Arkadaşlar kızım 4 ay 10 günlük doktorumuzu yavaş yavaş sebzeleri tattırabilirsin demişti. 2 gün önce dudağına biraz havuç değdirdim yemedi bile, ama ertesi sabah böyle şeyler oldu. Dün hiçbir şekilde hiçbir şey vermedim ama bugün 1-2 tane daha kızarıklık oldu. Daha öncesinde de sivrisinek ısırmıştı, alerji mi ısırık mı karar veremiyorum. Daha önce yaşayan oldu mu?
Ufak ufak kırmızı noktalara benziyo yani isilik canım havalr sıcak oldu ya o yüzden böylr olmuş bnim de 1 hafta öncesinden oğlumun karnı böyleydi isilk olduğunu anlamıştım
Alerji değilse evet isilik olabilir sıcaktan. Bizim de bez bantlarının bölgesinde oldu 3 gündür Bioderma atoderm ile nemlendirip Hametan sürdüm her gün ılık suyla duş yaptırıyorum geçti bugün.
Benimde bebeğim de böyle 1 aydır git gide dahada belirginleşti vücudunda çoğaldı.
Ben alerji diye düşünüyorum çünki yumurta verince oluyr kesince azaliyor bizde.
Yada başka birşey anlayamadım bende.
Doktorda tam bişey dememişti.
Alerji canım yediği şeye dikkat et dene genelde süt ürünleri ile yumurta yapıyor
4 aylık bebeğim 10 gündür ishal ne ilaç verdiysek geçmedi doktor mamayı değişti yine bir değişiklik olmadı bi kaç gündür de hem pişik hem poposunda sivilceler çıkmaya başladı alerji olabilir mi acaba
Genellikle ağız çevresinde, vücutta kızarıklık ve döküntü alerjinin belirtisidir, doktor probiyotik takviyesi vermiştir muhtemelen ishal için ayrıca o poposundaki sivilce dediğiniz büyük ihtimalle mantar, onun içinde krem kullanmanız gerekiyor yoksa iyice yayılıyor.
Evet probiyotik toz şeklinde verdi düzenli olarakta kullanıyorum ama bi faydası olmadı açıkçası mantar neden kaynaklanır ki
Genelde havalar sıcak en çok nem kaynaklı oluyor, bezi biraz uzun kirli durunca özellikle geceleri vs ürüyorlar, bazen kullandığımız bezde bir süre sonra sebebiyet verebiliyor, bağışıklık düşünce ishalden vs de hemen sonra çıkabiliyor onu da ihmal etmeyin 2 aydır mantarimiz var ne denediysek geçip kısa süre de tekrar çıktı ![]()
Çok zor ya çok huzursuz bebeğim günden güne de eriyor
Maflor damla kullanin probiyotik olarak bağışıklığı da güçlendiriyor onun çok faydasını gördük 6 aylık olana kadar düzenli günde 6 damla şeklinde kullandık, doktorunuza danışın onay verirse ona geçin derim
Motiflor diye bir toz probiyotik verdi onu kullanıyorum dediğinizide sorayım bi
Alerjik bebekte ishal pişik huzursuzluk oluyor benim bebeğim de alerjik bir bebek bir şey dokunduğu anda ishal oluyor ve pişiğe dönüyor poposu. Aşırı huzursuz oluyor uykuları bölünüyor sık sık.. bu belirtiler de varsa ek olarak doktorunuza belirtin emziriyorsanız muhtemelen süt ürünleri diyeti önerir ve alerji mamasına geçirir sonrasında
Bütün belirtileri yaşıyoruz ama doktorumuz ısrarla alerji değil diyo anlamadım gitti
Kakasında mukus var mı peki
İshal gaz kanlı kaka yapıyor bizim hala gaz devam ediyor bugün azıcık peynir yedi aksmaa kadar kustu doktora gittik ordan oryaa sevk ettiler bağırsaklar dugunlemis olabilir yoğun gaz var bağırsakları dolu lavman verelim dediker verdik yine ayni dolu falan dediler en son başka hastaneye gittik yoğun gaz var dediler ultrsyonda şükür başka bişey çıkmadı aklım çıktı bağırsakları dugunlenmis diye çok şükür bı şeyi yokmuş boğazları enfeksiyon kapmış kusmasida ondadir dediler ilaç yazdılar
Çok geçmiş olsun ya ben de çok korkuyorum alerji muhabbetinden bir ara tahıl alerjisi bile çıktı bizimkinde ama inşallah hepsi geçicek.. siz de inşallah bir an evvel toparlarsınız
Çok sağolun bizimkide yenile domatese yapmaya başladı melemen yedirdim geçenlerde vücudu kızardı ya ne vereceğimi şaştım artık alerji testi de yapmıyor lar
Bizde de besin alerjisi var kabız kakada kan ve mukus vardı