dışı yurtiçi bütün mamaları denedik anlam veremiyorum ki bende kilo alamayan bir insanım o kadar çok ek gıda yiyen bir çocuk ki şöyle söyleyeyim 2 kepçe tavuk yemeği ve pilav yiyor üstüne 140 cc süt içiyor (anne sütü)
Meyvesini yiyor ama üç ayda 900 gr almış çocuk doktoru normal diyor ama sağlık ocağı ebeleri illa kilolu olsun diye beni zorluyorlar
Demekki bünyesi ile alakalı canım şöyle diyim bnm oğlum 13 aylık daha hiç iki kepçe yemek yemedi doğduğundan beri günde bi kere mama veriyorum 120 ml zor içiyor bnm sütümde çok azaldı ona rağmen çok zor iciyor mamayı ve kilosuda çok iyi. Hatta bizimki 5 aydır aynı kiloda ona rağmen hala emsallerinden önde. Boyu iyiyse problem değil sağlıklı olsun yeter.
Boyu uzuyorsa, e hareketlide diyosun herhangi bir sağlık problemi yoksa belki bebeğinin tipi minyon belki sindirimi çok hızlı hani yedigi halde belli etmeyenler vardir ya anne ve baba olarak sizleride merak ettim sizler kilolumusunuz ki bebek böyle ise muhtemelen sizde minyon tiplisinizdir diye düşünüyorum
Babası hamilelik döneminde iyi kilo aldı (93) ben zaten gebeyken bile 3 kilo aldım hala zayıfım (43) bana çekmiş galiba
Bencede önce sağlıklı olsun hele sokakta gören teyzeler aç bu çocuk diyolar ama ben doyuramıyorum maşallah bizle beraber yiyo
Sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil ben kendimi bildim bileli 50 kiloyu hiç görmüş bir insan değilim ama evlat farklı oluyormuş.
Ayy o teyzeler neler söylüyorlar boşver bizede neyle besliyorsunuz bunu diyorlar demekki sana çekmiş benimde bi arkadaşım var kilo almaz hiç 3 çocuğu var üçüde zayıf ama benim kadar yiyor çocuklar. Yemeyle içmeyle değil demekki. İlerisi için güzel bişey bence hep hayalimdir yiyip yiyip kilo almamak
Tabikide normal, sağlıklıysa hiçbir sorun yoksa yavaş alsın kiloyu bi kaç ay sonra belki bi anda almaya başlayacak, hiç bunu düşünme, hem doktorda normal demiş zaten
Merhaba kac kilo bebeğiniz?
Şu anda 7 kilo boyu 70 cm zaten prematüre
Benimde hayalim kilo almak
Yani benim için sağlıklı olması önemli
Ağzına koyduğunu cok hızlı çigne,uzun uzun yemek yeme tabiri caizse löp diye yut kabız ol. 2ay bunu yaparda almazsan tıp çaresiz
Bence kilosu da boyu da cok iyi. Benim bebegimde cok yiyor ama cok az kilo alıyor. Bence metabolizma hizlari fazla, yakıyorlar. Hic caninizi sıkmayın lutfen.