6 aylik bebisler burdami

Kizlar 6 aylik bebsler burdami ek gida durumu nasil ilerliyor kafam cok karisik baslayanlar yardmci olablrmi

1 Beğeni

Bebeğim 6 aylık değil ama 2 tane büyüttüm 3 gün kuralı var canım 1.gun 1 çay kaşığı 2.gun 1 tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı sebzelerden basla canım meyveden başlayınca sebzeyi yemek istemeyebilir

Benim de bebeğim 6 aylık ne yedircegimi bilmiyorum kendi kafamdq yapıyorum bisiler ama çoğunlukta mama gidiyor ek gida cok gitmiyor acikcasi

Merhaba kac saatdr mama veryorsunz birde ne kadar veryorsunz

Bunlara 5 bucuk aylkken basldim canm az az tatdirdm sadce suan 5 ay 26 gunluk az kaldi pazartesi 6 aylk olczda doktor baslayablrsn artik ek gida dedi ogunlere yardm almak istyorm sizlerden mama alyor nasil ayarlyblrm dye sormk istedm

Ben de 4 buçuk beş aya doğru tadım yaptırdım 3 gün kuralı ile. Şimdi haftaya 6 ay oluyor. Sabah kahvalti niyetine ve yatarken veriyorm ek gıda. Aralarda yine mama yiyor

1 Beğeni

Yeni 6 aylik oldu bebegim ve bugun basladik ek gidaya. Su an haliyle tadim yapiyoruz, ilk gidamiz brokoli oldu, 3 gun kurali ile ilerleyecegiz. Buharda pisirerek veriyorum. Sabahlari kalkar kalkmaz ilk anne sutu, 2. Ogunde ek gidamiz var. Ek gidanin ardindan su teklif ediyorum ve emziriyorum. Yatmadan onceki son ogunumuz anne sutu, ondan onceki ogunde ayni sekilde ek gida ardindan su ve anne sutu geliyor. Biz blw seklinde ilerledigimiz icin bebegim kendi istedigi ve yiyebildigi kadar yiyor.

1 Beğeni

Kac ml mama veryorsunuz hangi saatlerde acaba

5 bucukken basladim günlük sadece yoğurt bir hafta falan snra meyve ve yoğurt rendeleyerek verdim snra irmikli tarifler derken kalvahti başlamış olduk günde 3 öğün verdim direkt

150 yiyor benim bebeğim. Sabahtan gece yatana kadar 4 defa yiyor. Dört saatte bir falan veriyorm.

1 Beğeni

Biz 5 ay 7 günlüğüz havuç ve patates tadımı yaptım bugünde tatlı kabak bir çay kaşığı verdim. Ama 5 gündür kakasını yapmıyordu bugün yaptı şükür üstelik her gün ne tadım yapıyorsam içine 3 4 damla zeytinyağı da ekliyorum

Ek gida alimi nasil acaba nasil ilerliyorsunz

Havuç payatesi buharda pisirip blendardan gecirip verebilirsin canım muhallebi tarzı seyler yapabilirsin

İlk havuçla başladım. Pişirip çatalla ezip püre şeklinde verdim. Üç gün günde bir kere. Sonra tatlı patates, avokado, yumurta sarısı, yoğurt, elma, armut püresi falan bunları sırayla üçer gün günde bir kere verdim. Sonra karıştırarak verdim yine günde bir kere. Mesela yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırdım. Elma havuç ve kuru üzüm karışık pişirip püre şeklinde verdim. Şimdi de bebek irmiğini suyla pisiriyorm içine meyve veya sebze püresi karıştırıyorum. Yoğurt çorbası yapiyorm. Evde bebe buskivisi yaptım onu mamayla ya da suyla ezip veriyorum. Altı aylık oldu şimdi günde iki kere veriyorum. Sabah kahvaltı yerine bir de gece yatarken. Çok seviyor biz sorun yaşamadık hepsini güzel yiyor

Sabah kahvaltiyla mi baslyorsunuz gune sonra nasil ilerlyo mama yi kahvaltidan ne saman sonra veryorsunuz birde yumurta sarisinin tamamini yiyor mu yok yarisini mi karistiriyorsunuz

Benim bebeğim sabah 6 da uyanıyor. Sütüm varsa emziriyorum yoksa mama veriyorm tekrar uyuyor. 9-10 arası kalkiyor. Kahvaltı niyetine ek gıda yediriyorum. 12-1 e kadar uyanık kalıyor oyun oynuyoruz falan. Sonra yine mama veriyorum uyuyor. Uayninca ikindi gibi meyve veriyorum. Püre halinde yada meyve suzgecinde. Bazen de meyveli yogut veriyorjm. Sonra akşam yine mama içip uyuyor 8 gibi kalkıyor. İrmikli ya da bisküvili mama veriyorum. Gece 11 de de mama içiyor uyuyoruz. Gece hiç kalkmıyor sabaha kadar deliksiz uyuyor. Mamayı yani uykulardan önce içiyor diyebilirim. Her seferde 150 ml içiyor.

Her bebek farklı yediği kadar yedirmeye çalış. Benim bebeğim iki yumurta sarısını tek seferde yiyebiliyor.

Masalahh tek sefer iki yumrta sarsi yiyor cok degil mi ya tabi siz dogrusunu bilrsinz bebegnzin
Gunduz ek gida alimi ne kadar veryorsnz mama alimi gunde kac acaba

Ben de burda sormuştum ne kadar vermeliyim diye genelde yiyebildigi kadar verin dediler. Ben de yediği kadar veriyorm istemediginde ağzını açmıyor zaten. Mama günde 4 sefer 150 yiyor. Ek gıda da çay bardağı kadar oluyor öğünler. İki öğün artı meyve ya da yoğurt falan veriyorm