5 ay doktor tavsiyesiyle ek gidaya gecenler

Merhabalarrrr biz de 5.ayda doktor tavsiyesiyle başladık. 6,5 aylık şu an. Haşlama aparatını tencereye koyunca onu gecmeyecek şekilde su koymalısınız. Yiyeceğe su değmeyecek yani yoksa buharda haslamanin bir anlami kalmıyor yine suda haşlama olur. Bunu tavsiye etmelerinin sebebi de buharda haşlama yapilinca sebze ve meyvelerin vitamini suya gitmiyor zaten tadim sürecinde suyuyla beraber o kadar da çok yedirmiyoruz. Soğuk sıkım zeytinyağı da ekleyip sebzeleri öyle verdim. Evet sevmedi patates dışında ama zaten sonra suda haslamali ikili üçlü çorbalara geçtik önemli olan tam tadını almasiydi başta. Şimdi bir sorun yok şükür :smiling_face:

1 Beğeni

Dun aldim aparati dikkat ettim suyu ona gore koydum.dediginiz gibi sebzeler suya degerse suda haslamis.gibi olur bi anlami kalmaz :slight_smile: cabukda haslandi ama tadini sevmedi ilk defa tadina bakinca normal heralde zamanla alisir tadim yaparkende zeytin yagi dokuyummu? Ac karnina zaten veriyorum kabizlik var doktor ac karna ver demisdi

1 Beğeni

Haslamak icin aparatim yok bacim sudada haslamamak icin aldim iyi oldu kiz cabukda haslaniyo

1 Beğeni

Evet ilk defa tattiklari için garipsiyorlar haliyle. 3 gün 3 gün ilerledim ben ama her gün artarak yemedi mesela 3.gün yarım çay bardağı kadar artırılabilir diyorlar o kadar hiç yer mi kabağı falan zaten tatsız tuzsuz bir şey :grin: 3 günde toplam 3 yemek kaşığı kadar anca yedi havucu da falan. Zorlamadim tatsın yeter zaten kim öyle yiyor ki hep. Sonra çorba yapar yediririm içinde dedim hele brokoliyi hiç tek vermedim yemeyeceğini biliyordum havuçla beraber haşlayıp verdim mesela. Zeytinyağı kesin hepsine katın sebzelerin sindirimi kolaylaştıriyor kolayca çıkartıyor hiç kabız olmadı bu süreçte çok şükür. 1,5 aydır başladığımızdan beri veriyorum 3-4 damla kadar. Corbalarina da muhakkak katıyorum.

1 Beğeni

Evet brokili tatsiz tuzsuz bisey zaten bende tadimlik az az verdim dün zaten hep cikartti aç karba degilde ozaman yedigi sebzeye yag damlatiyim kabuzligi iyce zorlasmasin. Suan tadimlik doyumluk degil corbaya tadimlar bitincemi gecdiniz peki

2 Beğeni

He eeeé o zmn iyi yapmisin.

Bnde gormustum bir yerde demir ilaci basladim kakasinin her zamankidzn daha kati gorunce bnde mamasinin icine koydum bir iki damla .

Evet tadimlar bitti öyle geçtim. Yumurtayı da en son verip pirinçli yoğurt çorbası ile çorbaya başladım.

1 Beğeni

Bizede doktor dedi ac karna ver diye mamasina koyunca icemedi mamayi denedimde

1 Beğeni

Yumurtayi sademi veridniz biseylemi.karistirdiniz. tadinlardan sonra corbada tanecikli yutabiliyomu brnim 10 yasinda bi kizim daha var ama inan herseyi unutmusum :face_holding_back_tears:

Ben pütürlü haliyle verdim 4 buçuk aylıkken :face_with_hand_over_mouth: yedi 2 çay kaşığı kadar ama çatalla ezebildiğim kadar ezdim tabi. Sonra tadıma devam etmedim doktor söylemeden çok vermiyim dedim. Bugün 5 aylık oldu kızım

1 Beğeni

Catalla ezdim bende ama olmadi blendirdan gecirmeye calisdim az oldugu icin boraz zor oldu yinede putur vardi puturleru cikardi hep geri. Valla bende 6 ayi beklemeye karar verdim iyce bilgi edinip daha tecrubeli baslasam iyi olucak tarifler falan ogrenirim 1 ay daha dursun eksiklerimi tamamlarim :slight_smile:

İlk yumurta tadımında sarısını 8 de 1’ini verdim yani 8 e bölüp ilk başta. Alerji olmadığını gördüm sonra biraz artirdim 4’te 1. verdim. Sonra kendimize çorba yaparken sarısını katıp pişirdim. Önce pirinci hasladim işte yoğurt,un, yumurta sarısı, su ile terbiyeli bildiğin. Tuzunu falan atmadan nane yakmadan aldım ayırdım sonra bizim için onları kattım. Onu öyle 2 gün öğlen verdim. Pirinçleri ezdim ilk gün iyice. Zaten yumuşak. 2.gun ezmedim valla yedi beğendi :smiling_face:

1 Beğeni

Cok tesekkur ederim valla hakkini helal et aciklayici yazdin hep. Corba bende oyle yapiyim zaten dediginiz gibi kendimize yaptigimdan ayiririm tuzu zaten iliyinca atiyoruz. Massallah puturlu yemeside onemli bazi anneler hep civik veriyo uzun sure bu seferde bebisler puturlu yutamiyo yavasdan alistirmak lazim

1 Beğeni

Helal olsun ne demek. :heart:

1 Beğeni

Vay basima gelenler :joy::woman_facepalming:suzeğim eridi. Hic aklima gelmedi kenarlari plastik di of ya​:joy:

1 Beğeni

Kiz habis :grin: hic gulecegim yokdu

1 Beğeni

Zaten havuclari da kendim yedim catala ezince iri durdu robotan da bir dinacik seyi cekemedim sinirlendim yedim1​:joy::joy::joy::joy::joy:

Hahahaha iyi yapmissin afiyet olsun bacim sen al bitane denk gelirse iyi olur :grin:

1 Beğeni

Bunlar seni yıldıramazzzz hayırrrr. Hani bir çocuk diyordu ya “Sen, aklına koyduğun her şeyi başarırsın. Çünkü senin inanılmaz bir gücün var ve sevgin de var.” :grin::grin::heart:
Ben de tüm 1 havucu yapmışım ilk tadımda o mu yedi ben mi yedim diye gülmüştüm baya :grin:

1 Beğeni