Alerji mi?

Kızlar bebeğime 2 gündür yumurta sarısı veriyorum, dün birşey yoktu bugün yedikten sonra suratı kızardı alerji mi olmuştur, önemli bişey olur mu ? Doktora gitmek gerek mi?

Alerjidir benm bebegimde piknikten sonra yuzu kipkirmizi oldu doktora gittim alerji olmus dedi alerji ilaci werdi

Bide baksana bi karninin oralarindada warmi kiziariklik bugun bak bi yarinda bak bnmkinde karninndada olmustu

Karnında yok yandığında azıcık vardı bugün geçti o da ne yapayım ben yumurta vermeyi bırakayim mi ? Bugün vermedim

Tamam çok teşekkür ederim :blush:

Piknikten sonra oldu toz topraktan olmus dun yine ewdeydik alerji oldu hastaneye goturup test yaptircam neye oldugu ozman cikar

Hersey cikiyo

1 Beğeni

Bu şekilde bacak arası kol ve ayaklarında var

Alerjiye benzettim böcek ısırğı bukadar olmaz diye düşünüyorum

1 Beğeni

Farklı bişey vermedim ki sadece kıyafetleri ni yıkadığım deterjanı yeni değiştirdim iştahsızlığıda var bi kaç gündür ayak bacak arası bide kol ve ellerinde var​:pleading_face:

O yapmış olabilir belki bilmiyorum bana böcek ısırdığı gibi gelmedi okadar fazla olmaz alerjidir büyük ihtimalle bide havalar çok sıcak çocukların vücutları da döküyor ya

1 Beğeni

Alerji değil de hassasiyeti olabilir

Benim kız da öyle olmuştu deterjanı değişmiştim doktor hemen bakıp anladı krem vermişti kaşıntısın alır iyice nemlendir diye söylemişti. 1 hafta kullandık kremi iyice banyodan sonra nemlendirici kullandım geçti. Deterjanı doğduğundan neyi kullandıysam ona geri dondum. Size de geçmiş olsun.

Böyle bişey miydi ben hem deterjanı değiştirdim hemde ilk defa şeftali verdim ondan mı bilmiyorum Dr fenistil die bi krem yazmış dün kullanmaya başladım bugün biraz arttığını farkettim :expressionless_face:

El ayak hastalığı olabilir mi acaba ben ona benzettim ama emin değilim. Böyle el ayak bacak ve ağızda yaralar bu tarz görülebiliyor. Bazısı böyle sulu oluyor kaşıntı yapar ve ilacıda yok zaten ya ağrı kesici yada kaşıntı kremleri veriyorlar.

Çok geçmiş olsun ben de merak ettim ne olabilir cidden. Sordum chatgptye tüm olasılıkları saydı

Olası Durumlar:

1. Böcek ısırığı:
  • Özellikle geceleri artıyorsa,
  • Döküntüler belirli bölgelerde kümelenmişse,
  • Kaşıntı belirginse düşünülebilir.
  1. Alerjik reaksiyon:
  • Yeni bir yiyecek, sabun, deterjan, krem vs. sonrası çıktıysa,
  • Yaygın ya da temas bölgesiyle sınırlıysa,
  • Kaşıntılıysa alerji olabilir.
  1. El-Ayak-Ağız Hastalığı (Viral):
  • Ateşle birlikte başladıysa,
  • Ağız çevresi, ayak tabanı ve kalçada da döküntüler varsa,
  • Kremlerle geçmiyorsa,
  • Diğer çocuklarla temas öyküsü varsa bu düşünülür.

Öneriler:

• Doktor kontrolü mutlaka yapılmalı. (Gerekirse çocuk doktoruna ya da dermatolojiye)
  • Durum kötüleşirse ya da yayılırsa (ateş, huzursuzluk, yaygın döküntü, ağız içinde yaralar vs.) acilen değerlendirilmelidir.
  • Yeni kullanılan ürün (krem vs.) kesilmeli ve doktor onayı olmadan başka bir ürün sürülmemelidir.

Ben eL ayak ağız hastalığı olduğunu düşünüyorum açıkçası yüzünde belinde ve karnında yok bunlardan ağız içine de asla baktırmıyor çok huysuz iştahı tamamen kesildi normalden fazla salya akıtıyor

1 Beğeni

Kaç gün sürer acaba yüksek ihtimalle el ayak ağız hastalığı

Genelde 5 6 gün sürüyor ve kendiliginden geciyor yiğenim en az 5 kere yakalandı bu hastaliga bulasici maalesef birisinden gecmis olabilir. Cok gecmis olsun

1 Beğeni

Kızlar kızım üsten 4 tane birden diş çıkardı çıkarırken kulagina vurdu haralede kulagı kaşınıyor kulaginin arkası kaşıniyor kızarıyor ne yapmam gerekiyor doktora gittik alerji olmus olabilir dedi ama alerji olsa geçerdi geçmedi arada kaşintı geliyor kızarıyor geçiyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin yaşan var mı bi durumu