Ben disarda isem mama veriyom çünkü benim kiz normal bebek gibi yemiyor
tükürüyor yada vuruyor eliyle. Maşallah cogu cikmis dişlerin ![]()
Valla benim kızın peşinden sülale koşuyor yetişmiyor
cok haraketli aslinda iyi bir şey de haraketli olması ama bizimki felaket. Gecen cizgili filimi oturarak izledi 5 dk cok şaşırdım haraket etmediğine ![]()
1 yaş kaç aylık o önemli bence ben 5 ay sonra mamdan kesmeyi düşünüyorum.
Kizim 1 yas 11 gunluk. 9 ay da yürümeye başladı. 1 yas aşıda iştahsızlık olmadı.
Teyze baba gel dur gibi kelimeleri cok kullanıyor.
Bende en büyük sorun beni emzik gibi kullanıyor bazen kandırıyorum tam uykuya dalınca emzigi agizina veriyom oyle uyuyor ama yine de disten dolayı uyanıyor.
Mamayi 10 aylikken bıraktık onun dışında gece beslenmesi hic vermiyorum. Süt de içmiyor daha doğrusu sevdiremedim. Gece sürekli uyanıyor. 2 yaş sendromlarini yaşamaya başladım
Ne güzel bizde iki diş altta var gerisi yok çok geç geliyo acaba bnmkinde tek mi böyle anlamadım ki.bbmkini bırakınca yürüyor etrafa çok tutunup yuruyo ama ellerini serbestçe şekilde tek yurumuyo konuşmada yok birşeyler mırıldaniyor sürekli ama yok sadece baba var o da çok anlamlı değil Rabbim nazarlardan korusun evlatlarımızı amin
Ooo erken bırakmasın mamayi.
2 yaş mı ay ay deme öyle şeyler daha 1 yaşı kaldıramıyorum ![]()
Takip amtinda kalın yas önemli 1 yas kaç günlük evin içinde hep sessizlik mi var yoksa anne ve babadan konusyir mu bebekle bunlar gerçekten çok önemli. Ayrica sana önerim . Konuşan oyuncaklar alman cok dikkatlerini çekiyor . Son. Olarak da ekran bağımlısı olmasın cok da kısıtlama erkendi da bağlı tutma . Ben kizima 2 saat baktiriyom fazla yok onu da sabah ve akşam olmak üzere 2 ye ayırdım ayrıca çok fazla iletişim var .o yuzden bazı şeyleri erken öğreniyor.
Mama kurtarici olur ozaman bacim ac kalmakdansa . Baya cikdi sukur ilk disler gibi fazla zorlamadi
Mamayı kestim diyorsunuz ya acaba nasıl başardınız çünkü benim bebeğim 13 aylık, yattığı zamandan itibaren sabaha kadar ortalama üç kez 200 ml mama içiyor. Kendisi uyanıp istiyor. Uyanmasa bile mızmızlanıyor istiyor. Beşiği sallayıp biraz erteleyim diyorum ama iyice acıkıyor. Gündüz de normal biz gibi besleniyor. Gündüz uykusunu bir kere uyuyor gece de güzel dalıyor uykuya ama illaki o mamayı içmek istiyor. Böyle aç olması normal mi? Niye uyumuyor kesintisiz
Benim bebeğim 1 yaş 17 günlük, mama ve ek gıda alıyor sizin dediğiniz gibi mamayı illaki içmesi gerekiyor ek gıdayı da güzel yediği halde ama gece uyanmiyor.12 de mama veriyorum eğer derin uykudaysa onu da vermiyorum ve sabah ben kaçta kalkarsam o da benimle kalkar ve beraber kahvaltı yaparız, kahvaltıya kadarda açlıktan kaynaklı mizmizlanma yapmıyor..Sizinki çok normal gelmedi bana yani açlık değil muhtelemen midesi alışmış,belli bir süreden sonda mide motora bağlıyor ve hep aynı saatte aynı tepkiyi veriyor sizinki de öyle birşey olmalı..Yapacak tek şey oyalayip süreyi oldukça uzatmak zamanla midesi ancak öyle alisacaktir.Mama bırakma konusunda ise 1 yaş kontrolünde doktor ek gıdayı güzel yediği için azaltarak mamayı bıraktırabilecegimi söyledi, bir anda değilde kademeli olarak azaltarak bende bırakmayı düşünüyorum 1-2 aya kadar
Bizimkide 2 kere kalkiyodu sonra 1 e dusdu tamda yazin sicaklari mamaya uyaninca su icirdim yattigi yerden ozamandan beri mama istemiyo gece uyanacak gibi olunca su iciriyorum icip uyuyo geri oda alisdi suya bazen emzigi dusuyo veriyorum su verdim zannediyo emzik olunca agliyo su istiyo suyu deneyin diycem ama çok içiyomuş acikdigindan degildir ya aliskanlikmi yapti acaba
@Hüveydaa @TülayOzan çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi alışkanlık gibi geldi bana da suyu deneyim bende. Gündüz de daha fazla beslemeye çalışayım
Gunduz beslemeden ziyade gece vermemeye calis en azindan 1 kere ver sanada yazik valla. Uyumadan önce doyurucu biseyler yedir gece muhallebisi falan tok tutar.
Öyle yapsam iyi olur çünkü insan uyuduğundan bişey anlamıyor ![]()
Valla çoğunuzun yazdıklarıni okudum ve isim icinden çıkmadım yanlismi yapıyorum valla hala gece gunduz ne zaman uzansam otursam oturmasam bile elimi tutuyor yatacağı yere yatırıyor emiyor ama benim görüşüm dinen kabul edilen yasa kadar vermek istiyorum hem bebegimden ayrılmak istemiyorum hemde gerçekten sütüm bebeğime yariyor gece kalkmıyor bazen gece arası belki bı defa uyanıyor
dün girdi yaşına
1. gece emmek için 2 3 kere kalkıyor sadece bı tanesi aktif emme oluyor
4. geceleri uyuyana kadar akla karayı secuyorum 3 4 gündür böyle emmiyo kucakta uyumuyo gezerek uyutmak istiyorum olmuyo sonra en alakasız s kilde uyuyo ama ben dişe bağlıyorum çünkü ikisi aynı anda delindi onu çıkarma çabasında galiba
gunduzleride çok nazlı bu ara sürekli kucak yada oyun istiyor ..bizden bu kadar
bizim dişler 18 gün önce çıkmaya başladı pespede geliyor üst 4luyu tamamlıyor 2 çıktı 2 delindi bekliyoruz 1 yaş 1 günlük
ben gün içinde hiç açmıyorm televizyon akşamdan akşama görürse anca onuda izlemiyor sevmiyor ne film ne çizgi film sadece reklam duyunca kulakları dikiyo resmen kilitleniyo ekrana reklam aşığı resmen biter bitmez kesiyo izlemeyi ![]()
Beni tam tersi bu dişler zorluyor ..Gece ben mama yapana kadar her yeri inletiyor babasına da gitmiyor daha cok agliyor .ne yaparsam kucagimda olacak illa