Kızlar merhaba bebeğim 53 günlük birkaç gün önce süt arttırıcı bir tarif gördüm dut kurusu ve tahini karıştırıp tükettim gecesinde bebeğimin kakası yeşil mukuslu ve birazda kanlıydı ben tahinden olduğunu düşünüp tahini kestim ama kansız mukussuz yeşil kaka yapmaya devam etti her bez değişiminde az keskin kokulu yeşil kakalar yapmaya devam etti bugün doktorumuza haber verdim kontrole gittik ve alerjik bebek olabileceğini süt ürünlerine perhiz yapmam gerektiğini tahini falan herşeyi kesmem gerektiğini söyledi ve alerji maması yazdı raporlu olandan ben anlamadım bebeğim 50 güne kadar süt yumurta türü şeylere alerji yapmazken bi anda böyle birşey başıma geldi alerji böyle bir anda mı oluyor başlarda böyle birşey yoktu çünkü ve ben mamayı 2 günde falan öyle doymadığını hissettiğimde 30 veya 60 cc tek seferlik veriyordum canım çok sıkıldı
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bizim de kanlı kaka şikayetimiz vardı. Bebeğim yaklaşık 1 aylıkken başladı şikayetimiz. Çok şükür yaklaşık 20 gündür gelmiyor. Şimdi diyet açma sürecindeyiz. Bu süreçle ilgili size öneri niteliğinde tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Öncelikle eğer imkanınız varsa çocuk hastalıkları ve sağlığı doktoru ile değil çocuk immünoloji ve alerji doktoru ile bu sürece devam etmelisiniz. Biz de alerji diye gittik. Alerji doktoru çocuk gastroenterelojiye yönlendirdi. Makatta çatlak tespit edildi. Düzenli krem kullandık. Bu süreçte 3 ürün diyetine girdim. Doktorum süt, yumurta ve dana eti diyetine girmemi soyledi. Bu 3 ürün dışında başka hiçbir besini diyete katmamami yoksa işin içinden çıkamayacağımizi ve bebeğin ilk 6 ay anne sütüne ihtiyaç duyduğunu belirtti. Sütümün azaldığını da belirttim diyet sürecinde kontrollerde keçi eti tüketebilirsin demişti. Dediğim gibi şu an kanlı kaka şikayetimiz bitti. Makat da kendini toparladı. Sırayla diyeti açıyorum doktorun kontrolünde. Bir de bu alerji durumları geçici de olabiliyormuş bazıları 1 ay kadar kısa bile sürebilirmiş. Bizimkinin ondan olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu söyledi. Bir de bebeğinizin mukuslu ve kanlı kaka bezlerini mutlaka fotoğraflayin. Çünkü doktorunuz görmek isteyecektir. Alerji zor bir süreç umarım bebeğiniz en kısa sürede sağlığına kavuşur
Bir de alerji doktorumuza sıra beklerken bir anne ile konuşmuştuk. Bebeği 1 yaşındaydı. 6 aylık ek gıda sürecinde fark etmiş yumurta alerjisini. Öncesinde anne sütü ile beslenirken hiçbir şey yokmuş. Maalesef ki galiba sonradan da ortaya çıkabilen bir durum.
Bendede ayni gibinek gidaya gectik 6 aylik suan her emdikten sonra hemen hemen kakasini yapiyor sabah goturecegim doktora ishal degil.biz ek gidaya geceli iki hafta oldu yeni basladi bende anlayamafim
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için mutlaka tavsiyelerinize uyacağım hem uzman bir doktor hemde diyetisyenle bu süreci ilerletmeyi düşünüyordum yorumunuz beni çok aydınlattı sütümü kaliteli ve arttırarak bebeğime sadece süt vererek ilerlemek istiyorum umarım en kısa sürede atlatırız , şuanlık sadece bir adet kanlı kaka gördük ondan sonrası hep yeşildi bakalım takipteyiz
Bizimde doğdu doğalı arabara yeşil kaka oluyor bizimde alerjimiz var ben diyet yaptığım suredede yeşil kaka oluyor neden anlamaidm doktor normal dedi
Eğer gidebilirseniz muhakkak çocuk alerji doktoruna gidin. Muhakkak diyorum çünkü bazı cocuk doktorları direkt mama yazıyor. Ve bazen diyeti de katı şekilde yaptırıyor gereksiz yere. Bebeğimde inek sütü alerjisi doğduğundan beri var, ama doktorum kilo alımına bakıp karar verdi ve mama vermedi. Sadece süt diyeti yaptım ben. 7. Ayimizda gittik alerji doktoruna ve keşke daha önce gelseydim dedim. Mesela nokta kadar kan varsa bu anlamlı değil bizim iicn dedi. Veya ciddi bir huzursuzluk yoksa bebekte bu da normal dedi.
Instagram’da da Miraç ergen ve Mahmut doğru isimli doktorların paylaşımları cok yardımcı oldu bu süreçte bakabilirsiniz.
Mrb bizimxe az geliyor ama huzursuz oluyor gazı var gerçi diyett yapsamda oluyor gazı nokta kadar varsa devame ttobozmi diyete birde gectimi alerjimiz ek gidada
Bizdede hırıltı da var ama alerjiden yoksa normalmi bilmiyorum sizde belirtiler neydi
Mama kullanıyor musunuz mama içen bebeklerde normal yeşil kaka ,biz mamayı arada kullandığımız çoğunluk anne sütü ve kanlı kakamız olduğu için alerjik denildi
Bizimki de kan noktaları halinde mukusluydu yeşil kakanın 3 gün her bezde parça parça olması beni tedirgin etti dün doktorun verdiği mamayı kullandık sütümü sağdım kakası düzeldi şimdi süt grubu ve alerjik olabilecek herşeyi çıkardım diyetten ama en kısa sürede gidicem inşallah hem benim için hem bebeğim için çok zor inşallah süt grubuna alerjisi yoktur çünkü ek gıda süreci çok zor geçer, doktorumuz bizim kilo ve boyumuza da iyi dedi genel olarak mutlu bir bebek ama yediği birşey dokunuyor o birşey yüzünden mama vermek istemiyorum
Mutlaka bakarım teşekkür ederim
Benim bebeğim 2 buçuk aylıkken alerji testi yapıldı. Bizim negatif çıktı ama doktor bebeklerde sonuçların %100 doğru sonuç vermediğini o yüzden diyete devam etmemi istedi. Ki alerji bölümü buna rağmen koldan ve kandan test yapılan bebeklerle doluydu. Belki test de yapılır bebeğinize. Katı diyeti çoğu doktor kolay kolay önermiyor. Yoksa annenin sütü tamamen azalıyor. Rica ederim. Tekrardan çok geçmiş olsun
Bizim doktorumuzda o testin doğru sonuç vermediğini söyledi ve yaptırmadı süt grubunu kes bütün alerjik besinleri çıkar 6. Aya kadar böyle dedi ben ne yiyeceğim de süt olacak protein alacak çocuk o yüzden en kısa zamanda doktor takipli bir diyete başlamam lazım dediğiniz gibi yoksa hem ben hem bebeğim çok zorlanacak
Evet doktorum test sonucu pozitif ise alerjisi var deriz ama negatif ise alerjisi yok diyemeyiz demişti. Dediğiniz gibi ben de çok zorlandım. Hele ki dana eti de olunca. Balık yedim bol bol. Tavuk yemek istemedim özellikle hazır tavuk. Bol yeşillik yemeye çalıştım. Bir de kan miktarı önemli bu durumda. Galiba sizin çok şükür ki çok az gelmiş. Bizim kan miktarı çok ve yoğundu. Günde en az 4 kakasindan gelirdi. Bezleri korka korka açardım. Ve gelen kan nokta nokta değil sanki bir kadının adet olmuş pedindeki kan gibiydi. Canlı bir kırmızı rengi vardı. Zaten o yüzden alerji doktoru gastroenterelojiye yönlendirdi.
Yok mama hiç kullanmadik
Yok çok şükür bizim 1 kez kan oldu çok azdı bişeye var alerjisi ama bulamıyorum şuan hayırlısı bakalım dün ikindide verdiğim alerji mamasının kakasını gece 11 de yaptı normal kakaydı sonra akşam ve gece anne sütü verdim tekrar yeşile döndü o arada yediklerime bakıyorum akşam yemeğinde kırmızı et yedim çok az ondan mı valla şaşırdım kaldım kakası düzelmiyor ki hiç şunu yedim bak şundan sonra oldu diyemiyorum acaba anne sütüne mi alerjisi var
Ben çok uzun süredir alerjiyle uğraşıyorum. Benim size tavsiyem bi süre mesela 1 hafta yediğiniz besinleri minimuma indirin, çok basit beslenin. Karmaşık şeyler, alerjik ürünler ve paketli gıda kesinlikle tüketmeyin. Kaka normalleştikten sonra şüphelendiğiniz ürünleri tek tek 3 gün deneyin. Ve kakasını, bebeği gözlemleyin. Ancak bu şekilde bulabilirsiniz. Yediğiniz her şeyi gün gün not edip, o gün kakasının ve bebeğiniz nasıl olduğunu da yazın. Genellikle bi gün sonra kakada belli oluyor. Sonra her o besin tükettiğinizde karşılaştırarak bulabilirsiniz. Bol su içerseniz ve çok stres yapmazsanız sütünüz azalmaz. Bol bol da emzirin. Bi memeyi bitirin, ardından diğerini emzirin. Ne yiyebilirim derseniz patates, kabak, pirinç pilavı… ben bunlarla beslendim
Tamamen iyi niyetle tavsiye olarak yazdım, bunu uygulamak zorunda değilsiniz tabiki. Doktorunuzla ilerleyin