7 buçuk aylık bebeğim hala dönmüyor. Normal bir durum mu?

Bilmemziyim bu durumu canm inan insan diger bebekler dondgnu emekledgni herseyi yedgni falan gorunce bende oyle olyor annelik iste ama dedgm gbi bnm oglmda gc dondu mesela daha yeni emeklemeye basldi zamnla olyor hersey

1 Beğeni

Burayada yaz canim haber et bize

1 Beğeni

Tamam yarın inşallah yazacağım :cherry_blossom:

Olur merak etme bazen kilo olduğu için zaman alıyor bizimkide düzgün oturamiyor mesela diğer bebekler oturuyor yavaş yavaş sistemleri el verdikçe oluyor canım

Eşim de bazen oğlanın sütünü az kes artik taşımakta zorlanıyoruz diyor :blush: Eşim de bende öyle yapılı toplu değiliz aşırı aşırı ama ikimizde toplu doğmuşuz. Genetik bir durum bizdeki. Evet benim bebeğim de öyle. Yüz üstü çevirdim mi başlıyor mizirdanmaya. Su matı var onu aldık o biraz oyalıyor ama 5 dk en fazla

1 Beğeni

İnşallah bir sorun olmasın da geç olsun :folded_hands:

Birkaç ay önce acilde bir kadınla tanışmıştım. Bebeği benim bebeğimden daha küçüktü ve neredeyse 14 kiloydu. O kadar tombuldu ki burnunun delikleri görünmüyordu. Bebeğiniz dönüyor mu dedi. Çok erken dönmeye başladı dedim.. demez olaydım. Kadın ağlamaya başladı biz donemiyoruz hala dedi. Çocuğa baktım. Annesi normal değil mi.. çocuk bomba gibi olmuş bu çocuk çok kilolu dedim. Ben olsam bende dönemem dedim. Bu sefer daha çok ağladı. 8 öğün yemek yiyor. Doktorda kızıyor ama durmuyor yemek icin kendini parçalıyor dedi.. sen önce bir diyetisyene git. Bu kilo hiic normal değil dedim. Sizin bebeğinizin kilosu da bence fazla dönmemesi bence çok normal. Doktorunuza söyleyin sizi bir diyetisyene yönlendirsin.

Bizde o kadar aşırı kilolu tombul tombul bir görünme durumu yok. Çünkü bebeğimin boyu da uzun. 6 ay kontrolünde de olması gereken kilonun üstündeydi ama doktor o şekilde bir yönlendirme hiç yapmadı. Yarın inşallah doktora aklımdaki tüm soruları soracağım. Teşekkür ederim.

Maşallah darısı bize ben hala zorlanıyorum az az bir iki kaşık yiyo

1 Beğeni

Her bebek farklı diye bundan diyorlar işte. Bizimki de çok istekli ama biz planlı gidiyoruz. Ek gıda da istemedikleri zaman sıkıntılı bir süreç maalesef ki. Farklı tarifler denediniz mi hiç ?

1 Beğeni

Benimki 12 kilo.kiyaslama.yapmam diyordum ama görünce de cevredeki bebeleri üzülüyordum e yedi aylık oldu bı anda döndü bı anda emekleme hareketleri bianda iki dış çıkardı yani bı baktın döndü bile

Evet püre hiç sevmiyor çorbalari sevdi ama az tuz atınca yoksa asla ağzımı sürmedi kendi yedigimiz çorbadan biraz verdim bı kaç defa az az yedi birde yemek sularından veriyorum yoksa asla yemiyor meyve sebze hepsini denedim özel ona yaptığım çoğu şeyi yemedi hep.cope gitti bende çaresiz kalınca kendimiz yerken yediklerimizden az az veriyorum bi alissa ona özel devam ederim yine

Maşallah bebişine benim oğlumda 8 aylıkken 13 9 aylıkken 13.5 kiloydu şuan 14 aylık hala 13.5 sadece boyu uzuyor kilo aynı. Bi süre sonra kilo durabiliyor veya kilo alımı azalıyor. Ama yinede karbonhidrat ve şekerli şeyleri verme bebeğine besin değeri yüksek kalorisi düşük şeyleri tercih et. Bence bebeğin yapısıyla alakalı bu kiloyla alakası yok oğlum 5 aylıktı dönmeye başladı. 8 aylıkken emeklemeye başladı. Yaşına 5 gün kalada yürüdü. Bebeğin başının üst kısmına ilgisini çekecek şeyler koy dönebilmesi için destekle.

Ek gıda konusunda zaten doyurucu bir şekilde öğün yapmıyoruz daha henüz. Günde sadece 1-2 yemek kaşığı kadar alıyor. Hepsini de kendim hazırlıyorum. Öyle karbonhidrat ağırlıklı beslenmiyor. İnanın dönsün diye ilgisini çekebilecek her oyuncağını her şeyi denedik.

1 Beğeni

Anne sütü ile mi besleniyor ek gıda dışında mama veriyor musunuz?

Anne sütü + ek gıda. Mama hic kullanmadık. Ek gidada öyle doyurucu öğün şeklinde vermiyoruz. Günde bir kez miktar olarak bir iki kaşık veriyoruz.

Demekki sütün yarıyor bebeğine benim oğlumda öyle kuş kadar yer ama her gören ne veriyorsunuz buna der

Evet ailem de sütün yaradığını söylüyor

Kızlar maalesef ki doktorumuz bugün ailesinin sağlık sorunundan dolayı raporluymuş. Doktora çıkamadık. 14 gün sonraya yeni randevu bulabildik. Bayram sonrasina inşallah cikacagiz. Bir de oğlum bugün ilk defa yüz üstü dururken sırt üstüne döndü. Bu da bir gelişmedir değil mi ?

2 Beğeni

Tabiki dönmüş işte​:blush: