Kizlar 56 gunluk oldu bebişim sütüm azalmaya başladi birde memede çok huzursuz olup agliyo napcam bilemedim aç kaliyor sanrm bende arada mama veriyorm gogsumu tutmicak diye tedirginim
Bebeğin günde kakasını yapıyorsa doyuyordur ,doymazsa kaka yapmaz.
Bez sayısını takip ede bilirsin.
Sütün kesilmesin diye bol bol emzirmelisin,mama verirsen bebek elbette memeyi istemez.
Düşünsene biberonla güzel güzel akıyor,
Anne memesinden emince ise zorla emip getiriyor.
O yüzden doymuyor sanıp biberonu verme hemen.
Yok eğer baktın memeyi tutmak istemiyor kaşıkla vere bilirsin mamayı ki biberonun memesine alışmasın.
Benimde bebiş ilk başlarda emmiyordu zorlamıyordum nedeki biberon vermiyordum .
Oturarak ve Bazen ayğa kalkıp emzirmeyi denedim.
Zorlamadan.
Memeyi tutmuştu istememezlik yapmıyordu.
Beslenmene dikkat edersen ve bol bol emzirirsen sütün azalmaz.
Dediğim gibi gündelik bez sayısını takip etmelisin canım. Kakasını normal yapıyorsa doyuyordur.
Tesekkur ederim canim…Gunde 1 defa kakasini yapiyor ben ya bi olcek en fazla 2 olcek veriyordum gun icinde sutum azaldigi icin ama dogru soyluyorsun biberonla vermemem lazmdi
Ben emzirmeye devam edcem reddetsede bulcaz bi sekil yolunu tekrardan sagol
Bebeğim 4 aylık ve doğduğundan beri kilosu hep sınırın bir tık üzerinde 3 ay itibariyle doktorumuz mama verdi ek olarak mama veriyorum ve emziriyorum ama bu ara sütüm aşırı azaldı sağım falan yapıyorum ama nafile bana önerebileceğiniz bişeyler var mı? Şuan meme reddi var ama canı isterse güzelce emiyor ve sağım yaptığımda çıkan miktarı görünce bebeğimin aç kaldığını düşünüp üzülüyorum
Ben bi haftadır malt içeceği içiyorum gece yatmadan önce faydası oldu sanki günde bi kere mama verirken iki kere vermeye başlamıştm sütüm baya azalmıştı. Şimdi yine günde bi kere vermeye başladım hatta bu hafta iki gün hiç mama vermedim. Tahini çok söylüyorlar ama ben hiç sevmiyorum denemedim hiç.
Malt içeceğini deneyeceğim bende ama maalesef fırsat bulup alamadım, şimdi dut kurusu yedim ama bilmiyorum faydası olur mu? ben emzirme sonrası verıyorum genelde normalde 150 ml verebiliyorum ama ben bunu sabahları 120 ml öğlen 60 ya da 90 ml akşam üzeri yine aynı şekilde birde gece uyurken bazen 120 ml veriyorum doktorum fazla ver kussun çocuk midesi genişlesin dedi emme reddi de yaşıyorum maâlesef keyfi gelirse emiyor biraz zorlamaya çalışıyorum bende ama k kadar az ki doyurmuyor bebeğimi
Ben dut kurusunu hoşaf yapıp içiyordum günde iki kere ben pek faydasını görmedim. Sen bi dene bakalım inşallah faydasını görürsün. Ama mama çok fazla veriyormuşsun bebek az emdiği için sütün azalıyor. Ben ikinci kızımda günde 6-7 kez sağım yapardım sütüm çok boldu ve kızım tosun gibiydi. Bunda sağım yapamadım o yüzden az sütü m. Biraz daha sağım yapmayı denesen. Bide kızımda bulgur ve soğan çok yedim onun çok faydası oldu.
bu ara mecburen çoğaltmak zorunda da kaldım açıkçası çünkü sutum az doymuyor eee bazen gogusume getiriyorum çok kötü ağlıyordu arttirmak için çare arıyorum sürekli de emzirmeye çalışıyorum her türlü pozisyona girdik diyebilirim, sağımda yapıyorum 2-3 gündür bakalım bulgur ve soğanı da deneyecegim ama nasıl tükettiniz soğanı?
Umarım işe yarar canım bide en önemlisi stres yapma. Çünkü stres süt hormonlarını baskılıyor. Ben kendime hep sütüm var bebeğimi doyuruyor maşallah diyorum. Ne zaman sütüm az diye üzülüp stres yapsam sütüm tamamen gidiyor benim. Şöyle düşün bebeğine anne sütü vermen çok iyi ama bir çok bebekte mamayla büyüyor onlarda sağlıklı.
yapmamaya çalışıyorum ama istemsiz sağdığında gördüğü sütle morali bozuluyor ama stres yapmamaya çalışıyorum inşallah üstesinden gelicem, bebeğimi her gören çok zayıf, sütün mü yaramıyor vs dediği içinde üzüldüğüm oluyordu onu aştım çok şükür
Ben arttirmak için bişeyler deniyorum umarım artar emzirmeye devam edebilirim ama tabi mamaya karşı değilim mama da onlar için sonuçta
Bu arada bulgur kalmamış bende yarma pilav yaptım soğanla yedim bir de bu saatte ağzına yemek sürmeyen ben yaptım bunu çiğ soğan bile yedirdi bu kız bana daha neler yaparım bilemiyorum
kuru soğan denedim sabah kalktığımda kızım çok güzel emdi hatta 2 kere emzirdim 2 saatte şuan uyuyor bir ihtimal işe yarar diye dut kurusu kürü de deneyeceğim
helva ve tahin pekmez bende yedim ama bende işe yaramadı gibi çok fazla su içiyorum birde anlamadım açıkçası herşeyi deniyorum ama soğan ve yarma sonrası mama vermedim normalde mamada veriyorum sabah