kızlar hem konu olsun hemde konuşalım diye tabi fikirlerinizi de merak ediyorum sizlere sormak istedim 2. Çocuk ne zaman olmalı sizce ![]()
![]()
Büyük oğlum 10 yaşında minik oğlum 20.ayına girecek kesinlikle en az 2 3 yaş max 3 4 yaş isterdim aralarını. Şuan ara verdiğim ve rahata alıştığım için çok zorlanıyorum tüm düzenim değişti. Ayrıca ilk ve ikinci çocuk huy ve davranış açısından çok farklılar bu yöndende baya zorlanıyorum. İlk çocuğum ne kadar uslu ve uysalsa ikincisi hareketli ağlak inat birşey. Birincisi mama ile büyüdü ikincisi meme ile büyüyor bu bile acayip bir fark. Mama ile uyku düzeni vardı nebiliyim ailede başkasına giderdi sakindi mama kesince süte başladım süt içerdi iştah falan normaldi vs ikincisi benden başkasına gitmez babası dahil, memeden başka birşey istemiyor sürekli kucakta uykusuz ve iştahsız falan..öyle işte bizim durumumuz bu
eğer araları yakın olsa yine zorlanırdım evet ama bu kadar rahata alışmış olmazdım.
oğlum 15 gün sonra 1 yaşına girecek 4 aylık hamileyim bakalım aralarında 1 yıl 5 ay olucak konu hakkında pek fikrim yok bende tecrübe edinenlerden fikir aldım biraz zor olacak gibi ama beraber büyür arkadaş gibi olurlar
Uzmanlara göre en az 2 en fazla 4vyas diyorlar sana göre önemli olan kararı sen vereceksin canım
Benim yaşım 31 oğlum 16aylik ve ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum.
Güzel konu
benim düşüncem kızımın tubslet eğitimini tamamlayıp hamile kalmak yaş farkı çok olmamasından yanayım şöyle 3 yaş ideal gibi benim için ama yapmak istediğim şeyler var atanmak gibi 1.5 yaşında şu an 1.5 sene içinde kpss çalışmak istiyorum atanmak ve en önemlisi kilo vermek bu süreci tamamlarsam düşünebilirim yoksa ruhsal olarak sıkıntıya girebilirim
Benimde kızım şuan 11. Ayına girecek ilk çocuğum ama çok huysuz ya herşeyi bunda gördüm diyebilirim huysuzluğu inatlığı o yüzden bende 4-5 yıl olarak istiyorum nedense tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum bide erken doğum yaptım 1 ay küvözde kaldı vs o yüzden o süreç gözümü korkuttu
Bilinçli mi hamile kaldınız yoksa kazara mı çünkü ilk bebeğiniz daha küçük ve inşallah çok zorlanmazsınız ben kendimi yerine koyuyorum şuan 1 tanesiyle başa çıkamıyorum neyse ağzımı açmıyım en iyisi![]()
![]()
Bende 4-5 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum rabbim kısmet ederse öyle olmasını isterim
Ben istemiyorum teşekkürler hadi selametle der gibi olmuş Buda ![]()
baya zorlu geçmiş sizin süreçte belli ama anne olmak çocuk bakmakta gerçekten zor Allah hepimizin yardımcısı olsun ![]()
Siz o yaş aralığını 4-5 e çıkarın bence
3 yaş zorlar gibi sizi çünkü hayatınıza dönük hedefleriniz de var benim de var o yüzden 4-5 bana mantıklı geliyor bu arada inşallah atanırsınız
Teşekkür ederim yani bir yönden dini düşünerek kalbim kızının çocuğunun eğitimden sen meshulsun onu en iyi şekilde yetiştir diyor ve kendi ailemden uzağım kaynanam zaten bakmaz yani o ayrı bir konu ona girmeyeyim güvenip de bırakamam yani çalışsam dahi o yüzden biraz kreş yaşı olmalı diyor biraz bakıyorum evet yaş farkı da az olsa da iyi olur diyorum sonra bakıyorum bir yandan kalbim o öğretmenlik yapmanın tadını da aldığım için sevdiğim de bir mesleğim var kalbim çalış diyor çalışanlar nasıl yapıyor diyor bakalım hangi taraf ağır basacak zaman ne gösterecek nasıl düşünürüm belki 1 2 sene sonra
umarım hayırlısı olur teşekkür ederim
Vallahi öyle
hamileliğim süperdi bulantım yoktu enerjiktim rahattım ama asıl doğumdan sonra basladi bütün kötü donemler lohusa depresyonu ağrılar çocugun zorluğu meme ucum koptu resmen ve yarası 3ay sürdü acısı mastit oldum kaç defa o yüzden ben tövbe ettim. Ama rabbim isteyen herkese versin inşallah sağlıklı hayırlı evlat. Ama ben bir tane yeter ona yetebiliyorim sadece fazla çocuğa yeten anneleride ayakta alkışlıyorum![]()
İstiyordum zaten ama tahmin ettiğimden çok erken oldu ![]()
Bence özellikle bir zamanı yok. Ben şahsen maddi manevi psikolojik olarak yeterli olmadığım sürece yapmam. 6.5 aylık oğlum ve çok hareketli uykuyu da sevmeyen bir çocuk. Şahsen 2. Yi düşünebilmem için psikolojimi toparlamış, çocuğu biraz büyüyüp bir tık daha rahat edip tadını çıkarmış, kariyer ve genel hayatımda da istediklerimi tamamlamış olmam gerek. Çocuk çok güzel bir şey ama insan kendinin de bilincinde olmalı. Hamilelik lohusalık ve bir çocuğa bakım verebilmek kolay süreçler değil
Hayırlısı olsun hakkınızda rica ederim ![]()
Doğurduktan sonra keşke karnımda kalsaydı demiştim bi ara o derece ya vallahi hiç kolay değil birde artık benimki yaşınada girecek dahada zorlaşıyor herşeyi özellikle uykusu bazen hiç uyutamıyorum çok inatlık yapıyor azarlamak kızmak zorunda kalıyorum anca öyle bi yolunu buluyorum birde yemek yedirirken yoksa seni ciddiye almıyor gülerek yaparsam onunla oyun oynuyorum sanıyor bazende tabi gerekiyor ya kendimi böyle teselli Ediyorum ![]()
![]()
Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim sağlıkla gelsin inşallah ![]()
![]()
Tabikide katılıyorum yani şuan 11 aylık bir bebeğim var ve tekrar hamile kalsam buna benim psikolojim yetmeyebilir kaldıramam yani bilinçli ve ne zaman istediğini bilmekde önemli helede desteksiz çocuk büyütüyorsan 2 kere düşünmek gerekiyor şuan ben bir tanesine zor yetiyorum 2. Siyle imkanı yok olmaz yani şuan olursada beni tımarhaneye kapatın diye bağırırım herhalde evin içinde artık o derece zor bir iş yani annelik ve çocuk bakmak ![]()
Benim kızım 21 aylık oğlum 9 aylık ve tekrar hamile kaldım sprialden 18+1 haftalık ve tek başıma bakıyorum