15 aylık bebek ve tekrar hamilelik

Merhaba anneler.
Ben spiralim ola ola hamile kaldım ve şu an şok içindeyim hiç ama hiç hazır değildim buna.Şu an oğlum 15 aylık ve hala emziriyorum.Ne yapacağımı hiç ama hiç bilmiyorum.Daha çok erken ve ben hamileliğimi tamamen yatak istirahetinde geçiriyorum.İlk hamileliğim buyüzden düşükler sonuçlandı 20 ci haftada ve 2 ci hamileliğim yatakta geçti.Kontrollere gitdim doğumnan sonra tekrar hamilelik yaşarsam yine aynı şekilde yatakta olacağımı bildirmişti dokotum.Şimdi bana akıl,fikir verin ben ne yapayım​:disappointed:Oğlum kimsede durmaz asla ve kucağım olmadanda yapmaz o derece alışık kucağa,bana.

1 Beğeni

Hayırlı olsun canım emzirmeye devam edebilirsin zaten sütün tadı değişirse çocuk bırakıyor bu gebeliğin kolay geçebilir kısmeti varsa her türlü olur akışına bırak bence canım bu arada sprialle nasıl hamile kaldın

Spiralle nasıl hamile kaldığımı hiç bilemiyorum zaten hiçbir yöntem 100 de 100 korumuyor diyorlar​:cry:

Aslında bende spiral düşünüyordum acaba doktor iyi yerlestiremedi mi? İşte bu yüzden hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz değil. Allah kolaylık versin aslında 15 aylık artık sütten kesebilirsin.

1 Beğeni

Yok maalesef korumuyor en doğal yöntem geri çekilme hiç bir korunma yöntemi işe yaramaz çoğu kişi ilaçla korunma yöntemi aylık iğneler ve spiral den hamile kalan çok kişi gördüm çevremde

1 Beğeni

Ben sprial ile 6 sene korundum çıkardıktan sonra hamile kaldım tekrar takmayı düşünüyorum ama arkadaşın kalması korkuttu açıkçası ve benim 3. Çocuğum yani

1 Beğeni

Spiral takılmak için illa adet mi olunması gerekiyorr

Genelde öyle ama kız kardeşim gebelik testi yaptırıp taktırmıştı

İşte o bı düşündürdü beni eşimde spiral taktırma diyor. Umarım hamile kalmam

Benim doktorum da ya spiral ya da deri altı implant öneriyor. Deri altı implat hormon olduğu için düşünmüyorum. Spiral vardı aklımda. Evliliğimizin 1. Yılında geri çekilme ile korunduk bir sorun olmadı. Şimdi aynı yöntemle devam mı etsek acaba diyorum. Çünkü her korunman yönteminde de hamilelik riski var deniliyor. Geri çekilmede de hamile kalma riski var sonucta. Doğum yapalı 50 gün oldu. Bir yöntem seçmek durumundayiz.

1 Beğeni

Bizde şuanda geri çekilmeyle korunuyoruz 70 gün oldu bir hafta önce ilk adetimi gördüm şu anda bir sıkıntı yok

Doktorum da spiralin kayma ihtimali olabileceğini o yüzden deri altı implantı daha çok önerdiğini söyledi. Ama dediğim gibi ben yumurtlamami baskilayacak, hormon dengemi alt üst edecek bir yöntem kullanmak istemiyorum. O yüzden spiral mantıklı geliyor ama böyle duyunca da insan ondan da vazgeçiyor.

Çevremde çok kişinin spiral den hamile kaldığını gördüm onunda korunacağını düşünmüyorum

1 Beğeni

Ya bende korkuyorum valla doğum yapalı 80 gün oldu hala adet olmadım. Çok korkuyorum kalırım diye ya. Şuanlık prezervatif ile korunuyoruz ama güvenemiyorum yinede spiral takılmak var aklımda bakalm

Bende ikinci kızıma hamile kaldığımda kızım 1.5 yaşındaydı ilk hamileliğime göre daha kolay geçmişti yani bilmiyorum ben diğerinin peşinde koşturmaktan yorgunmuyum halsizmiyim anlamıyordum galiba. İlk hamileleğim gibi elim karnımda dolaşmıyordum eskisi gibi herşeyi indirip kaldırdım çocuğum hep kucağımdaydı ama daha çok oturarak alırdım çocuğumu kucağıma ayaktayken çok almamaya çalıştım. Yani sağlık durumun belkide değişmiştir belki riskli bi gebelik değildir. Bebeğinde biraz büyümuş yavaş yavaş sütten kesmeye bak karnındakine bişey olmaz ama seni halsiz bırakır. Sakın içini karartma spirale rağmen olduysa demekki bu dünyada alacak nefesi varmış 3-4 sene sonra ikiside büyümüş olur o zaman çok rahat edersin.

Ilk çocuğumdan sonra eşimde takma dddi ve ben oğlum 9 aylikken 2.ye hamile kaldım eşine güvenme canım

1 Beğeni

Bu korunma yöntemi herkesin ortak derdi galiba. Bende bir türlü secemedim. Prezervatif ve geri çekilme ile idare ediyoruz. Ama çok stres olduğum için de biraz kaçıyorum eşimden. Bebeğim daha çok küçük. Düşününce bile kötü oluyorum.

2 Beğeni

Ya allah analı babalı büyütsün canım :blush:

Aynen bizde geri çekilme ya da prezervatif ve sürekli korktuğumdan eşimin de pskolojisini Bozdum sprial takmak için adet olmak gerekiyormuş 6 ay oldu daha görmedim ben

En iyisi kocadan kaçmak en koruyucu yöntem :joy::joy::joy: