Merhaba 7 bucuk aylık bebeğim hala bir dönme hareketi yapmıyor. Kalça ultrasonu çekilmişti herhangi bir sorun yoktu çok şükür ki. Doktor muayenelerimiz düzenli yapılıyor. Genel anlamda hareketli de bir bebek. Ayaklarını falan gayet hızlı oynatabiliyor. Şu an 13 kiloya yakın kilosu. 8 ay kontrolünü sırf bu yüzden erkene çektim yarına. Dönmeme konusunu kafama çok takıyorum. Herhangi bir sorunu olmayıp bebeği geç dönen anneler var mı aramizda ?
Kilosu fazla olduğu için donemiyor olabilir belki.
Merhaba, 7 aylik olmasına rağmen hala dönmediyse doktor kontrolü öneriliyor ama bu illaki bir sorunu olacağı anlamına gelmiyor. Yalnız bebeğiniz birçok bebeğin 1 yaşında bile ulaşamadığı kiloda, belki hareketini kısıtlıyor olabilir. Bebek çok fazla efor sarfetmek istemiyor olabilir bu durumdan dolayı. Dönme egzersizlerini artırın bence.
Sorun etme bence bende cok takiyodrdum biraz kilosu olunca bebekler donmeyi gec yapyor biz 11 ayligiz yeni yeni emeklyor mesela donmesi flan da gec olmstu siz boyle altni dgstrdginz zman flan ellernden tutup saga sola donmeye tesvk edin bende emklemyor dye cok takyordum bu ayina kismetms gec olblyor bu durumlar zaten doktornzada kontrle her ay dzenli gotryormssnz
Çevremdeki herkes öyle söylüyor. Kıyaslamanin doğru olmadığı biliyorum ama etrafımdaki bebekleri kıpır kıpır gördükçe içimi huzursuzluk kaplıyor.
6 ay kontrolünde doktorumuz, bebeğinizi ne kadarlık diye sorarlarsa 1 yaşında diyebilirsiniz kilosuna maşallah diyerek espri yapmıştı. Dönme egzersizlerini gün içinde düzenli yapıyoruz. Bir de sünnet önce tummy time yapıyorduk. Neredeyse 10-15 dk durduğu oluyordu. Sünnet sonrası hiç sevmez oldu. 2-3 dk duruyor ağlamaya başlıyor.
6 aylık bebeğin döndüğünü kıpır kıpır halini görünce insan kafasına takmadan edemiyor. Evet her bebek kendini hazır hissettiğinde gelişim basamaklarini gerçekleştiriyor. Kendisi ayaklarını tutup sağa sola sallanıyor normalde de. Ama sırt üstü yatirdigimda yanına dikkat çeken oyuncak koyuyorum. Vücudunun üst kısmını döndürüyor alıyor belinden aşağısını döndürmüyor. Bir dönse içim öyle bir ferahlayacak ki sormayın
Merhaba benim bebeğim 11 aylık olacak sağına soluna istese dönebiliyordu ama dönmedi hiç yüzüstü durmayı sevmiyordu ondan sanırım kendi kendşne oyalanmazdı hep kucaktı hatta . 9. Ayda emekledi çok şükür dünde ilk adımlarını attı gelişimi iyiyse kafaya takmayın
Muhtemelen kilosundan dolayı hareketleri kısıtlanıyorudr ama elbette içiniz rahat etmeyeclse doktora danışın
Maşallah canım bizde 7 buçuk aylığız her bebek farklı maşallah kilosu iyi ondan kaynaklı olabilir bizimki dönmeye başladı durduramiyoruz artık inan düzeni çok bozuldu geç olsun güç olmasın bnce tabiki doktorun daha iyi bilgi verecektir
Masallah berakkallah evet gelisim de bireysel farkliliklar vardir cocuk gelisimi alaninin bas sembolu bu kelimedir adeta acaba ayak parmaklarini agzina alabiliyor mu
İlk cocugum birak yan donmeyi yuz ustu koyamiyoduk odun gibi oluyodu cocuk istemiyodu hic emeklemedi direk yurudu. İkinci kizimda kalca gelisim geriligi var 7 aylik olmak uzere kalcasinda aparat oldugu icin donmeyi bilmiuodu kendi istegimizle cikarttik 3 hafta oluyo. Ugrasiyo ama beceremiyo donmeyi 6. Aya kadar apartlaydi hep yatiyodu. Doktora bi sorun ama kilodanda olabilir
Maşallah kilosundan bence beninkide 7;aylık olacak sadece sağa sola yan dönüyor tam dönmedi hala mamami yiyo
Ben olsam çıkışta kreşe yazdırın derdim maşallah miniğe. Benim bebeğim de 7 aylık, bir türlü yüz üstü durmayı sevdiremedim. Daha küçük bebekler yüz üstü dururken kafayı bir dikiyor güzelce, bizimki sinirden kıpkırmızı olup ağlıyor
Evet gelişimi iyi çok şükür. Zamanını bekleyecegiz artık ama kafama takmadan da duramıyorum maalesef
Evet kilodan diyor herkes. Doktor kontrolünü sırf bu yüzden 2 hafta öne cektim danışacağım.
Evet yeter ki dönsün geç de olsa dönsün ama sorun olmasın diyorum ben de. Kendimi acaba bir sorun mu var diye şüphelendiriyorum.
Teşekkür ederiz ayak parmağını emme yapmadı daha tam alışması ama ağzına çok yakın mesafeye kadar tutup oynuyor eliyle
İnşallah yarın bu konuyu danışacağım hemen.
6 ay sadece anne sütü. 1 buçuk aydır da anne sütü + ek gıda ilerliyoruz.