Daha once hiç fark etmedim bugun tesadüfen kizimin kafasinda sirke gördüm. Bit fln hiç görmedim ama sirke nerden geldi ölü sirke de var canlı da. Kendi kendine mi üretti yoksa bir yerde mi ağdı hiç bir fikrim yok ama pasaklı bir bebek değil yani ellerini yıkarım. Banyosu yapılır. Hergun elbise değiştiririm hiç de denk gelmedi .. Ben ne yapcam ya.
simdi uyutmaya çalışıyorum yoksa kafasinda baktirmiyor. Uyusun en azından daha detaylı bakarim .Bana akıl verin küçücük bebekte ne sirkesi![]()
Kız tövbe bu ara bebeklerde bir çoğaldı bir kaç arkadaşta konu acmisti bit tarağı ve şampuanı al
Geçmiş olsun cnm sirke temiz saçi severmiş öyle duydum bir yerde okumuştum saçına sirke sikiyorlarmis onun kokusunu sevmezmiş saçını bende ilkokuldayken bulaşmiti annem makina omosu ile yikamişti heralde kokusunu sevmedilerki bidaha gelmedi ama şimdiki bebişlerimize öneremem tabiki kimsayal.bir madde
Şampuanı olur mu daha kucuk ya zarar verir mi acabaa
Ay şimdiye kadar hiç denk gelmedi . İllaki görürdüm simdi baktim.hic bit fln yok cok sık da değil bir orda bir burda elbislerinde de oyle birsey gormedim .
Birinden falanmı bulaştı ya acaba bide burda biri demişti lavanta spreyimi iyi geliyordu tam hatırlamıyorum ama bende almayı düşünüyorum ondan
Şuan napilir bilmiyorum bende cocukken olmusdu şampuani vardi onu kullaninca gecmisdi ama birceye olmaz sanirim cok kucuk. Bide aklinda olsun lavanta yagı al her disari cikacagin zaman ense saç bitimi yerine bi damla sür. Lavanta yagi bit için birebir kokusuna gelmez
Sirke bitin yumurtasi,gecen bende kafamda sirke buldum öluydu.
Ondan iki gun sonra başım kasindi,bi kasidim ki tirnagima bit girmiş,deli oldum o an bu nerden geldi diye,hani gec gec duş alan biri olsam kirden yarandi derim.ama 2gün arayla duş aliyorum hep.
Mutlaka birinden geçti.sukur o biti bulduktan sonra gitti yok artik.
Doktora danışarak ,yasına uygun şampuan ala bilirsin bit icin
Ay kizlar oturup ağlayacak vaziyete geldim
deminden beri kendimi sucluyorum. Nasıl görmedim diye . Esime dedim isten izin almış hemen nöbetçi eczane den bit ilaci tarağı aldı 1 yas olduğu için bit ilacini kullanman dediler . Kuru saçını taradım 8 tane bit cikti
8 tane bit ne demek ya hiç biri görünmez hiç mi bu kız kafasını kaşımaz .oyle kafasını kasidigi görmedik de . Ben o kadar elimle baktim 1 tane bile bite denk gelmemistim .Nasil oluyor bu kadar
Elbiselere bakıyorum çarşafa hiç birsey yok Allahim çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum.
bebek arabasini 1 haftadir disari atıyoruz . Acaba ordan mi bulaştı yani kendi bu kadar biti nasil üretsin. Haftada banyo yapıyor hiç mi denk gelmez tarak yada elimize.
Tsk ederim kizlar .
Çocuklara önerilmiyor diye biliyorum . Rozeti varmis onu da 3 yaştan itibaren kullanılıyormus.
tokası var onu da benim kiz taktırmaz.
Alla allah nerden gelirki ya şampuanda kullanamaz ki yazık ya valla
Belkde cnm mutlaka ondandır hayvanlardan da geçebilir yada birinden de geçmiş olabilir çocuklarda yemek yedikten sonra yagli ellerini saçlarına sürüyorlar ne kadarda dikkat etsek yapiyolar o şekilde üremişte …olabilir kafana takma kendinide sinir etme nasıl olsa geçecek şükür çaresi var ilacı var dikkat et yeterki
Valla bilmiyom bu ara hep disardaydik nerden nasil olacağını da bilmiyom.
Ya bende kendi üretmiştir diye düşüncemde . Her yerinde değil.belli bir yerden buldum.cogunu..Ve hiç yeni türemiş bit yoktu hep dana gibi olmuş. . Ne diyorlar ona yavuşak mi diyorlar ondn cok olması gerek kendi turese yada da cok uzun.zaman geçse. Bir suruu kucuk kucuk onlardan olması gerekiyor ama hep büyük.
Küçükken yatılı okulda okumustum 7 sene çok fazla bitli insan oluyordu az cok ordan biliyorum neyin ne olduğunu. Bana bi tane bit gelse. Deli gibi kasiyonuyor dum . Elimle yakalıyorum valla . Simdi kizimdaa gorunce şok oldum . Kardeşim aklima geliyor acaba okuldan fln bit mi getirdi. Yarın ilk işim annemi aramak olacak.
Eczaneye git bi sen sabah canim o illa bisey onerir sana.
Esim gitti. Bit ilaci vermiş ma kullanman 1 yas alti için demiş. Biz de tarağı için aldık ilaci yri satilmiyormus tarak .
Bi şekilde bulaşmış temizlemeye odaklanın her gün ya da en fazla 2 günde bir güzel sıcak su ile yıkayın banyoda usutmezse orda köpüklü tarayın şu ile akıp gitsin kıyafetlerini çarşafıni ve özellikle beresini guzelce yıkayın yüksek derecede malum havalar soğudu bere takiyorsaniz her yere bırakmayın cantanizda dursun dikkat edin geçer insallah Allahin izniyle
Paranit sprey var onu küçük bebeklerde kullanabiliyor eczaneye danışıp alabilirsiniz bebeğin yaşını söyleyip
8 tanemii
,kizinin saçları kalın galiba ,okadar bit gozukmedigine göre ![]()
Hmm anladım cnm benim pek bilgim yok nasil olduğundan haklısın büyük olduğuna göre birinden gelmiş kesin aradinmi anneni