40 uçurma yaptınız mı

Kızlar 40ucurma yaptınız mı yaptıysanız nasıl yaptınız rabbim izin verirse 7gun kaldı kırkımızın çıkmasına fikir verebilirmisiniz

1 Beğeni

Ben ve bebeğim yıkandık ,bebeği yıkarken annem dua okudu bu kadar başka bişey olmadı.

Etkinlik olarak pasta yaptırmıştık

1 Beğeni

Peki kimse yoksa ben yada eşim okuyabilirmi bide böyle taş altın flan atıyorlar suyuna o ne oluyor

1 Beğeni

Ben hijyenik bulmadığım için bişe atmadım suyuna spaya götürdük 40 kez başından su aşırdım dua ettim hayırlı uzun sağlıklı mutlu ömrü olsun diye sadece

3 Beğeni

Ben bunu mucize annede duymuştum, kırk çıktıda gerçek gül atıyorlar suyuna manasını unuttum ama.

Ya bende spaya götürmek ıstıyorum nasıl gectı keyıflımıydı kararsızım aslında hıjyen konusunda acaba düşüyorum spa da ama ıstıyorumda 40 çıkarma ıcın

Benim gittiğim yer kaliteli ve hijyenik bir yerdi havuz temizliğini ve su dolumunu gözümüzün önünde yaptılar çok keyif aldık sonrasında bebeğime masaj da yaptılar yumuş yumuş oldu çocuğumm hemen uyku​:smiling_face_with_three_hearts::smiley:

2 Beğeni

Bende sanırım 40 mızı bu şekilde cıkaracagım :slightly_smiling_face:‍↔:heart:

2 Beğeni

Ben pek inanmam yapmadım ama geçenlerde bi arkadaşım paylaşmış anlamlarını bak görsel atıyorum senin için,

3 Beğeni

Teşekkür ederim :rose:

Kayınvalidem 40 tane taş topladı 40 gün boyunca o taşla banyo yaptı 40. Günde seker tuz gül suyu çörek otu filan koyduk yıkadık sudan bende eşimde oğlum yıkadık

Eğer dini açıdan yapıyorsanız dinimizde bebeğin 40ı yok sadece annenin 40ı var

40 uçurmayi batıl inanç diye düşünürdüm. Oğlum için annem 40 tane taş topladı 5 tane farklı ağaçtan yaprak hepsini yıkayıp temizledi sonra çocuğun suyuna katıp süzerek yıkadık sonra bende aynı şekilde yıkandım. Üstüne 5 saat uyudu sadece acıkınca uyandı. O gün anladım gerçekten 40 olayı varmış

Evet dini açıdan yapmak istiyorum ama evet kimi sizin gibi yok diyor kimi de var diyor bilemedim

,5 saatmi maşallah

1 Beğeni

İslamiyet öncesi Eski Türk inanışlarından Şamanizm’den gelen bir durum 40 çıkarma, dinde ve bilimde yeri yoktur, diyaneti arayıp danışabilirsiniz içinize sinmesi için

2 Beğeni

Ezgicim fiyat ne kadardı nereye götürdün :heart_eyes::bouquet: biz de 50 günlük olacağız neredeyse Ben de artık götürmek istiyorum

Teşekkür ederim :rose:

Aqua Pure a götürdüm cnm ben şuan ne kadar bilmiyorum ama şubat ayında 550 TL idi

1 Beğeni