18 ay aşı sonrası kolda kızarıklık

Merhaba :cherry_blossom: Oğlum dün 18 ay aşısını oldu. Kolunda hafif kızarıklık vardı, çok az olduğu için önemsemedik. Bugün kızarıklık biraz artmış ve aşı olduğu bölge biraz sert ve şiş. 18 ay aşı sonrası böyle bir durumu yaşayan bebeğiniz oldu mu ?

Merak ettiğim 18 ay aşısı neden kola vurulmuş bizde yaptrdk iki bacak bir ağızdan damla verildi ama onun dşnda aşı sonrası şişilik kızarıklık normal diye iki üç gün içinde geçmesi lazım başka büyük yan etkiler olursa hastaneye götürün

Kızarıklık olan bölgenin tamamındamı sertlik var acaba?

@Birprensesannesi ne katılıyorum. Bizimde 2 bacak bir ağızdan yapılmıştı

1 Beğeni

Hemşire 1 yaşını geçtigi için artık koldan yapacağız. Ağızdan 2 damla, iki kola da birer aşı uygulandi.

Evet. Hemşire 24 saate geçer dedi. Bekliyoruz geçmezse hastaneye gideceğiz.

Her sağlık çalışanı farklı uygulama yapıyor galiba. Bacaktan yapılıp bacağı şişen de olmuş. Yapılanlarda okudum. Her bebeğe farklı etki ediyor gibi, bazılarına da hiç etki etmemiş.

Ya inşaAllah geçer. Artış olursada direk gidin beklemeyin.

Çok geçmiş olsun.

1 Beğeni

Gecmiş olsunn​:cherry_blossom: Farklı konu açmak istemedim bütün aşıları yaptırıp 18. Ay aşısını yaptırmayan var mı aranızda

1 Beğeni

Güzel soru inşallah yanıtlayan çıkar

1 Beğeni

Daha önce ki konularda okumştm yanlış hatırlamaıysam @Aynur bütün aşıları yaptrnş 18 ay aşısını reddetmiş yaptırnamıştı diye hatırlıyorum

2 Beğeni

Aynen Aynur yaptırmadı ben sormuştum… ben yaptırdım atlattık süreci

2 Beğeni

Bizde bacak ve ağızdan yapıldı şükür sorun yaşamadık

1 Beğeni
  1. Ay aşı yaptırmama sebebleri ne peki, bu konu hakkında bilginiz var mı ?

Bizim oglanda cuma günü aşısı vardı yaptık iki bacak bı ağız bacağı şişti zor yürüyordu ama bı gündi ertesi gün gecti

Bizde de bi sorun olmamıştı. İnşallah geçer geçmiş olsun :folded_hands:

1 Beğeni

Gece kızarik biraz azalmıştı bizim de. Şimdi uyuyor uyanınca bir daha bakacağım. İnşallah azalmıştır bizimki de :folded_hands:

Güncel durum :Aşıdan 48 saat sonra kol kızarıklığı, şişliği ve sertliği azaldı.

Evet ben reddetmiştim ama sonradan şöyle bir gelişme oldu. Aile hekimimiz eşim ile görüşmüş hani yaptırmanın daha doğru olacağını hayvancılık yapılan bir bölgede yaşadığımız için çocuğa çok kolay hepatit A bulaşacağından falan bahsetmiş eşimde bana sormadan tekrar aşı istemi yapmış. Şimdi pazartesi aşıya çağırıyorlar. Eşim evde söyledi böyle böyle diye bende bana sormadan neden yaptın dedim oda aşkım yaptıralım Allah korusun yaptırmadık diye bizim yüzümüzden çocuğa bişey olursa falan diye konuştu bende daha bişey demedim götüreceğim sanırım yarın aşıya

1 Beğeni

Evet doktorun oneriyorsa güven bencede kolay atlatsin süreci inşallah