9 aylık ek gida

Bebeğim 9.aya girdi ek gidada sıkıntı yaşıyoruz eminim birçok anne de bu sorunu yaşıyordur beni emiyor ama ek gıdayı pek istemiyor değişik mamalar deniyorum yapıyorum yemiyor yoğurtlu çorbalar yapıyorum genellikle çok az yediği yumuşak pişmiş şeyleri verdiğimde ağzından geri çıkarıyor cignemiyor normal mi acaba altta iki dişi çıktı bizim gibi cigneyemez tabi ama bakıyorum videolarda daha küçük bebekler her türlü şeyi yiyor kıyma filan benimki iri şeyleri özellikle ağzından çıkarıyor geri

1 Beğeni

Merhaba bebeğiniz için ana besin kaynağı anne sütü şuanlık iki kaşık yese bile yeterli olur. Ama o aylarda beraber yemek yada ortam değişikliği fayda sağlıyor yani benim tecrübelerim birde pütürlü ve parmak dilimi verin redetsede siz eline verin ileri yaşlarda çiğnemeyen bebek çok zor gerçekden benim kızım mesela çok büyük lokmalar alıyordu bende çok korkuyordum hatta 1 yaşına kadar hep küçük küçük dilimleyerek tek lokmalık verdim herşeyi. Anne ye de mama sana da mama şeklinde konuşarak verirseniz o da etkili oluyor sizde karşısında çiğneyin taklit yapmasını sağlayın öyle öyle alışıyolar bunlar benim kızımda o zamanlarda işe yaramışdı tavsiye ederim güzeliklerle büyütün bebişinizi

1 Beğeni

Benim oğlanda 9 aylık bizde aynı durumdayız. üstüne gitmiyorum artık ağzını açarsa veriyorum açmazsa beklemiyorum yemesi için uğraşmıyorum direk alıyorum mama sandalyesinden çünkü tükendim bebeğimde bunalıyordu bekledikçe zorladıkça onun için akışına bıraktım mama içiyor beni fazla emmiyor mamanında etkisi var diye düşünüyorum ama 1 yaşına kadar temel besin anne sütü veya formül mama olduğu için azaltmadım mamayı saati gelince veriyorum. hoş onu da genelde yarı bırakıyor ama :smiling_face_with_tear: 1 yaşına kadar sabredelim az kaldı :sweat_smile:

Merhaba canım şöyle ilk 9ay temel beslenme ne ise ağırlık onla oluyor anne sütü yada mama ve ek gıda 9ay ve sonrası ek gıda +mama yani emzirme oncesi ek gidayii teklif edip dene eğer isterse önce ek gıda ver daha sonra emzir zaten 1yas sonrasinda ise kilo alımı anne sütü değil aldığı gıdalardan olması gerek bu videoyu kesinlikle öneririm işine yarar eminim 7.32 dk itibariyle izleyebilirsin

1 Beğeni

Mama yada anne sütünden önce vermeyi deneyebilirsin ek gıdayi :blush:

1 Beğeni

Öyle yapıyorum canım sabah uyanınca 2 saat sonra kahvaltısını veriyorum ama az yiyor benimki iştahsız bir bebek aslında ne yaptıysam da olmuyor zaten mamasını bile zorla içiriyorum genelde yarısını içip bırakmak istiyor şarkı söyleyerek ya da ekran göstererek kalanını içirmehe çalışıyorum tüm öğünlerde bu şekilde

Genellikle sofra açıyorum ona eşlik ediyorum yemek yerken ağzını çeviriyor genellikle çok az kaşığın ucuyla yediği hoşuna giderse haşlayıp eline sebze veriyorum pankek filan yapıyorum ısırıyor ama ağzından atıyor onları da

Allah yardımcınız olsun sizin de zor gerçekten sağlık ocağındaki doktor bir ara 9. Ayda yarı yarıya olmalı demişti beslenmesi yarı anne sütü yarı ek gide bir de videolar izleyince insan daha çok takılıyor maşallah oradaki bebekler her şeyi yiyor nazarim değmesin ama kendi bebeğimde onu goremeyince insan düşünüyor ister istemez çok değişik bir şey hiç yemeyince üzülüyorum azıcık yese çok seviniyorum

1 Beğeni

Teşekkür ederim izlicem inşallah

Teşekkür ederim öyle yapmaya başladım artık işe yarar inşallah

Ekran göstermek iyi değilmiş aslında beslenme esnasında yemek yediğini anlamazmis öyle biliyorum çaresizlik her şeyi denettiriyor insana ama öyle yapmayın isterseniz

1 Beğeni

Amin canım hepimizin yardımcısı olsun valla artık hiç bakmamaya çalışıyorum yarı yarı mı yemeli ne yapmalı çünkü olmayınca olmuyor çocuğu da yoruyordum öyle şimdi bazen kahvaltısını güzel yiyor bazen ağzını dahi açmıyor ne yapalım zorlayınca daha kötü oluyor bende akışına bıraktım tam alıştı diyorum artık yiyor taak diş patlatacak iştah gidiyor ya da birden hastalanıyor iştah gidiyor :woman_shrugging:t2: bence sende çok yıpratma kendini canım her bebek farklıdır bizimki bence iştah konusunda genetik :sweat_smile: eşimde çok iştahsızdı bende öyleydim tabi biz evlendikten 1 sene sonra düzelttik :joy: bebeğiminde zamanı var deyip kendimi artık öyle avutuyorum ne yapim

1 Beğeni

Ayy iştahsız bebe çok zor benimkide öyle 1gun güzel yese ertesi gün nerdeyse hiç bişey yemiyor iştah açıcı süt iciriyorum bende doktorumuz yazmisti

1 Beğeni

Gerçekten çok zor ya 1 yaşından sonra bende iştah açıcı Multi vitamin vs kullanmayı düşünüyorum doktorumuz 1 yaşından önce tavsiye etmiyorum dediği için başlamadım bende

Öncelikle canım stres yapmayacaksın bu birinci kuralımız 2 kuralımız şöyle bir şeyimiz var ki bazı çocuklarda çiğneme yutma refleksi çok ileri zamanlarda ortaya çıkılıyor zıt kavramları öğrendiği zaman benim eltim bu sorunları çok yaşadı Hani Çocukları şu an bir 3.30-4 yaşında biri 6 yaşında mı hala yutmadı sıkıntı yaşıyorlar anne sütü ya da mama püreli pürüzsüz muhabbeti Aslında farklıdır yani zıt kavramları öğrendikleri gün yutma refleksleri gerçekleşiyor bazı çocuklarda sana tavsiyem önüne ver yer sofrası ser önüne koy ondan sonra sen de onunla beraber yemek yani o kendi yiyormuş izinimi ver ki Kendine özgüveni alsın Ben kendi kızdımda 4,5 aylıkken Mecburiyetten ek gıdaya başladım çok küçüktü Evet kabulüm ama ben Şeker hastasıyım Şeker hastasıyım mecbur ilaç kullanmam gerekiyor artık çünkü hipogliserimi Ve bu da bayağı bir riskli bir hastalık Aslında çocuğuma da bu yüzden erkenden başladım başlarken de asla Hani İlla Ben yedireyim muhabbetine girmedim Evet dört buçuk aylıktı ama bir şeyleri eline verdiğimde ağzına götürebiliyordu şu an bizlerle Beraber oturup yemeğini yiyip kalkıyor Evet 11 aylık bu konuda Maşallah ekleyeyim de Öncelikle sana tavsiyem sadece önüne koy kendi yesin oyuncak falan da oyalayabilirsin şarkı söyleyerek Bak ben de yiyorum Hadi sen de ye oyunları oynayarak şu anlık sana vereceğim tavsiye bu ama ortamda değiştirebilirsin mesela mutfakta yiyorsunuz Oturma odasında yemeye başlayabilirsiniz bunda da şöyle yapabilirsiniz oturma odasında bir yer sofrası sen öyle daha güzel oluyor çünkü çocuklar içerisinde yükseklik korkmama sandalyesi kullanıyorsan belki yükseklik korkusundan dolayı da yemeği yutma Hani her an bana bir şey olur korkusu oluşabilir

2 Beğeni

Öncelikle bunları çok kafaya takan bir anne oldugumu söyleyeyim bebeğim 11 aylık oldu bb zamana kadar hep az yedi resmen bir çimdik yiyordu ama hiç zorlamadım döktü saçtı sıkıntı ettim ama asla zorlamadım şimdi fark ettimki yedikleri artmaya başladı ve kolay kolay besin reddi yapmıyor uzmanların dediği gibi ısrar etmek iyi değil zaten yiyor emzirdim aç kalmasın diye izin verdim dökmesine

2 Beğeni

Canım ekran iyi değil ama dediğin gibi maalesef yesin diye 40 takla atıyoruz anneler mesela kuzenim ve eşi 2side psikolojik danışman rehberlik öğretmeni büyük kizlari na sırf yedirmek için ekran veriyorlardı mecburiyetten biz ekransiz yiyor diyince en güzeli ama biz asla yediremiyoruz falan demişti ayy Allah’ım ne olur tüm bebislere azıcık iştah ver

2 Beğeni

Evet biliyorum ama mecbur kalıyorum dikkatini çekmek için başka yol yok maalesef öbür türlü sürekli kalkmaya çalışıyor yemek içmek istemiyor

Bu durumlarda her TV’nin ekranı siyah olıyor aslında sadece sesini duysa da yeter diye düşünüyorum. Bu arada yer sofrası denemek en iyisi bazen rahat rahat yemek istiyorlar. Evet yer sofrasında daha çok etrafı kirletiyorlar orası ayrı mesele :innocent: ama takma kirletsin bide o dakika yemedi diye yarım saat sonra gen yemek vermeyin diretmeyin size göre aylarmaya çalışın saatlerini siz kaçta yiyeceksiniz o saatte kadar ek gıda vermeyin sadece meyve türü şeyleri eline verebilirsiniz

1 Beğeni

Ayakta yiyor kızım sofrayı yere açıyorum çorbayı bile ayakta içiyor gidip geri geliyor bir de mideleri çok küçük bir fincan bile yeterli

1 Beğeni