Çok iyi faydası olmuş demekki hemen bırakma hergün ye bakalım. Bide sen çok geç yatıyorsun bence başka bi gönderide uyuyamadığından bahsetmişsin daha erken uyumaya çalış gece uykusu çok önemli gün içindede 1 saat uyu en azından. Sende farketmişsindir uyumadığında sütünün azaldığını belki?
Kuru soğan canım
evet bugün tekrar yapacağım aynı şekilde bir süre devam edeceğim teşekkür ederim gerçekten, gün içerisinde kızım uyuduğunda uyuyorum süte etkisini biliyorum ama başaramıyorum gece uykusunu bugun sadece 2 kez mama verdim bu arada birde belki gece uyumadan önce veririm
Rezene papatya çayıda çok güzel süt yapıyo ben içmeye başladıgımda baya fark gördüm mama vermeyi kestim sonra
Ben rezeneyi papatyayı içine bi çay kaşıgıda kimyon koyuyorum kaynar su koyup demlenmesini bekliyorum sonra günde 2 kere yada 1 kere içiyorum
Süt konusunda bestlak damla, lacmix vitamin, Solgar Brewer’s Yeast vitamin bunlar aşırı arttırıyor özellikle günlük 4 litre su içmeyi ihmal etmeyin, bol bol hurma, kuru incir bunlar bire bir mutlaka günde 7-11 tane tüketin öğlen öğününde yulaf yiyin birde bebek emdikten sonra gögüsü en az 20 dk sağın ki süt hormonları daha çok salgılansın, ayrıca süt yapımını kısıtlayan gıdalardan Anne sütünü azaltabilen bazı besinler nane, nane yağı, nane çayı, kekik, koyu yeşil yapraklı sebzeler, nane sakızı, dereotu ve maydanoz gibi bitkilerden uzak durun.
Merhaba annişler salı günü doğum yaptım sütüm gelmedi hala erken doğum oldu 36.haftamızda bunun için ne yapmam lazım
Bol bol emzir gunde 3 lt su ic birde damla var onu kullandim ben sutum geldi
Kullandıgınız damlanın adını söyler misiniz ?
Bende aynısı oldu sütüm gelmedi 3 gün bol bol sagmaya ve emdirmeye çalış gelir bende üç günde geldi çok şükür
Süt konusunda bestlak damla günde 3 kez 20 damla, lacmix vitamin günde1, Solgar Brewer’s Yeast vitamin günde 3 kez 2 şer adet bunlar aşırı arttırıyor özellikle günlük 4 litre su içmeyi ihmal etme, bol bol hurma, kuru incir, kuru dut bunlar bire bir mutlaka günde 7-11 tane tüket öğlen öğününde yulaf ye akşam yemeğinin yanında mutlaka tere tüket birde bebek emdikten sonra gögüsü en az 20 dk sağ ki süt hormonları daha çok salgılansın, ayrıca süt yapımını kısıtlayan gıdalardan nane, nane yağı, nane çayı, kekik, koyu yeşil yapraklı sebzeler, nane sakızı, dereotu ve maydanoz gibi bitkilerden uzak dur
Birde bol bol kucağında uyusun bebek saçlarını kokla
Tane tane çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım
@Büş Aramıza hoş geldin canım
Bol bol su ve sıvı tüketmelisin.
Mevsimi olan meyveler ye
Öncelikle bol bol su tüketmen lazım canım daha sonra masaj yap her emzirdiğin zaman göğsüne böyle hafif hafif masajlar uygula tahin helvası ye o çok etkiliyor ben inanmıyordum bazı yerlerde görüyordum paylaşıyorlardı fenomenler falan inanmıyordum ama doğumdan sonra denedim gerçekten de sütü çoğaltına şahit oldum yani onun dışında dereotu yeşil sebzeler ağırlıklı rezene ve kimyon tohumunu karıştır biraz çimdik atarak kaynamış suya bir fincan ya da iki fincan içebilirsin hem bebeğin gazını alıyor hem de kimyon süt yapıyor bunu bilgisi olsun sen de onun dışında dinlenmen gerekiyor
Hayırlı sabahlar kızlar iki gün önce kırk bir haftalık bebeğimi sezaryen ile kucağıma aldım fakat sütüm yeterli gelmiyor doymuyor annemin dediğine göre sütüm daha tam gelmemiş. Bu durumu yaşamış olan var mı düzelmesi için ne önerirsiniz
Lohusalığın hayırlı olsun hoşgeldin
Sezeryan sonrası gelmesi bende 3-4gün sürmüştü canım normal doğumda bile böyle olduğu oluyor hemen anında şak diye çeşme olacak değil bizde insanız
Bebeği her fırsatta mümkümse saat başı emzir mama takviyesiyle de git ki bebek sarılık olmasın açlıktan kan şekeri düşmesin
Her emzirmeden sonra 20 dk memeni sağ ki süt hormonu salgılansın
Bebeğini kucağında uyut ne kadar ten tene temas o kadar süt hormonu demişti benim doktorum
Günde 4litre süt iç mutlaka
Bestlak damla günde 4 kez 20 damla şeklinde suya damlat iç çok etkili
Süt yapıcı gıdalar tüket
Hergün 2-3 kez sıcak duşa gir dayanabileceğin şekilde gögüsüne sıcak su tut, sık dişli tarakla gögüsünü aşağıya doğru tarar gibi masaj yap süt kanalları uyarılsın
Teşekkür ederim hoş buldum doğru haklısın vallahi ama bebeğim aç kalınca tedirgin oldum ben de
Tavsiyelerin için teşekkür ederim muhakkak hepsini deneyeceğim
@merve.korkmazz Aramıza hoş geldin canım
Bebeğin doymadığını niye düşünüyorsun ki?
Bez (kaka) sayısını takip et günde normal çıkıyorsa doyuyordur,emdikten sonra ağlama olmuyorsa doyuyor demektir zaten
Süt arttırmak için öneriler
Süt arttırmak için öneriler