Ilk defa başıma gelıyor . Bugun çok fazla çapak oldu ben sıldıkce daha çok capak oluyor nazar mı bılemedım . Aglamıyor ama gözu yaşarıyor dk başı capak birikiyor bide kızarıklık var cok az sizce ne olabılır . Mıkrop fln mı kaptı . Basıma gelen var mı ?
Benimde aynı oldu o sıra zaten göz muayenesine getirecekdik bi damla verdi geçti 10 gün sonra tekrarladı çocuk doktoruna getirdik kanalları tıkalı dedi masaj önerdi. Gerçekden de ılık suyla yıkadım iki üç dk masaj yaptım 4,5 güne geçti. Aslında yeni doğan döneminde çok rastlanan bir durummuş bizde de 3 buçuk aylıkken olmuşdu
Bizde de oldu, demlenmiş çay ile sildim günde bir kere. Yegenimde de olmustu onlara dru tavsiye etmiş o yuzden bende denedim. Üç dört gune iyileşti. Sabah gazlı bezle izotonik su ile sildim aksam ılıtılmıs çay ile sildim. Cok bastırmadan göziçinden dısına dogru sildim.
Gozde capakdan baska bırsey oluyor muydu ılk defa basıma geldı cayı duydum da denemedım bı kac gun gecsın dıye .burda daha gozlerını sıldım tekrar dan capak oldu . Korkulacak bırsey mı
Mrb serim fizyolojik damlayı bı temiz beze damlatıp sildim ben iki üç güne geçmişti yeni dogdu zaman olmuştu
Bnm bebem 3 aylık neden kaynaklı bılmıyom mıkrop mu kaptı acaba. serum da ıyı gelıyor degıl mu daha once duymustum da burdakı bırı demıstı ama hıc denemedım. 2 gun ılık suyla sılıyım gecmese denerum onu da
Günde 3 kere çay ile silmiştim 4-5 günde geçmişti
Küçük bebek bu çay falan denemeyin ya bı doktora gidin daha kötü olmasın. Çünkü şişmiş gibi enfeksiyon ilerlemesin
Suanlık ılık su ıle temizliyom sabaha kadar ne olacak bklm .
Ya uyurken çapagı gozune yapısır mı acaba
Ilık suyla yıka ve masaj yap kanal tıkanıklığı gibi duruyor çay suyu vs küçük olduğu için bence deneme ne olur ne olmaz serum fizyolojikle de temizleyebilirsiniz bi iki güne geçmesse bi aiile hekimine yada çocuk doktoruna götürün damla veriyolar zaten
Esım eczaneden bı arkadsına sormus enfeksıyon kapmıstır dok. Kontrolü ıle bı damla var onu kullanın dedı yarın olmazsa dok. Gotururuz suanlık ılık su ıle devam edıyom. Arada da masaj yapıyom da dogru mu yapıyom masajı bılmıyom . Yuvarlak daıre mı cızecegız yoksa bastırıp bırakacagız mı vıdeo ızledım ama kafamı karıstırdılar ![]()
![]()
Bi dr a göster bence ne olur ne olmaz
Göz muayenesine gittiğimizde bize doktor çapaklanma olursa getir demişti ufak tefekler sıkıntı değilmiş ama cocuğunuzun gözü baya küçülmüş bence bir götürün mikrop falan kapmış olabilir
Aynen zaten üzerinde goz ve burun için kullanılır yazıyor bende üzerinden sildim içine degdirmeden kiorikleirni falan sildim
Geçmiş olsun
Ya enfeksiyon yada göz damarlari ile ilgili Tikanma oluyor Muş masaj falan öneriyorlar kizlarimdanda olmuştu kaç sene evvel iki ayrı doktora götürdüm masaj ve krem önermişti damlada kullanmıştı ise yaramanisti krem geçirmişti
Ya cok tecrübesizım o yuzden her seyi uygulamk ıstemiyom. Sabah oluyosun .
Benim bebeğime de olmuştu iki aylıktı sanırım. Haftasonuydu acile götürdüm ordaki doktor damla ve krem yazdı geçti iki güne . Acile de gidebilirsiniz ya da sağlık ocagina.
Bız çok yaşadık ara arada yaşıyoruz . Anne sütü yle temızle gün içinde 4-5 kez gecıyo hemen . Anne sütü mucıze resmen ![]()