Hiç inek sütü içmedi vermedim 12 aylık kızıma geceleri alıştırma açısından versem yararlı mı olur zararlı mı olur bilemedim inek sütünü gece versem sizce nasıl olur deneyen anneler var mı yada geceleyin sağlıksız mı?
Ben veriyorum geceleri niye zararlı olsun ki,aksine kemik kas gelişimi için cok onemli. Kalsiyum acısından cok zengin beslenmeleri gerekiyor..
Merhaba sadece gecemi veryorsnz sutu gun içindede veryormsnz
1 yaşında sonra zaten hayvansal sütler serbest verebilirsin ama 18.aya kadar temel beslenme hangisi ise mama yada anne sütü vermen gerek birde gündelik zamanda içmek istemez ise zorlama cunki onun değerini süt ürünlerinden alır
Birkac kez verdim gun içinde de ama geceleri veriyorum genellikle.
Anneme şimdi sordum senin sütün daha yararlı eedi ama çok bağlı olmasın istiyorum gün içinde zaten emiyor normal yemek olarak da bişeyler veriyorum ek gıdası da var Allah a şükür güzel besleniyor dediğiniz gibiyse o zaman ben yavaş yavaş alıştırayım siz nasıl veriyorsunuz biraz ısıtıyor musunuz biberonla da alışık değil en azından gece rahat edeyim diye düşündüm belki yanlış bi düşüncedir bilmiyorum ama deniycem
Ben vermiyorum 13 aylık. Peynir, kaşar peyniri, yoğurt yiyor her gün.
Ilıtıyorum biraz biberonda veriyorum gece acıkıyor cunku sık sık uyanıyor.Bazen gece uykusundan hemen once veriyorum Emzirmeye devam ediyorum bende ama gece doyurmuyor anne sütü. Benim yegenim gece gündüz süt içerdi şimdi masallahı var boyu cok uzun genc bir mühendis adayı oldu
(masallah diyelim)
Sut kalsiyum deposu tabiki baslayabilirsin canim
Benim oglan 2 yasina girecek 300 400 arasi iciyo gun icine boluyoruz.
Biz hastalarımıza 3 yaşına kadar inek sütü kullanımını kesinlikle önermiyoruz.Nedenleri şunlardır:
1- İnek sütü hangi ırk, dil veya dine mensup olursanız olun bilinen en sık allerjen gıdadır. Tüm dünyadaki gıda allerjilerinin % 50-70 nedeni inek sütü ve inek sütü proteinleridir. Özellikle inek sütündeki kazein ve B-Laktoglobulin yüksek allerjenik proteinlerdir. İnek sütü hem tip-1 (anafilaktik tip) IgE aracılığıyla oluşan ciddi allerjik reaksiyonlar yapabileceği gibi, diğer tip allerjik mekanizmalarla da bir çok allerjik rahatsızlığa neden olmaktadır. Özellikle inek sütü proteinleriyle oluşan müküslü kanlı yeşil renkli ve köpüksü dışkılama ile giden Eozinofilik Proktokolit sık görülen, bütün testlerin normal çıktığı bir inek sütü allerjisi hastalığıdır.
2-İnek sütü hem barsaktan gizli kanama yoluyla, hem de emilmeyen zayıf demir içeriğiyle çocuklardaki demir eksikliği anemisinin en sık nedenidir.
3- İnek sütü çoğu allerjen ve sindirilemeyen yüksek protein ve mineral içeriği nedeniyle hem böbrek solüt yükünü arttırmaktadır, hem dehitratasyon(susuzluk)’ a sebep olmaktadır.
4- İnek sütündeki fazla doymuş yağ asitleri Ca emilimini azaltır, yüksek oranda P da içerdiği için Ca/P oranı 1’ e yakın olup Raşitizm riski yaratır.
5- İnek sütü esansiyel yağ asitleri yönünden fakirdir, çocuğun beyin ve sinir gelişimi bundan olumsuz etkilenir.
6- İnek sütünde İyot, Çinko, Cvit, E vit, Dvit ve Bakır oranları düşük, P, Na oranları yüksektir.
Ayrıca sayamadığımız kabızlık, laktoz intoleransı, Astım tarzı hastalıkları tetikleme gibi başka dezavantajları nedeniyle biz 3 yaşına çocuklara inek sütünün kesinlikle içirilmemesini, 3-7 yaş arası çocuklara da günlük 250 ml’yi geçmeyecek şekilde inek sütü verilmesini, çocuğun Ca ihtiyacı için süt yerine yoğurt, peynir ayran tarzı süt ürünlerinin verilmesini öneriyoruz.
İstanbul Pediatri Cocuk Sağlığı Merkezinin sayfasından alıntı.
Bende veriyordum kızım 13 aylık günde iki defa ama şuanda babaannesiyle birlikte içmiyormuş dediler
Nasıl oldu zerrin bebiş
Hastanedeyiz hala canım tedavisi hala devam ediyor iyiye doğru gidiyor göbek bağı düştü çok şükür 4 gün önce gece hafif bir kanama oldu k vitamini aşısı yapıldı kanama hayati organlara zarar vermesin diye çok şükür şuan bir riski yok antibiyotik tedavisi yapılıyor aklım Bir oğlum da bir kızımda 8 gün oldu kızımı görmedim çok özledim eşim hastaneye getireyim dedi bırakmadım hastane öyle dolu ki hastane hastalıktan kaynıyor bide kızımın da hasta olmasını istemiyorum bir yanımda oğlum iyileşsin evimize dönelim diyor
Rabbim şifa versin güzel haberler verdin biraz daha sabır inşallah kısa zamanda kavuşursun evladınada aynen iyi yapmışsın şu sıralar zaten hastahaneler sıkıntı canım aklın kalmaz ondada ![]()
Allah razı olsun canım RABB’İM evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah ![]()
13 aylik olduk Bende weriyorum laktozsuz weya pastorize sut aliyorum
Merhaba hangi sütü alıyorsunuz marka ve içerik olarak. Ben de alicam da hiç fikrim yok. Normal kutu süt mu vericez . Google 1-3 yaş arası tam yağlı süt verilmeli diyor
Normal kutu süt cnm tam yaglı olmasına dikkat ediyorum. Marka değişiyor acıkcası indirimler oluyor hangisi indirimdeyse onu alıyorum.
Valla bende veriyorum ya pastroize edilmis yada laktozsuz weriyorum saglik birsey sut niye zararli olsunki icine bazen el yapimiz pekmez katip weriyorum 14 aylik olcaz
Yukarda cocuk sağlığı merkezinin görüşünü paylaştım, neden zararlı olduğunu çok net anlatmışlar.