Alerji mi?

geçmiş olsun, çok zor gerçekten. Ben böyle bir durum yaşamadım ama kulağa dişten vurabileceğini duymuştum. Alerji deyip geçmediyse bence tekrar bir doktora danışmak iyi olabilir, belki cildiye ya da alerji uzmanı. İnşallah kısa sürede geçer, çok geçmiş olsun tekrar

1 Beğeni

Cocuk alerji bölumune gidebilir ama ilk once cocuk doktoruna gitmesi lazim onun yonlendirmesi gerekiyor

2 Beğeni

Merhaba herkese, bebeğimin yanakları bu şekilde oldu. Nedir bu acaba bilgisi olan var mı?

https://mucizebebek.app/bebek-sivilcesi-neden-olur-nasil-gecer/

İsilik olmus benim bebegimde de var. Dr hergün ılık dus aldır dedi. Sıcaktan oluyor kat kat giydirme
İlerlerse kremde veriyor drlar. Siz yinede kendi drunuza danısın

Benim de bebeğimde oldu atopik dermatit dedi doktor. Dalin gibi market şampuanlarini kullanma bebek deterjanı değil bitkisel bebek deterjanı kullan dedi. Mustelaya başladık hergun mustela ile yikayip nemlendirdim geçti. Ben de isilik sandım ama öyle çıkmadı ,doktora gösterin mutlaka

Evet Atopik dermatitmiş. Ben de isilik geçer diye düşünmüştüm ama değilmiş. Biz de mustelaya başladık. 5 günlük kortizonlu krem verdi. Kullansam mı emin değilim

Bize krem vermedi ama verdiyse vardır bi bildiği bi deneyin belki cabuk geçirip rahatlatsın diyedir

Benim kızımda da aynı böyle oldu bir aylık iken yediğinden,giydirdigin yünlü pamuk tarzı birşeyden veya sıcaktan alerji olmuş biz kortizonlu kremden kullandık mecbur 5 gün boyunca ondan sonra yüzü birdaha böyle olmadı ama şampuanı mustela ve mustelanın nemlendirici kreminden günde bir kez kullanmaya başladık

Benim bebişimde yüzleri böyle oldu banyodan sonra daha çok artıyordu. Mustela şampuan kullanıyordum ondan şüphelenip kullanmayı kestim geçti. İnternette de bir sürü mustela şikayeti vardı hepsinin yüzü bizimki gibiydi. Herkes mustelaya dönmüş ama bize o alerji yaptı şuan chicconun şampuanını kullanıyorum güzel yatıştırdı kabarcıklarını

merhaba kizlar
kizimin vücudunda bu sekilde kizarikliklar var emin olamadım ( kollari ve bacaklari hariç) yedirmedigim bişey yemedi bu hafta operasyonu var engel olmasından korkuyorum

her ikiside olabilir, eğer havalandırdığında geçmeye başlıyorsa isiliktir, yoksa alerjidir diyebiliriz kabaca.

inşallah operasyonuna engel olacak bişey çıkmaz yarın anestezi kontrolü olacaktı. eğer isilik ise olumsuz dönüş olur mu? Birde diş çıkarma döneminde herşey üst üste gelince telaşlandim

İnşallah önemli bir şey değildir. Zaten yarın kontrolde bunu söyler doktorlar canım.

1 Beğeni

teşekkür ederim :folded_hands:

Yüzündede varmı bunlardan geçen sene benim kızlar önce yanakları böyle kabardı sonra vücuda indi tokat hastalığı dediler ilk defa duymuştum bende hiç bi semptom göstermedi kendi kendine geçti.

evet yüzünde de var anlayamadığım şey farklı bir yiyecekte yemedi desem ki o alerji yaptı :thinking:

1 Beğeni

Havalarda serinledi isilik değildir bence benim dediğimden olduysada korkulacak bişey yok ilaç bile vermiyorlar 5-6 günde kendi kendine geçiyor. Farklı bi huzursuzluğu olursa doktora götür yine alerji testi falan yaparlar

teşekkür ederim ama sanırım biraz kalın giydirdigim gün çoğalmaya başladı bu zamana kadar kat kat giymediği için alışık değil isiliktir diye düşündüm, dis çıkarma döneminde etki eder mi bilmiyorum :frowning: yarın operasyonu var bugün kan değerleri normaldi inşallah sorunsuz atlatacağız geçmezse çıkış yapmadan göstereceğim :folded_hands:

L