Hanımlar merhaba kızım 25 aylık gün boyu ağlamasını dinliyorum bu dönemlerde ağlama krizleri normal biliyorum ama nasıl baş edeceğim sakinleştirmeye çalışıyorum olmuyor dikkatini dağıtmaya çalışıyorum olmuyor sarılıyorum yanında olduğumu söylüyorum ama çoğunda çözüm olmuyor bi kaç gündür de karşı gelmek için vurmaya başladı. Şuana kadar asla vurma atma alışkanlığı yokdu bir kaç gündür bunu sık sık yapıyor tepkisiz kalıyorum sakince anlatıyorum yanlış olduğunu ama bunu alışkanlık haline getircek diye korkuyorum. Normalde de hırçın bir çocuk hareketli birde bu vurma işine alışırsa napacam diye kara kara düşünüyorum varmı tavsiyeleriniz ? Sizde durumlar nasıl böyle ağlama krizleri oluyormu oluyorsa nasıl bir yol izliyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim
18 aylık benimki erken mi girdi bilmem 2 yaş sendromuna
ara ara aklı tutuyor mecburen la havle çekiyorum sakin kalmak sabır başka yolu yok sanırım
Benimki 14 aylık olacak. 1 haftam çok iğrençti herşeye ağlıyordu. Bişeyi aldım sağa koydum diyelim kendini yerden yere atıp ağlıyodu. O ne öyle ya basıl bi haftaydı aman yarabbim. Şimdi kendiliğinden düzeldi. Bence çözümü yok sakince köşene geç ve beklw ![]()
![]()
![]()
Sabır çeke çeke sabır taşı olacağım ya birde memnun edemiyorum ona çok kafayı takıyorum önceden bir şekilde ikna ediyordum
İnanır mısın arkadaşım kızım aşırı hırçın ele avuca sığmaz kafa vuruyor duvara cama istedği bişey olmasın gözümün içine baka baka kitaplarını ağzına sokuyor iyice de arttı hayır annecim bu uemek için değil dedikçe de izin vermedikçe iyice deliriyor çok iyi anlıyorum . Hele o yetemem meselesi yani güzel güzel hazırlıyorsun oynatıyorsun falan yine aynısı
Allah sabır versin bizlere bu da anacılık işte Allah o rahmeti bize de biraz verdiği için kendi gösterdiğin merhameti rahmeti inşallah Ahirette cennet ayağına serilir görürsün
kızımla birbirimizi iyi tanıyoruz o benim kırmızı çizgilerimi bilir normalde çok hayır diyen yada yapma diyen biri değilim ama yapmayacağı şey varsa buna asla taviz vermem sağolsun kızımda bu zamana kadar beni zorlamadı teklif eder gibi yapar hayır dediğimde geri çekilirdi bacım şimdi ben yalvarıyorum resmen
rolleri değiştik
Konuşabiliyor mu bacım acaba kendini anlatamadığı için bir dil mi buda…
Ya hayırdan anlayan bir bebekdi. Zaten amacımda kısıtlamak olmadı hiç bir zaman dökmesine kırmasına karalamasına hiç tepki vermem koşup zıplasın ama bazı şeyleri asla kabul etmezdim bunu bilirdi kızım şimdi asla ikna olmuyor aklı kesmeye mi başladı ne oldu diretmeye çalışıyor durup dururken ağlamalar
Kızım da 22 aylık sanki o gitti başka biri geldi çubuk kraker le besliyor uz hiç bişey yemiyor doğru dürüst kıyamet kopuyor yemek görünce bende emzirmeye devam ediyor um
çok çok akıcı bir konuşması yok ama ikili kelimeler yada ne istediğini yada istemediğini anlatabiliyor bir şey isterse anne ver gitcem vs vs gibi anlatıyor
Kesinlikle yemek yeme diye birşey yok kaşığı görse kıyamet kopuyor umarım geçiçi bir süreçdir
İnşallah şaşırdık kaldık Allah kerim biraz daha sabır diliyorum
Anladım canım dönem dönem oluyor ya bizdede vurma huyu daha çok babaya var ben daha netim bu konuda bana nadir yapsasa yapıyor artı bizdede ısırma huyu var buda çok kötü dişleri sivri koparıyor inan tek tesellim başkasına yapmaması eziyeti bize… geçecek diye bekliyoruz ne diyorlar şimdiler de gelişim basamağı ![]()
![]()
Dur en beteri 3 yaş sendromuymuş
o değilde kız çocuğu böyle bişey mi yaaaa ne güzel. Ben hayır diyince oda beni taklit edip kahkaha atıp gülerek yapmaya devam ediyor ![]()
![]()
![]()
Bende işte korkuyorum başkasına da yaparmı alışkanlık yaparmı sakince anlatıp tepki vermemeye çalışıyorum umarım işe yarar başka ne yapabilirim kızsam geri tepki verir diye düşünüyorum
ahahhaha korkutma beni ya inan evi başıma yıksa hayır yapma vs demem ama mesela balkona çıkamaz bunu böyle teklif eder gibi yapardı hayır dememe kalmadan geri çekilirdi şimdi balkon kapısını nasıl açtığını gösteriyor balkona gidip anne anne baa baak diye nispet yapıyor
Hahahaha gerçekten harika varlıklar ya
şu sendromlarınıda atlatırsak bal dök öp ![]()
![]()
Umarım allahım nolursun ağlama krizlerine bir son ![]()
elimden geldikçe güzel yetiştirmeye çalışıyorum ama o böyle hırçınlık yapınca korkmaya başlıyorum
Umarım korktuğun olmaz canım benimki erkek olduğu için çok tatlılıkdan anlamıyor malesef sert tatlı oluyoruz
bildiğin yoldan şaşma sağlıkla büyüsün ![]()
Korkma geçecek az kaldı . İlgisini,başka yöbe yönlendir. Dışarı çıkart gez onla . Şarkı açıp oynayın falan. Her türlü aağlıyosada zaten mecbur geçmesini bekleyeceksin ![]()